Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντέρμπι με το καλημέρα

Ντέρμπι με το καλημέρα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών θα αρχίσει πολύ δυνατά! Με ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 16 Οκτωβρίου.

Των Κώστα Χολίδη, Θοδωρή Κουνάδη

Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε! Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός διεκδίκησαν πέρυσι τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 Γυναικών και θα ξαναβρεθούν στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στις 16 Οκτωβρίου στο κλειστό του Ρέντη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο "αιώνιοι" είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στην πρώτη αγωνιστική. Οι "πράσινες" έπαιξαν πέρυσι με τις νεάνιδες λόγω της τιμωρίας για το ΤΣΟ και ΛΟ.

Ούτε φέτος οι ντεμπλούχοι θα είναι πλήρεις εξαιτίας της απουσίας των Μόλναρ και Μαχόν που θα αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ούτε ο Ολυμπιακός θα έχει το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του, την πασαδόρο Μάγια Ογκνένοβιτς για τον ίδιο λόγο.

Το αποτέλεσμα του ματς δεν έχει βαθμολογική σημασία γιατί η πρώτη φάση γίνεται απλά για να ξεχωρίσουν οι 6 πρώτες ομάδες από τις υπόλοιπες και χωρίς να μεταφέρουν τους βαθμούς, αλλά και τη θέση τους.

Μακριά η βία από το γυναικείο βόλεϊ
Όλοι οι προπονητές των κορυφαίων ομάδων ευχήθηκαν να γίνει ένα καλό, αγωνιστικό πρωτάθλημα και να λείψουν τα έκτροπα που "τραυμάτισαν" το άθλημα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σπύρος Χουντουμάδης που αντικατέστησε τον σπουδαίο Τάκη Φλώρο στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού υποστήριξε " εύχομαι (σ.σ. να γινει) ένα δυνατό πρωτάθλημα με πολύ και καλό κόσμο στα γήπεδα. Όχι στα έκτροπα που είχαμε τελευταία και να μην μεταφέρουμε τα άσχημα του ποδοσφαίρου. Να πάμε όλοι γυναικείο βόλεϊ εκεί που του αξίζει".

Ο Γιάννης Νικολάκης του Ολυμπιακού πρόσθεσε "(θέλω) να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, την Τεχνόπολις και όλους όσοι κουράστηκαν για την πάρα πολύ καλή εκδήλωση. Θέλουμε να μεταφέρουμε τα χαμόγελα που βλέπουμε σήμερα στο "Χαμόγελο του παιδιού". Όλη τη χρονιά θα είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Να ευχηθούμε να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Υγεία στις αθλήτριες και καλά αποτελέσματα στις εθνικές ομάδες".

" Υγεία σε όλες τις αθλήτριες και καλή επιτυχία σε όλους", ευχήθηκε ο Τέλης Σωτήρχος του Πανιωνίου. Ο Θανάσης Στράντζλης του Πανιωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση " θα είναι ένα αγωνιστικό πρωτάθλημα. Να το χαρούνε πρώτα από όλα οι αθλήτριες και να λείψουν οι τραυματισμοί". Τέλος ο Θανάσης Ντζαφέρης της Κερατέας υπογράμμισε " να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία αθλήτριες. Ελπίζω να φέρουμε κόσμο στα γήπεδα".

Τα δώδεκα τοπ μόντελ της Α1
Το... κλου της βραδιάς ήταν η επίδειξη μόδας με μοντέλα δώδεκα παίκτριες της Α1 Γυναικών. Φόρεσαν δημιουργίες του Οίκου Cathy Heyndels ως επί το πλείστον σε μαύρο χρώμα. Το ίδιο χρώμα επέλεξε και η παρουσιάστρια της βραδιάς, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού η Α1 Γυναικών βρίσκεται στο πλευρό της οργάνωσης "Χαμόγελο του Παιδιού".

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης υποστήριξε "Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος γιατί είναι μία από τις πρώτες εκδηλώσεις μας στο νέο ξεκίνημα της ομοσπονδίας κι ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο που τη βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, αλλά και προερχόμενοι από μια δύσκολη περίοδο του αθλήματός μας. Θέλουμε να φτάσουμε το γυναικείο βόλεϊ να είναι το πρώτο γυναικείο άθλημα στη χώρα μας. Και μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν αθλήτριες, θέλει λίγη προσπάθεια. Η φιλοσοφία της ομοσπονδίας έχει αλλάξει και όλοι πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι. Ευχαριστώ πολύ την Τεχνόπολις που μας φιλοξενεί, τη συμπατριώτισσά μου Βίκυ Χατζιβασιλείου, τον σχεδιαστή των φορεμάτων Γιάννη Τόγκο, τον project manager της εκδήλωσης Στάθη Νικολούζο και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με τα φαινόμενα βίας".



Σειρά βραβεύσεων
Η ΕΟΠΕ απένειμε τιμητικό βραβείο στη Σοφία Δρούγκα που αποχώρησε πρόσφατα από την ενεργό δράση. Η Άγκι Μπάμπουλη τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά της στο άθλημα.

Η πολυτιμότερη παίκτρια του περσινού πρωταθλήματος, Μπριζίτκα Μόλναρ κάνει προετοιμασία με την εθνική Σερβία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ζήτησε συγνώμη για την απουσία της. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της ο γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού Στέφανος Αυγουλέας από τα χέρια του πολυνίκη τέως προπονητή των "πρασίνων" Τάκη Φλώρου.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου που βραβεύτηκε για την προσφορά της στο άθλημα, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη λόγω της εγκυμοσύνης της. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της η Ξανθή Μυλωνά και την απονομή έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, Παναγιώτα Τουρσούγκα.

To βραβείο της ΕΡΤ παρέλαβε από την Εύη Κυριακίδου ο δημοσιογράφος του αθλητικού τμήματος Αντώνης Χαζάπης, ενώ το βραβείο της NOVA παρέλαβε ο Παντελής Λώλης, αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος, από την Αλεξάνδρα Τσέρτσεβιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η Αγωνιστική Σάββατο 16/10/2010
Ανατόλια - ΑΕΚ
Ηρακλής Κηφισιάς - Πανιώνιος
Πειραματικό - Πανελλήνιος
Μαρκόπουλο - ΕΑ Λάρισας
Ηρακλής Θεσ/νίκης - Κερατέα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκος

2η Αγωνιστική Σάββατο 23/10/2010
Ολυμπιακός - Ανατόλια
ΑΕΚ - Ηρακλής Κηφισιάς
Πανιώνιος - Πειραματικό
Πανελλήνιος - Μαρκόπουλο
ΕΑ Λάρισας - Ηρακλής Θεσ/νίκης
Παναθηναϊκος - Κερατέα

3η Αγωνιστική Σάββατο 30/10/2010
Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός
Πειραματικό - ΑΕΚ
Μαρκόπουλο - Πανιώνιος
Ηρακλής Θεσ/νίκης - Πανελλήνιος
Κερατέα - ΕΑ Λάρισας
Ανατόλια - Παναθηναϊκος

4η Αγωνιστική Σάββατο 20/11/2010
Ολυμπιακός - Πειραματικό
Ανατόλια - Ηρακλής Κηφισιάς
ΑΕΚ - Μαρκόπουλο
Πανιώνιος - Ηρακλής Θεσ/νίκης
Πανελλήνιος - Κερατέα
Παναθηναϊκος - ΕΑ Λάρισας

5η Αγωνιστική Σάββατο 27/11/2010
Μαρκόπουλο - Ολυμπιακός
Πειραματικό - Ανατόλια
Ηρακλής Θεσ/νίκης - ΑΕΚ
Κερατέα - Πανιώνιος
ΕΑ Λάρισας - Πανελλήνιος
Ηρακλής Κηφισιάς - Παναθηναϊκος

6η Αγωνιστική Σάββατο 4/12/2010
Ολυμπιακός - Ηρακλής Θεσ/νίκης
Ανατόλια - Μαρκόπουλο
Ηρακλής Κηφισιάς - Πειραματικό
ΑΕΚ - Κερατέα
Πανιώνιος - ΕΑ Λάρισας
Παναθηναϊκος - Πανελλήνιος

7η Αγωνιστική Σάββατο 11/12/2010
Κερατέα - Ολυμπιακός
Ηρακλής Θεσ/νίκης - Ανατόλια
Μαρκόπουλο - Ηρακλής Κηφισιάς
ΕΑ Λάρισας - ΑΕΚ
Πανελλήνιος - Πανιώνιος
Πειραματικό - Παναθηναϊκος

8η Αγωνιστική Σάββατο 18/12/2010
Ολυμπιακός - ΕΑ Λάρισας
Ανατόλια - Κερατέα
Ηρακλής Κηφισιάς - Ηρακλής Θεσ/νίκης
Πειραματικό - Μαρκόπουλο
ΑΕΚ - Πανελλήνιος
Παναθηναϊκος - Πανιώνιος

9η Αγωνιστική Σάββατο 8/1/2011
Πανελλήνιος - Ολυμπιακός
ΕΑ Λάρισας - Ανατόλια
Κερατέα - Ηρακλής Κηφισιάς
Ηρακλής Θεσ/νίκης - Πειραματικό
Πανιώνιος - ΑΕΚ
Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκος

10η Αγωνιστική Σάββατο 15/1/2011
Ολυμπιακός - Πανιώνιος
Ανατόλια - Πανελλήνιος
Ηρακλής Κηφισιάς - ΕΑ Λάρισας
Πειραματικό - Κερατέα
Μαρκόπουλο - Ηρακλής Θεσ/νίκης
Παναθηναϊκος - ΑΕΚ

11η Αγωνιστική Σάββατο 22/1/2011
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Πανιώνιος - Ανατόλια
Πανελλήνιος - Ηρακλής Κηφισιάς
ΕΑ Λάρισας - Πειραματικό
Κερατέα - Μαρκόπουλο
Ηρακλής Θεσ/νίκης - Παναθηναϊκος

Δελιτε το live της κλήρωσης, με εικόνες και πλούσιο ρεπορτάζ:

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ