ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κενυάτης Φειδιππίδης!

Κενυάτης Φειδιππίδης!
INTIME SPORTS

Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ θριάμβευσε στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο στο οποίο το Sport24.gr είναι χορηγός και μάλιστα έκανε νέο ρεκόρ αγώνων. Η Λιθουανή Ράσα Ντραζνταουσκάιτε αναδείχθηκε νικήτρια στις γυναίκες. Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στα 10χλμ (videos)

2.500 χρόνια και 1.5 μήνα μετά! Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ είναι ο διάδοχος του χρυσού Ολυμπιονίκη Φειδιππίδη! Γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 1984 ο Μπετ... στοιχημάτισε και πήρε την πρώτη μεγάλη νίκη στην καριέρα του με χρόνο δύο ώρες, 12 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Ο Κιμουτάι κατέρριψε μεν το ρεκόρ του αγώνων του νικητή του 2008, Πολ Λεκουράα (2:12.42), αλλά δεν πλησίασε την κορυφαία επίδοση της κλασικής διαδρομής του Ιταλού Στεφάνο Μπαλντίνι (2:10.55) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Για 7η συνεχή χρονιά και 9η στα τελευταία δέκα χρόνια νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα που γίνεται στη χώρα μας, αναδείχθηκε ένας Κενυάτης.

" Είμαι κατενθουσιασμένος. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην κλασική διαδρομή και όχι μόνο κατάφερα να πάρω τη νίκη, αλλά και να πετύχω ρεκόρ κλασικού μαραθωνίου. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή και λόγω της ζέστης δεν ήταν εφικτό να κάνουμε καλύτερο χρόνο. Ελπίζω του χρόνου να με ξανακαλέσουν για να κάνω το ρεκόρ της διαδρομής", ήταν τα λόγια του Μπετ.

Δεύτερος τερμάτισε ο περσινός νικητής, Τζόναθαν Κιπκουρίρ που... έμεινε από δυνάμεις λίγο μετά το ξενοδοχείο Χίλτον και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Έντουιν Κιμουτάι. Μία ομάδα συμπατριωτών τους που ζει στην Αθήνα τους περιμένε στον τερματισμό για να τους συγχαρεί.

Πρώτος Έλληνας δρομέας, 15ος στη γενική κατάταξη και βέβαια νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο δύο ώρες, 20 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. " Είμαι απίστευτα συγκινημένος. Παλεύω τα τελευταία 16 χρόνια. Αντιμετώπισα προβλήματα με τη γάμπα μου, αλλά κατάφερα να τερματίσω. Οι Έλληνες δρομείς είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα", υποστήριξε με δάκρυα στα μάτια ο Μιχάλης Φαρμάκης.

Δεύτερος (18ος στη γενική) ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Πανελληνίου με 2:21.44 και τρίτος (24ος στη γενική) ο Κωνσταντίνος Πούλιος του Παναθηναϊκού με 2:25.19.

Η Βαλτική εμπόδισε να ανατείλει ξανά ο Ήλιος

Η Λιθουανή Ράσα Ντραζνταουσκάιτε (σ.σ. οι διοργανωτές δίνουν το όνομα της ως Ντραζνταουκάιτε) αναδείχθηκε νικήτρια στις γυναίκες, μονοπολώντας το ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Ο χρόνος της αθλήτριας που τερμάτισε 15η στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης, ήταν 2:31.06. Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια δεν υπήρξε θρίαμβος της Ιαπωνίας στις γυναίκες.

Δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Όλγα Γκλοκ (2:33.51) και τρίτη η Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο (2:38.59). Η Κωνσταντίνα Κεφαλά της ΑΕΚ ήταν η πρώτη Ελληνίδα στην πρώτη της συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο (2:40.36 ο χρόνος της).

Μεγάλη συμμετοχή, εκπληκτικοί εθελοντές
Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ 20.000 δρομείς συμμετείχαν στον Κλασικό Μαραθώνιο, στα 5χλμ. και στα 10χλμ. Την παράσταση έκλεψαν οι περίπου 1.800 εθελοντές που εξασφάλισαν την άρτια διεξαγωγή του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου.

Ντυμένος στα μαύρα ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε στον αγώνα των 10χλμ. και τερμάτισε ομολογουμένως αρκετά καταπονημένος.

" Πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα, γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμο. Για μένα, είναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω, έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλλει την Ελλάδα", ήταν η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Ο Θεοδόσης Καλδής πρώτευσε στους άνδρες στα 10χλμ. (με 32 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα) και η Πόπη Αστροπεκάκη στις γυναίκες (37,24). Στα 5χλμ. πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης (15,27) και η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα (19,42).

Το Sport24.gr χορηγός του 28ου κλασικού Μαραθωνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ