CHAMPIONS LEAGUE

Νέες νίκες για Λιόν & Σάλκε

Schalke's Raul of Spain celebrates his opening goal during the Champions League Group B soccer match between FC Schalke 04 and Hapoel Tel Aviv, in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday, Oct. 20, 2010. (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke's Raul of Spain celebrates his opening goal during the Champions League Group B soccer match between FC Schalke 04 and Hapoel Tel Aviv, in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday, Oct. 20, 2010. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Λιόν επικράτησε με 2-0 της Μπενφίκα και διατήρησε το απόλυτο, ενώ η Σάλκε νίκησε με 3-1 την Χαποέλ Τελ-Αβίβ με τον Ραούλ να σκοράρει 2 φορές.

Ο Ραούλ με αυτά τα δύο γκολ έφτασε τα 68 στο Champions League, όπου είναι πρώτος σκόρερ με διαφορά, ενώ συνολικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έφτασε τα 69, αφήνοντας 2ους τον Φιλίπο Ιντζάγκι και Γκερντ Μίλερ που έχουν 68.

Λιόν - Μπενφίκα 2-0

Σκόρερς: 21' Μπριάν, 51' Λισάντρο Λόπες
Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Ένα λάθος στην άμυνα της Μπενφίκα έφερε την μπάλα στα πόδια του Γιοάν Γκουρκούφ στο 21', αυτός την έδωσε αριστερά στον Μπάστος, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή και έκανε την σέντρα για να πάρει την κεφαλιά ο Ζιμί Μπριάν και ανοίξει το σκορ για τους "λιονέ" με το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Το 2-0 έκανε ο Λισάντρο Λόπες στο 51' σε μία εντυπωσιακή φάση. Συγκεκριμένα, ο Μπριάν σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, όμως ο Μπριάν την πήρε ξανά από δεξιά και έκανε την σέντρα. Ο Λισάντρο Λόπες πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Ρομπέρτο, αλλά εν συνεχεία από κοντά πλάσαρε ο Αργεντινός και σκόραρε.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακιτέ, Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Πιάνιτς, Γκουρκούφ (71' Σέλστρεμ), Μπριάν, Μπάστος (64' Πιέ), Λισάντρο Λόπες (82' Γκομίς).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Γκαϊτάν, Κάρλος Μάρτινς (77' Σάλβιο), Αϊμάρ (71' Χάρα), Σαβιόλα (57' Σέζαρ Πεϊσότο), Άλαν Κάντλετς.

Σάλκε - Χαποέλ Τελ-Αβίβ 3-1

Σκόρερς: 3' και 58' Ραούλ, 68' Χουράδο / 93' Σέχτερ
Γήπεδο: "Βέλτινς-Αρίνα", Γκελζενκίρχεν
Διαιτητής: Γουΐλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Η επιθετική τριάδα της Σάλκε συνεργάστηκε άψογα μόλις στο 3' και ο Ραούλ άνοιξε το σκορ με το πρώτο του στο Champions League με την γερμανική ομάδα.

Ο Χουράδο έκανε την πάσα από τον άξονα, ο Χούντελααρ την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια και ο Ραούλ με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Ενιάμα.

Ο Κλαάς-Γιαν Χούντελααρ στο 57' είχε δύο κεφαλιές μέσα από την μικρή περιοχές στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ραούλ σκόραρε ξανά.

Ο Ράκιτιτς έκανε το "ένα-δύο" με τον Χούντελααρ και ο πρώτος από αριστερά την σέντρα για να στείλει την μπάλα με κοντινό πλασέ στα δίχτυα ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας ακόμη άσος προερχόμενος από την Μαδρίτη (Ατλέτικο) έκανε το 3-0 για την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, με τον Χουράδο στο 68' να σκοράρει με εντυπωσιακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα από αριστερά μέσα στην περιοχή στο απέναντι "γάμα" του Ρομπέρτο.

Το μόνο που κατάφεραν οι Ισραηλινοί ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με τον Σέχτερ στο 3ο λεπτό των καθυστερύσεων.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Έβεντες, Μέτζελντερ, Σμιτζ, Τζόουνς (75' Ματίπ), Φαρφάν (67' Γιούνμιν), Μόριτζ (53' Ράκιτιτς), Χουράδο, Ραούλ, Χούντελααρ.
ΧΑΠΟΕΛ: Ενιάμα, Κεντέ, Μπαντιέρ, Ντάγκλας ντα Σίλβα, Σις, Αμπουντμπούλ (57' Τοάμα), Γιαντίν (73' Φράνσμαν), Βερμούτ, Ζάχαβι, Ταμούζ (58' Σαχάρ), Χεστέρ.

Η βαθμολογία

1. Λιόν 9 (6-1)
2. Σάλκε 6 (5-2)
3. Μπενφίκα 3 (2-4)
4. Χαποέλ 0 (2-8)

Λιόν - Μπενφίκα 2-0




Σάλκε - Χαποέλ 3-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ