CHAMPIONS LEAGUE

Μοναδικές νύχτες... πρεμιέρας

Μοναδικές νύχτες... πρεμιέρας

Η ώρα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έφτασε και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις αξέχαστες πρεμιέρες που έχουν σημαδέψει την 18χρονη ιστορία των ομίλων του Champions League.

Το ταξίδι για τα αστέρια ξεκινάει. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συντονιστούν απόψε το βράδυ στις τηλεοράσεις τους γιατί πολύ απλά έχει... Champions League!

Και όπως κάθε πρεμιέρα έτσι και αυτή έχει ξεχωριστό χρώμα. Γιατί μπορεί η UEFA να έχει εντάξει τον τελευταίο προκριματικό του Αυγούστου στην κεντρική διαχείριση της διοργάνωσης, ωστόσο η πρώτη γεύση από Champions League έχει συνδυαστεί με τους ομίλους.


Λίγες ώρες λοιπόν πριν δούμε και πάλι το σεντόνι να κουνιέται στη σέντρα συνοδεία του κλασικού ύμνου της διοργάνωσης, το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στις πέντε πρεμιέρες Champions League που έχουν μείνει στην ιστορία!

Νο5. 15/9/2004 Λεβερκούζεν-Ρεάλ 3-0

Σκόρερ: 39' Κρίνοβεκ, 50' Φράνκα, 55' Μπερμπάτοφ

Το συγκεκριμένο παιχνίδι σίγουρα δεν είχε κάτι συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξη του σκορ, όμως η... σφαλιάρα που έφαγαν οι Galácticos της Ρεάλ έχει μείνει στην ιστορία των πρεμιέρων του Champions League.

Η Ρεάλ με Ζιντάν, Μπέκαμ, Φίγκο, Ρονάλντο, Ραούλ, Κασίγιας και σία ξεκίνησε την χρονιά στην Ευρώπη με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, το 3-0 όμως στο Λεβερκούζεν την προσγείωσε απότομα.

Και μπορεί από τον όμιλο να προκρίθηκε (μαζί με την Λεβερκούζεν), αλλά στην επόμενη φάση αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουβέντους.

Νο4. 14/9/1994 Ντιναμό Κιέβου-Σπάρτακ Μόσχας 3-2

Σκόρερ: 48' 76' Λεονένκο, 86' Ρεμπρόφ / 12' Πιζάρεφ, 39' Τικόνοφ

Λίγα χρόνια μετά την διάσπαση της ΕΣΣΔ, δύο από τις παραδοσιακές της δυνάμεις συγκρούονται στο Κίεβο. Μπροστά σε 90.500 Ουκρανούς, η Σπάρτακ Μόσχας θα πάρει το προβάδισμα στο ημίχρονο με 0-2.

Στην επανάληψη όμως, οι παίκτες της Ντιναμό κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να φτάσουν στην ισοφάριση και να πάρουν τελικά τη νίκη με 3-2 λίγο πριν το τέλος χάρις σε τέρμα του Ρεμπρόφ.

Στη ρεβάνς της Μόσχας οι Ρώσοι νίκησαν με 1-0, αλλά τελικά και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν αφού προκρίθηκαν η Παρί Σ.Ζ. μαζί με την Μπάγερν Μονάχου.

Νο3. 13/9/2000 Αμβούργο-Γιουβέντους 4-4


Σκόρερ: 17' Γιεμπόα, 65' Μαδαβίκια, 72' (πεν.) Μπουτ, 82' Κόβατς / 6' Τούντορ, 36' 52' 88΄(πεν.) Ιντζάγκι


Οκτώ γκολ, δύο πέναλτι, ένα χατ-τρικ, ένα γκολ από... τερματοφύλακα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα παιχνίδι πρεμιέρας στους ομίλους του Champions League;

H Γιουβέντους προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, στο 52' ήταν μπροστά με 1-3, οι Γερμανοί το γύρισαν σε 17 λεπτά (4-3) και ο Ιντζάγκι με πέναλτι στο τέλος ισοφάρισε σε 4-4!


Ουσιαστικά οι δύο ομάδες φρόντισαν να... αλληλοεξοντωθούν στην πρεμιέρα ενός ομίλου στον οποίο την πρόκριση πήραν οι άλλες δύο ομάδες, η Ντερπορτίβο Λα Κορούνια και ο Παναθηναϊκός!

Νο2. 15/9/1999 Ολυμπιακός-Ρεάλ 3-3

Σκόρερ: 11' 64' Τζιοβάνι, 67' Ζαχόβιτς / 24' Σάβιο, 32' Ρ. Κάρλος, 80' Ραούλ


Η Αθήνα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές από τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου και το καταπληκτικό παιχνίδι του ΟΑΚΑ βοήθησε έστω και για λίγες ώρες τον κόσμο να ξεχαστεί.


Ο Ολυμπιακός που λίγους μήνες πριν είχε φτάσει στους "8" του Champions League, απέκτησε το καλοκαίρι Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς για να κάνει την υπέρβαση. Οι δύο σταρ κάνουν πράματα και θάματα στο γήπεδο και ανατρέπουν το 1-2 σε 3-2.


Ο μεγάλος Ραούλ όμως ισοφαρίζει στο τελικό 3-3 στο 80', σε έναν αγώνα που έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ένας πιτσιρικάς κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ. Το όνομα του; ...Ίκερ Κασίγιας!

Από αυτόν τον όμιλο η Ρεάλ προκρίθηκε (μαζί με την Πόρτο) για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Champions League.

Νο1. 16/9/1998 Μάντσεστερ Γ.-Μπαρτσελόνα 3-3

Σκόρερ: 17' Γκιγκς, 24' Σκόουλς, 64' Μπέκαμ / 47' Αντερσον, 60' (πεν.) Τζιοβάνι, 71 (πεν.) Λουίς Ενρίκε

Η Γιουνάιτεντ δείχνει να καθαρίζει νωρίς νωρίς το ματς (2-0), αλλά η Μπαρτσελόνα έκανε την αντεπίθεση της στο ξεκίνημα της επανάληψης και ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο Ριβάλντο και εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιοβάνι!

Ο Μπέκαμ με μια κλασική εκπληκτική εκτέλεση φάουλ γράφει άμεσα το 3-2 για να ισοφαρίσει ξανά με πέναλτι η Μπάρτσα σε ένα αγώνα που (λόγω και των ονομάτων των δύο αντιπάλων) θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία πρεμιέρα όλων των εποχών στο Champions League.

Για την ιστορία και το ματς στη Βαρκελώνη έληξε με 3-3(!), ενώ από τον όμιλο πέρασαν η Μπάγερν και η Μάντεστερ οι οποίες συναντήθηκαν στον τελικό εκείνης της χρονιάς στην... Βαρκελώνη που ήταν με διαφορά ο πιο συγκλονιστικός που έγινε ποτέ!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ