CHAMPIONS LEAGUE

Στους "16" η Μαρσέιγ, απόλυτο η Τσέλσι

Olympique Marseille's Mathieu Valbuena (R) celebrates after scoring, with Spartak Moscow's Dmitri Kombarov in the foreground, during their Champions League Group F soccer match at Luzhniki stadium in Moscow November 23, 2010.  REUTERS/Grigory Dukor  (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER)
Olympique Marseille's Mathieu Valbuena (R) celebrates after scoring, with Spartak Moscow's Dmitri Kombarov in the foreground, during their Champions League Group F soccer match at Luzhniki stadium in Moscow November 23, 2010. REUTERS/Grigory Dukor (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Μαρσέιγ νίκησε με 3-0 την Σπαρτάκ μέσα στην Μόσχα και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champions League, ενώ η Τσέλσι διατήρησε το απόλυτο, επικρατώντας με 2-1 της Ζίλινα.

Ματιέ Βαλμπουενά, Λοΐκ Ρεμί και Μπραντάο πέτυχαν τα τέρματα για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, ενώ η ομάδα της Μόσχας θα περιοριστεί στην 3η θέση και θα συνεχίσει στο Europa League.

Σπαρτάκ - Μαρσέιγ 0-3

Σκόρερς: 18' Βαλμπουενά, 54' Ρεμί, 68' Μπραντάο
Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχα
Διαιτητής: Βόλφγκανκ Σταρκ (Γερμανία)

Από πάσα του Γκαμπριέλ Χέινσε ο Ματιέ Βαλμπουενά άνοιξε το σκορ για του Γάλλους στο 18'. Πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα και γύρισε άψογα το σώμα και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο "γάμα" του Ντίκαν.

Στο 54' ο Λοΐκ Ρεμί διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ η Σπαρτάκ έμεινε με 10 παίκτες στο 64', λόγω αποβολής του Ουέλιτον, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός έσπρωξε και πέταξε στο έδαφος τον Ντιαβαρά.

Μετά την αποβολή ουσιαστικά το ματς τελειώσει και το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Μπραντάο με διαγώνιο σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής στο 68'.

Η Σπαρτάκ είχε νικήσει με 0-1 μέσα στην Γαλλία, αλλά η Μαρσέιγ πήρε νίκη με καλύτερο σκορ στην Μόσχα, έτσι έχοντας 3 βαθμούς περισσότερους έχει εξασφαλίσει την πρόκριση μία αγωνιστική πριν το τέλος, καθώς πλεονεκτεί στην ισοβαθμία.

ΣΠΑΡΤΑΚ: Ντίκαν, Μακέεβ, Σούκι, Παρέχα, Στραντζλ, Σεσουκόβ (75' Ντρίντσιτς), Ίμπσον (76' Ανανίντζε), ΜακΓκίτι, Κομπαρόβ, Αρί, Ουέλιτον.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικούετα, Ντιαβαρά, Μπιά, Χέινσε, Εντουάρ Σισέ, Λούτσο Γκονσάλες (76' Αμπριέλ), Αντρέ Αϊέου, Ρεμί (82' Καμπορέ), Βαλμπουενά (69' Μπενουά Σεϊρού), Μπραντάο.

Τσέλσι - Ζίλινα 2-1

Σκόρερς: 51' Στάριντζ, 86' Μαλουντά / 19' Μπέλο
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία)

Παρά το γεγονός πως η Τσέλσι έκανε την χειρότερη εμφάνισή της στην διοργάνωση, έχοντας πολλές αλλαγές στην 11άδα, κατάφερε να πάρει την 5η νίκη της σε ισάριθμα ματς, κάνοντας μάλιστα ανατροπή.

Η Ζίλινα πέτυχε το 2ο μόλις γκολ της στην διοργάνωση και άνοιξε το σκορ με τον Μπαπατούντε Μπέλο στο 19' με σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια.

Οι "μπλε" έφτασαν στην ισοφάριση στο 51' με το κοντινό πλασέ του Ντάνιελ Στάριντζ μετά την σέντρα του Σαλομόν Καλού και στο 86' ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Φλοράν Μαλουντά να σκοράρει και αυτός από κοντά, από την πάσα του Ντιντιέ Ντρογκμπά με κεφαλιά, από την σέντρα του Νικολά Ανελκά.

ΤΣΕΛΣΙ: Τέρνμπουλ, Πάουλο Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Μπρούμα, Βαν Άανχολτ, ΜακΊχραν (92' Μέλις), Ραμίρες, Μαλουντά, Στάριντζ (74' Ανελκά), Κακουτά (46' Καλού), Ντρογκμπά.
ΖΙΛΙΝΑ: Ντουντράβκα, Ανγκέλοβιτς, Πετσάλκα, Πιάτσεκ, Γκέργκελ, Γκούλνταν, Μπέλο, Γεζ, Βλάνταβιτς (90' Ρίλκε), Μάταν (85' Πόλιατσεκ), Όραβετς (65' Κεσάι).

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 15 (14-3)
2. Μαρσέιγ 9 (11-3)
3. Σπαρτάκ 6 (5-9)
4. Ζίλινα 0 (2-17)

Τελευταία αγωνιστική (8/12)

Μαρσέιγ - Τσέλσι
Ζίλινα - Σπαρτάκ

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Σαμουελ Ετο'ό (Ίντερ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Σπαρτάκ - Μαρσέιγ 0-3 (goals)








Τσέλσι - Ζίλινα 2-1 (goals)





TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ