ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ενημερώθηκαν οι χορηγοί

Ενημερώθηκαν οι χορηγοί
INTIME SPORTS

Συνάντηση ενημέρωσης των αντιπροσώπων των χορηγών εταιρειών του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που φέτος θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου διοργάνωσε την Πέμπτη ο ΣΕΓΑΣ και η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σε αίθουσα του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Στην ενημέρωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για τον αγώνα, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν και ειδικά φέτος θα είναι περισσότερες, αφού ο φετινός Μαραθώνιος συμπίπτει με την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

" Εκ μέρους του ΔΣ θέλω να σας καλωσορίσω στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, την οποία διοργανώσαμε για να σας ευχαριστήσουμε για τη συμβολή σας στη διοργάνωση. Θεωρούμε ότι η εξέλιξη που έχει τα τελευταία χρόνια ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, δεν θα ήταν αυτή που ζούμε, αν δεν είχαμε εσάς τους χορηγούς κοντά μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να τιμήσουμε και την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Πιστεύουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε θα πάνε πολύ καλά και όλοι μαζί θα αισθανθούμε στο τέλος τη χαρά και την ικανοποίηση της επιτυχίας
", δήλωσε μεταξύ άλλων προς τους αντιπροσώπους των χορηγών ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χορηγοί θα συνεχίσουν να στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες και δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο με αυτό του 2004, με την μαζική αποχώρησή τους από τον αθλητισμό, όταν ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως ξεχωριστή: " Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και ενεργειών ώστε ο Κλασικός Μαραθώνιος να είναι ξεχωριστός. Ο δικός μας στόχος φέτος είναι ένας ξεχωριστός Μαραθώνιος, όχι μόνο για να τιμήσουμε την επέτειο των 2.500 χρόνων, αλλά και να αφήσουμε με αυτό τον αγώνα, μια μεγάλη κληρονομιά στους νεότερους και σε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Χάρη στην καλή δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια, ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένα παγκόσμιο γεγονός".

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και θα γίνει την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στον προαύλειο χώρο του Ζαππείου με θέμα «Η Ιστορία του Μαραθωνίου Κινήματος» (θεατρικό δρώμενο), ενώ θα ακολουθήσει μουσική με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, ενώ θα παραστούν και προσκεκλημένοι αθλητές διεθνούς φήμης.

Την αναλυτική ενημέρωση των αντιπροσώπων των χορηγών έκαναν στη συνέχεια ο σύμβουλος-συντονιστής του Κλασικού Μαραθωνίου, Μάκης Ασημακόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής Ευάγγελος Παπαποστόλου που αναφέρθηκαν στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο της AIPS που θα γίνει στην Αθήνα, στο 4ο Συμπόσιο AIMS-IAAF, στη λειτουργία και φέτος της Marathon Expo 2010 στο Ζάππειο, στην τελετή έναρξης και την Αφή Φλόγας του Μαραθωνίου και φυσικά σε λεπτομέρειες για τη διαδρομή του Μαραθωνίου και τους συμμετέχοντες, αλλά και σε οργανωτικά θέματα.

Όπως έγινε γνωστό, ως επίσημα προσκεκλημένοι του ΣΕΓΑΣ θα βρίσκονται στην Αθήνα παλιοί διάσημοι αθλητές του Μαραθωνίου αλλά και στελέχη του παγκοσμίου αθλητικού κινήματος. Ο λόγος για τον Ιταλό Στέφανο Μπαλτίνι, νικητή του αγώνα το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, το Γερμανό Βαλντεμάρ Τσιερπίνσκι πρώτο το 1976 στο Μόντρεαλ, το Βρετανό Ρον Χιλ που πήρε το χρυσό μετάλλιο το 1969 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας, το Σενεγαλέζο πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ και τον Ιάπωνα Κοσά Χιροάκι πρόεδρο της AIPS (διεθνής ένωση Μαραθωνίων δρόμων).

Επίσης στην Αθήνα θα βρίσκονται η Ρουμάνα Κονσταντίνα Ντίτα, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2008 στο Πεκίνο και η Ρόζα Μότα (Πορτογαλία) νικήτρια το 1988 στους Ολυμπιακούς της Σεούλ αλλά και το 1982 στο ευρωπαϊκό της Αθήνας. Προσκεκλημένη θα είναι και η ομογενής από τις ΗΠΑ, παρουσιάστρια στο NBC, Μαρία Μενούνος που θα κάνει και την παρουσίαση της επετειακής εκδήλωσης έξω από το Ζάππειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ