CHAMPIONS LEAGUE

Θα την... ξαναπατήσει ο Φέργκιουσον;

Θα την... ξαναπατήσει ο Φέργκιουσον;

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον επέλεξε να αφήσει στο Νησί τον Ρίο Φέρντιναντ ξεκινώντας τον νεαρό Κρις Σμόλινγκ δίπλα στον Βίντις και το Sport24.gr θυμάται τι έπαθε την τελευταία φορά που έκανε κάτι παρόμοιο πριν από αγώνα Champions League στην Τουρκία.

Απόψε το βράδυ η Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στη γείτονα χώρα απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την Μπούρσασπορ, έχοντας πολλές και σημαντικές ελλείψεις.

Παίκτες όπως οι Αντερσον, Γκάρι Νέβιλ, Ράιαν Γκίγκς, Φεντερίκο Μακέντα, Μάικλ Οουεν και βέβαια ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν ταξίδεψαν στη Τουρκία καθώς είναι τραυματίες, με αποτέλεσμα ο αποκλεισμός του Ρίο Φέρντιναντ από την αποστολή να προκαλέσει ερωτηματικά. Και αυτό γιατί και ο Τζόνι Εβανς είναι τραυματίας κάτι που οδηγεί στην αρχική ενδεκάδα τον 21χρονο Κρις Σμόλινγκ ο οποίος φέτος έχει μόλις 1 συμμετοχή.

Με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σερ Αλεξ, κανείς δεν περίμενε να αφήσει πίσω τον έμπειρο αμυντικό προτιμώντας τον άπειρο Σμόλινγκ. Αναπόφευκτα στο Νησί ξύπνησαν οι μνήμες της σεζόν 2004/05, όταν οι "κόκκινοι διάβολοι" πήγαν με τα δεύτερα στην Τουρκία και έπεσαν πάνω στην... Μίλαν.

Εκείνη τη χρονιά στο μυαλό όλων στην Γιουνάιτεντ ήταν μια καλή πορεία στο Champions League, καθώς η ομάδα είχε να φτάσει στα ημιτελικά από τη σεζόν 2001/02 όταν και αποκλείστηκε από την Λεβερκούζεν. Ωστόσο ο Φέργκιουσον στο τελευταίο ματς του ομίλου στην Τουρκία απέναντι στην Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να κατεβάσει τα δεύτερα καθώς είχε ήδη προκριθεί στους "16".

Έτσι, σε σχέση με την 11αδα του προηγούμενου ματς τους πρωταθλήματος, βρέθηκαν στην Πόλη στις 8/12/2004 ο Γκάρι Νέβιλ και ο 19χρονος- τότε- Κριστιάνιο Ρονάλντο. Η Φενέρ δεν έχασε την ευκαιρία και με χατ-τρικ του Τουντσάι Σανλί νίκησε τη Γιουνάιτεντ με 3-0 σε μια νίκη καθαρά γοήτρου καθώς ήδη είχε εξασφαλίσει την 3η θέση για το Uefa.

Tο θέμα είναι πως το ίδιο βράδυ η Λιόν συνέτριψε με 5-0 την Σπάρτα Πράγας και έφτασε τους 13 βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Μάντσεστερ με 11. Μια δεύτερη θέση που έστειλε την ομάδα του Σερ Αλεξ πάνω στην Μίλαν για την φάση των "16".

Αποτέλεσμα; Οι "ροσονέρι" με δύο νίκες με 1-0 απέκλεισαν την Γιουνάιτεντ και έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου έχασαν την κούπα στο συγκλονιστικό τελικό της Κωνσταντιούπολης στα πέναλτι από την Λίβερπουλ. Το όνειρο λοιπόν της Μάντσεστερ σταμάτησε νωρίς καθώς ο Σερ Αλεξ προτίμησε να ταξιδέψει με τα δεύτερα στην Τουρκία.

Αντίθετα η Λιόν πέρασε στα προημιτελικά καθώς είχε μια σαφώς πιο εύκολη κλήρωση στους "16" με την Βέρντερ (την οποία νίκησε στη Γαλλία με 7-2!), για να "αγγίξει" στη συνέχεια και τα ημιτελικά χάνοντας στα πέναλτι από την Αϊντχόβεν.

Το πάθημα λοιπόν έγινε μάθημα στον Φέργκιουσον; Με βάση την επιλογή του να ξεκινήσει έναν άπειρο αμυντικό φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί την μοίρα του. Μια ήττα απόψε από την Μπούρσασπορ μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο την πρώτη θέση αλλά και την ίδια την πρόκριση.

Για να δούμε λοιπόν αν η ιστορία επαναληφθεί σαν φάρσα και φέτος για τον Σερ Αλεξ...

Το χατ-τρικ του Τουντσάι Σανλί στην Γιουνάιτεντ (2004/05)

ΤηνΤΕΤΑΡΤΗ 3/11 στις 12.00μμ, η πρόκληση ξεκινάει. Το SPORT 24 σε προκαλεί να κερδίσεις μέχρι το ποσό των 100.000€ σε μετρητά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ