ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στην Αθήνα η Ρόζα Μότα

Στην Αθήνα η Ρόζα Μότα
INTIME SPORTS

Η πρώτη νικήτρια του Μαραθωνίου της Αθήνας, η χρυσή Ολυμπιονίκης Ρόζα Μότα θα βρεθεί στην Αθήνα για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο.

Η μεγάλη καριέρα της Ρόζας Μότα ξεκίνησε στην Αθήνα. Η σπουδαία μαραθωνοδρόμος, χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σεούλ το 1988, παραμένει δίπλα στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η 52χρονη πρέσβειρα του μαραθωνίου που συμμετείχε στην τελετή έναρξης του αγώνα το 2007, θα βρεθεί και φέτος στη χώρα μας.

" Όταν το 1982 αποφάσισα να τρέξω τον πρώτο μου Μαραθώνιο, επέλεξα να ξεκινήσω από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Αθήνας, αφού την συγκεκριμένη διαδρομή του αγωνίσματος είχε τρέξει και ο στρατιώτης μετά την μάχη του Μαραθώνα προκειμένου να αναγγείλει τη νίκη επί των Περσών", υποστήριξε η Μότα που θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την επόμενη Παρασκευή (29/10).

Κατέληξε λέγοντας "τ α συναισθήματα που ένιωσα την ώρα της εκκίνησης ήταν μόνο συγκίνησης, με αποκορύφωμα την εκπληκτική στιγμή που έζησα μπαίνοντας στο Παναθηναϊκό στάδιο. Μόλις είχα γίνει η πρώτη νικήτρια Ευρωπαία μαραθωνοδρόμος. Αυτή η μέρα ήταν το ξεκίνημα καθώς και η πιο αξιοσημείωτη στιγμή της διεθνούς μου καριέρας. Πώς θα μπορούσα να χάσω τέτοια επέτειο μετά από εκείνη τη μέρα;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ