Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Αθηνά Παπαφωτίου στο Sport24.gr

Η Αθηνά Παπαφωτίου στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Η 21χρονη πασαδόρος του Παναθηναϊκού μίλησε στο "Sport24.gr" για τη μεταγραφή της στο Τριφύλλι, αλλά και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (VIDEO).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εμπειρία της ως μοντέλο, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό της μήνυμα στους φίλους των πρασίνων για τη νέα περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Αθηνά Παπαφωτίου:

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ;

«Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Περισσότερο για να έχω κάτι για να ασχολούμαι τα απογεύματα. Πολύ κοντά στο σπίτι μου ήταν οι εγκαταστάσεις του Ηλυσιακού και περίμενα να φτάσω 9 ετών για να μπορέσω να γραφτώ στις ακαδημίες και να μπορώ να παίξω. Έγινε αυτό και στην συνέχεια δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να εγκαταλείψω το βόλεϊ γιατί μου άρεσε πολύ».

Το γεγονός ότι πολύ γρήγορα έφτασε να παίζεις στην Α1 ήταν ένα έξτρα κίνητρο για σένα;


«Πιστεύω ότι κάθε μια κοπέλα που ασχολείται με τον αθλητισμό έχει φιλοδοξία. Θέλει να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα και στις καλύτερες ομάδες. Σίγουρα το γεγονός ότι πήγα από τον Ηλυσιακό στον Πανιώνιο και στην συνέχεια στο Παναθηναϊκό, αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα».

Μίλησε μου λίγο για την περσινή σεζόν στον Πανιώνιο.


«Ήταν μια καλή χρονιά. Η ομάδα πέτυχε τους στόχους της και πήγε όσο καλύτερα μπορούσε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι προσωπικά έμεινα και πολύ ευχαριστημένη επειδή πιστεύω ότι μπορούσα να προσφέρω περισσότερα».

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σου μετέφερε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και γιατί επέλεξες αυτή την ομάδα για να συνεχίσεις την καριέρα σου;


Τα πρώτα σου συναισθήματα ποια ήταν;

Φυσικά και χάρηκα πολύ. Σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση να πας σε μια ομάδα που είναι στην κορυφή και διεκδικεί τίτλους. Αυτό όμως είναι κάτι που μου αρέσει πολύ.

Φέτος όμως για διαφορετικούς λόγους αποχώρησαν έξι παίκτριες από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί η ομάδα να παραμείνει στην κορυφή;

«Το να διαδέχεσαι τέτοιες αθλήτριες είναι μια πολύ βαριά κληρονομιά. Τα κορίτσια που έχουν έρθει στην ομάδα με εξαίρεση τις ξένες έχουμε το μειονέκτημα ότι δεν έχουμε πολλές παραστάσεις από την Α1. Βέβαια, όλες μας έχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι με την βοήθεια και των ξένων αθλητριών μπορούμε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε».

Το ντεμπούτο σου με την πράσινη φανέλα πάντως θα γίνει σε ένα ντέρμπι αιωνίων.

«Κοίταξε η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα την πρώτη αγωνιστική να παίξουμε ένα ντέρμπι, όμως ποτέ δεν ξέρει τις αποτέλεσμα μπορεί να βγει σε μια κλήρωση. Σίγουρα, θα προτιμούσαμε να παίξουμε τις τελευταίες αγωνιστικές με τον Ολυμπιακό που θα είχαμε και την Μόλναρ με την Μαχόν. Από εκεί και πέρα όμως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο ντέρμπι».

Μιας που αναφερθήκαμε στην κλήρωση του Πρωταθλήματος θες να μου μιλήσεις για την εμπειρία του μόντελινγκ;


Φέτος υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάποια έκπληξη στο τέλος;

«Χάνεται η ευκαιρία κοντραριστούν οι δύο καλύτερες ομάδες. Με αυτό το σύστημα ουσιαστικά απαγορεύονται τα λάθη, γιατί πλέον οποιαδήποτε απώλεια βαθμού κοστίζει πάρα πολύ. Για αυτό το λόγο πρέπει κάθε ομάδα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος. Πιστεύω ότι πλέον θα παίξει αρκετό ρόλο και η τύχη πέρα από τις δυνατότητες κάθε ομάδας».

Οι προσωπικοί σου στόχοι με τον Παναθηναϊκό ποιοι είναι;

«Εγώ πρώτα απ’ όλα θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της με όλες μου τις δυνάμεις. Από εκεί και πέρα θέλω να δουλέψω όσο περισσότερο γίνεται για να φτάσω σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτό βέβαια θα βοηθήσουν και οι συμπαίκτριές μου που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για το τέλος θέλεις να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φίλους του Τριφυλλιού;

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ