CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γ. - Μαρσέιγ 2-1

Manchester United's Mexican forward Javier Hernandez celebrates scoring against Marseille during their UEFA Champions League round of 16, second leg football match at Old Trafford in Manchester, north-west England, on March 15, 2011.  AFP PHOTO/ANDREW YATES (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images)
Manchester United's Mexican forward Javier Hernandez celebrates scoring against Marseille during their UEFA Champions League round of 16, second leg football match at Old Trafford in Manchester, north-west England, on March 15, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με δύο γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 την Μαρσέιγ στην Αγγλία και πέρασε στους "8", αν και αγχώθηκε από το αυτογκόλ του Μπράουν στο 82' (videos)

Ο Μεξικανός σκόραρε σε κενό τέρμα στο 5' και στο 75' από πάσες των Ρούνεϊ και Γκιγκς, στέλνοντας τους "κόκκινους διαβόλους" για 5η συνεχή χρονιά στα προημιτελικά.

Η Μαρσέιγ κατάφερε να μειώσει στο 82' με το αυτογκόλ του Γουές Μπράουν, αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ και να "κλέψει" την πρόκριση με 2-2, καθώς το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς στο "Βελοντρόμ" ήταν 0-0.

Μάντσεστερ Γ. - Μαρσέιγ 2-1

Σκόρερς: 5' και 75' Χαβιέρ Ερνάντες / 82' αυτ. Μπράουν

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Το ενδεχόμενο της παράτασης στο "Ολντ Τράφορντ" αποκλείστηκε μόλις στο 5', καθώς ο Χαβιέρ Ερνάντες άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν ο δημιουργός, καθώς έβγαλε μόνο τον Χαβιέρ Ερνάντες και ο Μεξικανός στράικερ απλά πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 1-0.

Στο 9ο λεπτό έγινε επικίνδυνη για πρώτη φορά η Μαρσέιγ, όταν από πάσα του Αντρέ Αϊέου ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ βγήκε μόνος με τον Φαν ντερ Σαρ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Στους Γάλλους ανήκαν οι δύο άλλες μεγάλες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, η πρώτη στο 36' με κεφαλιά του Ντιαβαρά να περνά λίγο άουτ, όπως και στο σουτ του Λοΐκ Ρεμί στο 42'.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο πρόσεχε περισσότερο την άμυνά της και "χτύπησε" ξανά με τον Χαβιέρ Ερνάντες στο 75' να κάνει το 2-0.

Ο Αντόνιο Βαλένσια, ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά φέτος στην διοργάνωση, τροφοδότησε τον Ράιαν Γκιγκς μέσα στην περιοχή και αυτός από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Μεξικανό και ο "Τσιτσαρίτο" σκόραρε ξανά σε άδειο τέρμα.

Ένα μόλις λεπτό νωρίτερα (74') μάλιστα η Μαρσέιγ είχε χάσει σπουδαία με τον Μπενουά Σεϊρού, ο οποίος βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

Στο 82' η Μαρσέιγ μπήκε ξανά στο ματς μειώνοντας σε 1-2 με το αυτογκόλ του Γουές Μπράουν, ο οποίος μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει, ο Πολ Σκόουλς απομάκρυνε την μπάλα, αλλά αφού αυτή είχε περάσει αρκετά την γραμμή, έτσι ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι (37' Ραφαέλ) (70' Φάμπιο), Σμόλινγκ, Μπράουν, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς, Νανί (62' Βαλένσια), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Φανί, Χέινσε, Ντιαβαρά, Ταΐβο, Μπιά (80' Τζόρνταν Αϊέου), Μπενουά Σεϊρού, Λούτσο Γκονσάλες, Ρεμί, Αντρέ Αϊέου, Ζινιάκ (69' Βαλμπουενά).

*στον πάγκο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν οι Κούστσακ, Γκίμπσον, Ομπερτάν και Μπερμπάτοφ, ενώ για την Μαρσέιγ οι Ελίντον Αντράντε, Ίλτον, Εντουάρ Σισέ, Καμπορέ και Αμπριέλ

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

8 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

4 γκολ

Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)

Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ). 4 Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Μάντσεστερ Γ. - Μαρσέιγ 2-1 (highlights)

Μάντσεστερ Γ. - Μαρσέιγ (1-0, Ερνάντες 5')

Μάντσεστερ Γ. - Μαρσέιγ (2-0, Ερνάντες 75')

Μάντσεστερ Γ. - Μαρσέιγ (2-1, αυτ. Μπράουν 82')

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ