Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυστηρά... «Γυναικεία υπόθεση»

Αυστηρά... «Γυναικεία υπόθεση»

Η μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ για τη σεζόν 2010/11 θα φιλοξενηθεί απόψε (27/9, 19:30) στο Γκάζι με το σλόγκαν "Γυναικεία υπόθεση". Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr για το νέο πρωτάθλημα.

Νέο σύστημα διεξαγωγής, καινούριο σήμα διοργάνωσης, αναβίωση του... ΠΟΚ αλλά και πασαρέλα! Το πιο... όμορφο πρωτάθλημα ανοίγει τις πύλες του!

"Γυναικεία υπόθεση" λοιπόν απόψε το απόγευμα στην αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση, η κλήρωση και η αποκάλυψη του νέου σήματος του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Σε μια βραδιά όπου κατά την διάρκεια της θα βραβευτούν οι Ρούξι Ντουμιτρέσκου, Σοφία Δρούγκα, Άγκι Μπάμπουλη για την πολύχρονη προσφορά τους στο άθλημα, καθώς και η MVP του περσινού πρωταθλήματος, Μπριζίτκα Μόλναρ.


Μια βραδιά όπως που θα θυμίζει και... next top-model καθώς δώδεκα αθλήτριες, μία από κάθε ομάδα, θα κάνουν πασαρέλα φορώντας ειδικά βραδινά φορέματα σχεδιασμένα από τον σχεδιαστή μόδας Γιάννη Τόγκο.

Τα συγκεκριμένα φορέματα του οίκου Kathy Heyndels, θα δημοπρατηθούν μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας και τα έσοδα θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του παιδιού" που αποτελεί τον φιλανθρωπικό σκοπό που θα στηρίξει φέτος το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.


Δείτε το... make over και τις πρόβες που κάνουν τα κορίτσια της Α1 για την σημερινή βραδιά.


Play offs? Last year!

Θυμάστε τα τελευταία χρόνια τον πρωταθλητή να βγαίνει μέσω της γνωστής διαδικασίας των play offs? Ωραία. Ξεχάστε τα! Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει και το Sport24.gr σας το παρουσιάζει:

  • Πρώτη φάση

    Οι ομάδες αγωνίζονται σε πρωτάθλημα ΕΝΟΣ γύρου με βαθμολογία και κατατάσσονται από το 1-12.
  • Δεύτερη φάση / Πώς βγαίνει ο πρωταθλητής

    Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-6 θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της πρώτης φάσης). Η θέση που θα πάρουν στη βαθμολογία θα είναι η τελική στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.


  • Δεύτερη φάση / Ποιός υποβιβάζεται

    Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 7-12 της πρώτης φάσης, θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της πρώτης φάσης). Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στην τελική κατάταξη της δεύτερης φάσης θα υποβιβαστεί στην Α2, ενώ υπόλοιπες θα καταταχθούν αναλόγως.


  • Η άνοδος από την Α2

    Στην Α1 θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2011-2012 η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου στο πρωτάθλημα της Α2 (συνολικά 3 ομάδες). Να σημειωθεί πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στην Α1 γυναικών θα συμμετέχουν δεκατέσσερις ομάδες.

Τα φαβορί για τίτλο, 6αδα και υποβιβασμό


Ο... μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια Παναθηναϊκός είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί. Από κοντά όμως ακολουθούν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που ενίσχυσαν σημαντικά τα ρόστερ τους, σε ένα πρωτάθλημα που θα θυμίζει το πάλαι ποτέ (ποδοσφαιρικό) ΠΟΚ.

Η ομάδα του Πειραιά απέκτησε την κορυφαία Ευρωπαία πασαδόρο, Μάγια Ογκνιένοβιτς (και υποψήφια κυρία... Τεόντοσιτς!) ενώ η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τις πρώην παίκτριες του ΠΑΟ, Κουτουξίδου και Παπαγεωργίου.

Ανατόλια, Ηρακλής Κηφισιάς, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Κερατέα και Μαρκόπουλο θα παλέψουν λογικά για τις υπόλοιπες 3 θέσεις της πρώτης 6αδας.

Όσον αφορά την επιβίωση στην Α1, την έχουν θέση ως βασικό στόχοι οι ΕΑ Λάρισας, Πανελλήνιος, Πανιώνιος και Πειραματικό.

Για τα ρόστερ των 12 ομάδων πατήστε εδώ

Ξανθή Μυλωνά: "Από εμάς θα εξαρτηθούν όλα"

Μετά την αποχώρηση της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, της… ιστορικής αρχηγού του Παναθηναϊκού, το τριφύλλι στοχεύει στο 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα με την Ξανθή Μυλωνά να την διαδέχεται στην αρχηγία.

Η 30χρονη λίμπερο συμφωνεί ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι πιο δυνατοί αντίπαλοι, ωστόσο πιστεύει ότι τα πάντα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού όπως δήλωσε στο επίσημο περιοδικό της λίγκας:


« Και φέτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι το νταμπλ. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του συλλόγου. Ξέρουμε ότι βασικοί μας αντίπαλοι θα είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που έχουν ενισχυθεί, αλλά και πάλι πιστεύω ότι στο τέλος από εμάς θα εξαρτηθούν όλα».

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ