ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Προηγείται ο Κουντίν

Προηγείται ο Κουντίν
INTIME SPORTS

Ο Ιταλός Ιβάν Κουντίν προηγείται στον αγώνα μετά από 102 χιλιόμετρα. Τον καταδιώκει ο Ολλανδός Ζαν Άλμπερτ Λάτνικ.

Ο Ιταλός Ιβάν Κουντίν προηγείται μέχρι στιγμής στον 28ο διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010", που ξεκίνησε στις 7 το πρωί από την Ακρόπολη με την συμμετοχή 325 αθλητών και αθλητριών από 32 χώρες. Ο αριθμός των αθλητών αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής στην διοργάνωση, η οποία συμπίπτει φέτος με την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα. Ο αγώνας διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Ο 51χρονος Κουντίν και ο Ολλανδός Ζαν Αλμπερτ Λαντνικ (βρίσκεται 4 λεπτά πίσω), με αρκετές δυνάμεις, έχουν αποσπαστεί αρκετά των υπολοίπων αθλητών μετά το 102ο χλμ. στο Ζευγολατιό Κορινθίας και ακολουθούν ένα γρήγορο τέμπο. Περίπου στα μέσα της διαδρομής, βρίσκονται πιο πίσω κατά σειρά οι Βαλμίρ Νούνες (Βραζιλία, 13 λεπτά πίσω από τον Ιταλό), ενώ με πολλές δυνάμεις ακολουθεί και προσπαθεί να φτάσει το γκρουπ ο Γερμανός Ραλφ Βάις.

Από ελληνικής πλευράς, ο Δημήτρης Πετρολιάγκης είναι 19ος και ο Στέργιος Αναστασιάδης 22ος.

Στην κατηγορία των γυναικών, προηγείται η Ακίκο Σακαμότο από την Ιαπωνία (είναι 12η στο σύνολο) και την ακολουθούν οι Βρετανίδες Χίδερ Φόντλιγκ-Χόουκερ (15η) και Έμιλι Γκέλντερ (23η).

Πολλά θα κριθούν τα ξημερώματα, μετά την αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος (1.200 μ. ύψος) μέσα στα βράχια και τους θάμνους, με χαμηλή θερμοκρασία και βροχή. Σήμερα (Παρασκευή) οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για τους δρομείς, καθώς η υγρασία τους δυσκόλεψε πολύ, ενώ βροχερός καιρός αναμένεται να επικρατήσει το Σάββατο.

Ο πρώτος αθλητής αναμένεται να τερματίσει το πρωϊ του Σαββάτου στη Σπάρτη, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, ενώ το χρονικό περιθώριο τερματισμού είναι μέχρι τις επτά το βράδυ.

Δείτε εδώ live την εξέλιξη του αγώνα.



Δείτε εικόνες από την εκκίνηση

Ευχαριστούμε τον th4lis για το οπτικοακουστικό υλικό






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ