CHAMPIONS LEAGUE

Ανατροπή με Μπάγερν η Ρόμα

AS Roma's Francesco Totti (L) celebrates with his team mate Marco Borriello (C) after scoring from a penalty as Bayern Munich's Mario Gomez looks down during their Champions League Group E soccer match at the Olympic stadium in Rome, November 23, 2010.   REUTERS/Tony Gentile   (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
AS Roma's Francesco Totti (L) celebrates with his team mate Marco Borriello (C) after scoring from a penalty as Bayern Munich's Mario Gomez looks down during their Champions League Group E soccer match at the Olympic stadium in Rome, November 23, 2010. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Ρόμα βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Μπάγερν και τον Μάριο Γκόμεζ, αλλά έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-2, ενώ η Βασιλεία νίκησε με 1-0 την Κλουζ και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση.

Η Μπάγερν εξασφάλισε την πρώτη θέση, καθώς υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Ρόμα, αλλά με την τελευταία υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία η Βασιλεία, έτσι ελπίζει την 6η αγωνιστική να "κλέψει" την 2η θέση.

Ρόμα - Μπάγερν 3-2

Σκόρερς: 49' Μποριέλο, 81' Ντε Ρόσι, 84' Τότι / 33' και 39' Μάριο Γκόμεζ
Γήπεδο: "Ολίμπικο", Ρώμη
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Το πρώτο ημίχρονο... ανήκε στον Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 33' με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Φρανκ Ριμπερί και έκανε το 0-2 με το 6ο του γκολ στην διοργάνωση στο 39', μετά από νέο λάθος της ιταλικής άμυνας και πάσα του Τόμας Μίλερ.

Η Ρόμα αντέδρασε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκε ξανά στο ματς στο 49', με τον Μάρκο Μποριέλο να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι πέφτοντας με δεξί πλασέ, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια και την σέντρα του Ζερεμί Μενέζ από δεξιά.

Η ισοφάριση για τους "τζαλορόσι" ήρθε στο 81' με το κοντινό πλασέ του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, έπειτα από την σέντρα του Τζον Άρσε Ρίισε από αριστερά, ενώ τον Νορβηγό είχε τροφοδοτήσει ο Μίρκο Βούτσινιτς με εξαιρετική μπαλιά.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 84' με εκτέλεση πέναλτι του Φραντσέσκο Τότι, ενώ την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Μποριέλο από τον τερματοφύλακα των Βαυαρών, Κραφτ, ο οποίος μάλιστα παραλίγο να αποκρούσει την εκτέλεση του "καπιτάνο".

ΡΟΜΑ: Ζούλιο Σέρζιο, Κασέτι, Μεξές, Νικολάς Μπουρντίσο, Τζον Άρσε Ρίισε, Ντε Ρόσι, Γκρέκο (46' Φάμπιο Σιμπλίσιο), Μπρίγκι (75' Τότι), Μενέζ, Βούτσινιτς (82' Πισάρο), Μποριέλο.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Κραφτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμιτσέλις, Πράνιτς, Τιμόστσουκ, Οτλ, Κρόος, Τόμας Μίλερ (73' Κοντέντο), Ριμπερί (77' Χαμίτ Αλτιντόπ), Μάριο Γκόμεζ.

Βασιλεία - Κλουζ 1-0

Σκόρερ: 15' Αλμεράρες
Γήπεδο: "Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ", Βασιλεία
Διαιτητής: Λορέν Ντουαμέλ (Γαλλία)

Ο αντικαταστάτης του Στρέλερ στην ενδεκάδα, ο Αργεντινός, Φεντερίκο Αλμεράρες, άνοιξε το σκορ για την Βασιλεία στο 15' με κοντινό πλασέ, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Γκανέζου, Σάμουελ Ίνκουμ.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ήταν αρκετό για τους Ελβετούς να εξασφαλίσουν την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, καθώς έχουν 3 βαθμούς περισσότερους και έχουν χάσει στην Ρουμανία με 1-2.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Κοστάνσο, Ίνκουμ, Άμπραχαμ, Φεράτι, Σαφάρι, Καμπράλ, Γιαπί, Τεμπό (89' Ζανί), Σακίρι (87' Σάκα), Φράι (92' Τσαγντάς Ατάν), Αλμεράρες.
ΚΛΟΥΖ: Νούνο Κλάρο, Τόνι, Καντού, Πίκολο, Ράντα, Τομάς Κόστα, Κιβούβου, Κούλιο (74' Σφορτσίνι), Λέο Βελόζο (58' Κονέ), Ραφαέλ Μπάστος, Τραορέ (46' Μπιελάνοβιτς).

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 12 (13-6)
2. Ρόμα 9 (9-10)
3. Βασιλεία 6 (8-8)
4. Κλουζ 3 (5-11)

Τελευταία αγωνιστική (8/12)

Μπάγερν - Βασιλεία
Κλουζ - Ρόμα

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Σαμουελ Ετο'ό (Ίντερ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Ρόμα - Μπάγερν 3-2 (goals)











Βασιλεία - Κλουζ 1-0 (goal)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ