Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Λάρισα, Λάρισα, σε είδα και λαχτάρησα

Λάρισα, Λάρισα, σε είδα και λαχτάρησα

Είναι νέα, ωραία, ταλαντούχα και κατάγεται από τη Λάρισα, πόλη με μεγάλη παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ. Η Αποστολία Νούσια μιλάει στο Κουρκούτι για το πρωτάθλημα, την ομάδα, αλλά και τον εαυτό της

Η ήττα από τον Ηρακλή Κηφισιάς δεν πτοεί την 19χρονη Λαρισαία Αποστολία Νούσια που ξέρει ότι η παραμονή στην κατηγορία θα κριθεί στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Από το Ζηρίνειο της Κηφισιάς "διακτινιστήκαμε" στο καφέ Emporio στη Δάφνη και μιλήσαμε για την ομάδα που τόσες μεγάλες παίκτριες έχει βγάλει, για την "αθλήτρια" Αποστολία αλλά και τον "άνθρωπο" Αποστολία. Το "γυναίκα" Αποστολία το κρατήσαμε για τα κουτσομπολίστικα… Πώς θα ζήσουν κι αυτοί, κλέφτες θα γίνουν;

Η νεαρή ακραία έχει ύψος 1.77 και αγωνίζεται για την ιστορική ΕΑΛ, ομάδα που φέτος έχει κολλήσει στον πάτο της βαθμολογίας της Α1 Γυναικών. Το σύστημα του Πρωταθλήματος όμως της επιτρέπει να βλέπει αισιόδοξα το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και τα επόμενα χρόνια. Το ότι δεν είναι -προς το παρόν τουλάχιστον- στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή της δίνει επιπλέον κίνητρο για να εξελιχθεί σαν παίκτρια και να δείξει τι πραγματικά αξίζει.

Θέλω να μου πεις πού, πώς, πότε και γιατί ξεκίνησες το βόλεϊ

"Ξεκίνησα στη Λάρισα, 5 Δημοτικού, στις ακαδημίες του Δήμου Λάρισας, αλλά πολύ "σιγά". Μου άρεσε, συνέχιζα, πήγαινα κάθε μέρα προπονήσεις… Μετά πήγα σε σύλλογο και μου άρεσε πολύ και το συνέχισα".

Η Λάρισα φημίζεται για το βόλεϊ, στο γυναικείο έχει βγάλει πολλές αθλήτριες όπως η Μυλωνά, η Χατζηνίκου και οι αδερφές Γκαραγκούνη και γενικά βγάζει ταλέντα, αλλά φέτος όπως είναι και λόγω του μπάτζετ πολλοί σας έχουν φαβορί για υποβιβασμό. Θα μπορέσει ο Σύλλογος να επανέλθει, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει, στο υψηλότερο επίπεδο; Βγάζουν δηλαδή οι ακαδημίες παίκτριες για να αναλάβουν την ομάδα;

"Στις ακαδημίες γίνεται πολλή δουλειά, δουλεύουν πολύ τα μικρά κορίτσια και θέλω να πιστεύω αυτό που είπες ότι "είμαστε φαβορί για αποχώρηση", πως εμείς αν το παλέψουμε και το πιστέψουμε κι εμείς θα σώσουμε την ομάδα μας. Αυτό που είπες για τις αθλήτριες που έχει βγάλει η Λάρισα, όντως έχει βγάλει πολλές αξιόλογες παίκτριες και ελπίζω πως θα συνεχίσει να βγάζει".

Πέρσι βγήκες η καλύτερη νέα παίκτρια στην Α1, φέτος διαλέχτηκες να κάνεις πασαρέλα για το Χαμόγελο του Παιδιού, είσαι στο ημερολόγιο της ομοσπονδίας "Μις Ιούνιος", κάνεις μια αρκετά καλή χρονιά τηρουμένων των αναλογιών και είσαι αρκετά αναγνωρίσιμη στο χώρο. Για του χρόνου πιθανολογώντας ότι θα έχεις κάποιες προτάσεις στα χέρια σου, θες να μου πεις τι σκοπεύεις να κάνεις;

"Θέλω να πιστεύω πως η ομάδα μου θα παραμείνει στην κατηγορία, θα το παλέψουμε. Αν του χρόνου όπως λες έχω κάποια πρόταση… Εντάξει, καλοδεχούμενη είναι, θα προσπαθήσω ό,τι μπορώ να κάνω γι'αυτές, δεν λέω όχι σε προτάσεις, είμαι ανοιχτή σε προτάσεις αλλά θέλω να κάνω μια καλή χρονιά γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε δείξει καλό πρόσωπο στους αγώνες. Θέλω κι εγώ να ανέβω σαν αθλήτρια για να αξίζω την πρόταση που θα μου κάνει κάποια άλλη ομάδα".

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία σου στην πασαρέλα για το Χαμόγελο του Παιδιού;

"Ωραία ήταν! Κάτι πολύ διαφορετικό και μπράβο στην Ομοσπονδία που διοργανώνει κάποια πράγματα και για να βοηθήσει και για να προβάλει το άθλημα. Γελάσαμε πάρα πολύ με τα κορίτσια, ειδικά όταν ήρθε η ώρα να φορέσουμε τα παπούτσια, τα φορέσαμε ωραία, περπατήσαμε αλλά από ένα σημείο και μετά δεν παλευόταν, ήταν λίγο δύσκολο!"

Έχετε μάθει να φοράτε άλλα παπούτσια εσείς;

"Εννοείται, με αερόσολα!"

Θα το ξανάκανες;

"Αν ήταν πάλι για τέτοιου είδους διοργάνωση, ναι. Αν θέλει η Ομοσπονδία να διοργανώσει κάτι ναι, αλλά όχι έτσι μόνη μου…"

Μη μας πουν και ψώνια, έτσι;

"Όχι, το αποφεύγω!"

Ποια ομάδα από την Α1 θεωρείς φέτος φαβορί για τον τίτλο;

"Την ΑΕΚ! Μέχρι στιγμής έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο αλλά όλα θα κριθούν στο τέλος!"

Θέλω τώρα να μου πεις μια ιδανική all-star επτάδα από το πρωτάθλημα μέχρι τώρα, με βάση την απόδοση και όχι τόσο τα ονόματα.

"Λίμπερο. Βλάχου (Ανατόλια), Μυλωνά (Παναθηναϊκός). Δε μπορώ, μου αρέσουν και οι δύο, είναι και οι δύο ιδανικές!

Διαγώνια θα έβαζα τη διαγώνιο του Παναθηναϊκού τη Μλαντένοβιτς… Πάσα θα έβαζα την Ογκνιένοβιτς του Ολυμπιακού, κεντρικές βάζω την Γιάνεβα από το Ανατόλια και τη Χατζηνικολάου του Παναθηναϊκού, και πάμε στις ακραίες…"

Εσένα;;

"Όχι όχι, δεν είμαι σ'αυτό το επίπεδο! (γελάει) Θα βάλω ακραίες Φένια Παπαγεωργίου από ΑΕΚ και δεύτερη από Κερατέα την Κολομβιανή τη Νιέβα".

Έχεις κάποια αθλήτρια για πρότυπο; Είτε από Ελλάδα, είτε διεθνώς…

"Δε θα σταθώ σε μια συγκεκριμένη παίκτρια, γενικότερα… μου αρέσει κάποια όπως η Μόλναρ (Παναθηναϊκός) που στο περσινό Πρωτάθλημα βγήκε MVP… Φέτος μου αρέσει η διαγώνια του ΠΑΟ η Μλαντένοβιτς. Τέτοιες παίκτριες ναι, τις θαυμάζω!"

Εθνική Ομάδα. Τι σημαίνει η Εθνική για σένα; Προς το παρόν δε φαίνεται να είσαι στα πλάνα του Ομοσπονδιακού προπονητή του κύριου Καπράρα, πιστεύεις θα του αλλάξεις γνώμη; Έτσι κι αλλιώς βασίζεται σε νέες αθλήτριες και είσαι στο "target group" που μπορεί να σε προτιμήσει…

"Κοίτα, το αν δεν είμαι στο πλάνο, εντάξει εκείνος ξέρει αλλά από τη μεριά μου εννοείται πως θα προσπαθήσω να δείξω κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι μπορώ κι άλλο που μέχρι στιγμής φέτος δεν το 'χω δείξει, κι από κει και πέρα εκείνος θα κρίνει αν είμαι καλή κι αν μπορώ να στηρίξω την Εθνική".

Θέλω να μου πεις μερικά πράγματα για την Αποστολία. Σπουδάζεις; Κάνεις κάτι άλλο; Έχεις ελεύθερο χρόνο; Δουλεύεις; Έχεις κάποιο χόμπι; Πώς περνάς τον χρόνο σου;

"Είμαι φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, μέχρι στιγμής έχω το βόλεϊ οπότε ξέρεις, Τρίκαλα, Λάρισα μετά… Έχω όμως ελεύθερο χρόνο και θέλω να τον αξιοποιώ με τους φίλους μου για καφέ, κινηματογράφο, να κάνουμε κάτι και εκτός γηπέδου".

Ενημερώνεσαι από το Ίντερνετ για αθλητικά;

"Βεβαίως, μπαίνω στο Sport24.gr που είναι και χορηγός του Πρωταθλήματος και είναι κι αυτό το φοβερό Κουρκούτι και δουλεύει εκεί και κάνει πραγματικά καταπληκτική δουλειά"! (αυτό το πρόσθεσα μόνος μου).

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στο γεγονός ότι η γλυκύτατη Αποστολία άλλαξε το πρόγραμμά της και δεν ακολούθησε το πούλμαν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, προκειμένου να βρούμε κοινό χρόνο για τη συνέντευξη!

Λάρισα, Λάρισα, σε είδα και λαχτάρησα

Η Νούσια κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η Νούσια κόντρα στον Ολυμπιακό

Η Νούσια κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ