CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr στην ήττα με 2-1 από την Παρί ΣΖ στο "Παρκ ντε Πρενς" για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Σαλίνο ο κορυφαίος, πολύ καλός ο Ρομπέρτο και κακός ο Βάις που δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-1-1, με τον Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ και τους Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα και Μπονγκ τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Μανιάτης και Σάμαρης ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Κάμπελ στην δεξιά πτέρυγα και τον Χολέμπας αριστερά. Ο Φουστέρ αγωνίστηκε σε ρόλο πίσω από τον κλασικό προωθημένο Μήτρογλου.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 2-1 από την Παρί ΣΖ στο "Παρκ ντε Πρενς" , με τον Καβάνι να σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 90'. Ο Ιμπραχίμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 7', ο Μανωλάς ισοφάρισε προσωρινά στο 80'. Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr.

Ρομπέρτο: Δεν έφερε ευθύνη σε κανέναν από τα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Αντίθετα όσες φορές χρειάστηκε επενέβη εντυπωσιακά, σταματώντας τους Καβάνι, Ματουϊντί αλλά και το φάουλ-οβίδα του Ιμπραχίμοβιτς. Κράτησε τον Ολυμπιακό στο ματς μέχρι την ισοφάριση του Μανωλά. Πολύ καλό ματς από τον Ισπανό πορτιέρο.

Σαλίνο: Χωρίς πολλά λόγια, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πήρε τα μέτρα του Λαβέτσι δίχως να αφήσει τον Αργεντίνο να φανεί απειλητικός. Μαχητικός, πρώτος στην μπάλα και με αγωνιστικό τσαμπουκά. Άφησε την θέση του στον Ντομίνγκες στο 56', καθώς ο Μίτσελ ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έκανε σωστά την δουλειά του και με το παραπάνω.

Μανωλάς: Στην φάση του πρώτου τέρματος έχουν χαθεί τα μαρκαρίσματα στην περιοχή και ο διεθνής στόπερ δεν είχε την καλύτερη σωστή τοποθέτηση με αποτέλεσμα ο Ιμπραχίμοβιτς να σκοράρει αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή. Προϊόντος του χρόνου ανέβασε την απόδοση του, στην επανάληψη είχε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ με το δικό του γκολ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά το παιχνίδι. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, έχασαν μαζί με τον Μανιάτη τον Καβάνι στην φάση που έκρινε το παιχνίδι...

Σιόβας: Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο στόπερ του Ολυμπιακού. Με κακές τοποθετήσεις και επιπόλαιες μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος, έδειξε να ανεβάζει την απόδοση του στην επανάληψη αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ προηγούμενων εμφανίσεων του. Πάλεψε το ματς αλλά μέχρι εκεί.

Μπονγκ: Η προσπάθεια του ήταν φιλότιμη αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Από την πλευρά του η Παρί έκανε τις περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις της στο πρώτο μέρος, ενώ συχνά ο Καμερουνέζος διεθνής άσος έχανε τον Καβάνι. Επιθετικά, πλην μιας καλής σέντρας προς τον Μήτρογλου, δεν πρόσφερε ιδιαίτερα. Αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Βάις.

Σάμαρης: Στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσε να περιορίσει την δράση των μέσων της Παρί, έχοντας προβλήματα τόσο ανασταλτικά, όσο και όταν καλούνταν να δημιουργήσει παιχνίδι από "χαμηλά". Δυσκολευόταν να ακολουθήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης που έδιναν οι αντίπαλοι χαφ. Με την αποβολή του Βεράτι στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Σάμαρη που βρήκε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. Με δεδομένο πως είχε απέναντι του παίκτες τεράστιας κλάσης, η προσπάθεια του κρίνεται θετική.

Μανιάτης: Έτρεξε χιλιόμετρα, κάλυψε χώρους, είχε όμως θέμα με το κράτημα και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την θέληση του αρχηγού να προσφέρει στο ματς, ωστόσο πρωταγωνίστησε αρνητικά μαζί με τον Μανωλά στην φάση του 90', όταν και ο Καβάνι κινήθηκε ανάμεσα τους σκοράροντας το νικητήριο τέρμα της Παρί ΣΖ.

Κάμπελ: Έμεινε πιστός στην τακτική, έδωσε πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά στον Σαλίνο και είχε την καταπληκτική μεταβίβαση στον Μήτρογλου στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες απέναντι στον Μαξουέλ, καθώς όσες φορές το επιχείρησε δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Σαβιόλα.

Χολέμπας: Είχε μπόλικα προβλήματα από τον Φαν ντερ Βιλ στο ματς, που του πήρε τον αέρα από το ξεκίνημα και τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο. Ανασταλτικά ο Μίτσελ περίμενε σίγουρα περισσότερα από τον παίκτη του, που επιθετικά ήταν από τα πιο "ζωντανά" στοιχεία του Ολυμπιακού και είχε την ατομική προσπάθεια που κατέληξε στην δεύτερη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου στο παιχνίδι. Στην επανάληψη αγωνίστηκε σαν μπακ και είχε πολύ καλή απόδοση, όντας από τους κορυφαίους των Πειραιωτών.

Φουστέρ: Πάλεψε φιλότιμα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στο "Παρκ ντε Πρενς", έχοντας καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι. Πήρε την δεύτερη κίτρινη - κόκκινη του Βεράτι στις αρχές της επανάληψης, γεγονός που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε εντέλει να εκμεταλλευθεί όπως θα ήθελε. Στο 36' είχε εξαιρετική πάσα εντός περιοχής στον Μήτρογλου, όμως η σωτήρια επέμβαση του Τιάγκο Σίλβα απέτρεψε το μοιραίο για την Παρί. Καλό ματς από τον Ισπανό άσο.

Μήτρογλου: Είχε δύο ευκαιρίες από αυτές που φέτος δεν χαρίζει... κάστανα. Δυστυχώς η "στραβή" μέρα εκτελεστικά έκατσε στο "Παρκ ντε Πρενς". Δύο φορές τον σταμάτησε ο Σίριγκου σε φάσεις που ο Μήτρογλου συνήθως τις τελειώνει με ευκολία. Βγήκε εκτός περιοχής προσπαθώντας να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, είχε σωστές και λάθος ενέργειες, ενώ στα τελευταία λεπτά έμεινε στο γήπεδο σφίγγοντας τα δόντια όντας τραυματίας. Το μεγαλύτερο κακό είναι πως κατά τα φαινόμενα χάνει το ματς του Φαλήρου με την Άντερλεχτ.

Βάις: Όταν ο Μίτσελ τον πέρασε στην θέση του Μπονγκ στην ανάπαυλα ήλπιζε να δει από τον Βάις συγκεκριμένα πράγματα. Με την όρεξη έμεινε ο Ισπανός τεχνικός, αφού ο Σλοβάκος ήταν εκνευριστικός. Το κεφάλι κάτω, το μυαλό στην ντρίμπλα και το σουτ, λάθος μεταβιβάσεις και αδιαφορία στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Μηδέν εις το πηλίκον.

Ντομίνγκες: Μπήκε για να δώσει ηρεμία και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δεν πέτυχε πολλά πράγματα. Σίγουρα ο Μίτσελ θα περίμενε κάτι παραπάνω από τον "Τσόρι".

Σαβιόλα: Αντικατέστησε τον Κάμπελ στο 77' αλλά δεν πρόλαβε ουσιαστικά να μπει στον ρυθμό της αναμέτρησης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ