ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τρέχει και ο "Φειδιππίδης"!

Τρέχει και ο "Φειδιππίδης"!

Νικητής του μαραθωνίου της Βοστόνης θα αγωνιστεί στο μαραθώνιο, φορώντας ενδυμασία αρχαίου Έλληνα! Οι Αμερικάνοι... σνομπάρουν τον μαραθώνιο της νέας Υόρκης.

Δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο θα έρθουν στην Ελλάδα, απλά για να τρέξουν στην κλασική διαδρομή στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο "Φειδιππίδης", ο μυθικός ήρωας στη μνήμη του οποίου... χαράχτηκε η κλασική διαδρομή.

Ο νικητής του μαραθώνιου της Βοστόνης, ο 64χρονος Άμπι Μπέρφουτ δεν θα τρέξει... ξυπόλυτος, αλλά φορώντας τα... ρούχα ενός αρχαίου Έλληνα (σ.σ. ας μη ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ γιορτάζουν το Χαλοουίν).

" Έτρεξα στον πρώτο μαραθώνιο το 1965 και σε ολόκληρη τη ζωή μου, ήθελα να τρέξω στην αυθεντική διαδρομή και να βαδίσω στα χνάρια του Φειδιππίδη ή ό,τι ήταν ο Φειδιππίδης", τόνισε ο Μπέρφουτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους "Νιου Γιορκ Τάιμς".

Ο Μπέρφουτ αποφάσισε να μην αγωνιστεί φέτος στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος διεξάγεται σε μια εβδομάδα.

" Νομίζω ότι η Αθήνα πρέπει να βρίσκεται στη σύντομη λίστα των μαραθώνιων που πρέπει να τρέξει κάποιος μια φορά στη ζωή του", υποστήριξε ο Μπέρφουτ, συνεργάτης επί σειρά ετών του μεγαλύτερου περιοδικού για δρομείς στον κόσμο.

Από ότι φαίνεται την ίδια σκέψη μοιράζονται αρκετοί συμπατριώτες του, αφού 620 Αμερικάνοι δρομείς θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

" Αυτό είναι το μεγαλύτερο γκρουπ που έχει ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ. Τι μας λέει αυτό; Δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο πηγαίνουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν την "καταγωγή" του σπορ, να δείξουν το σεβασμό τους και να πουν ευχαριστώ", υποστήριξε ο Τομ Γκίλιγκαν, πρόεδρος ταξιδιωτικού γραφείου που ασχολείται με μαραθώνιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ