CHAMPIONS LEAGUE

Προβάδισμα για Άρσεναλ, ανατροπή για Λιόν

LONDON, ENGLAND - AUGUST 16:  The Udinese defence attempt to block the shot by Marouane Chamakh of Arsenal during the UEFA Champions League play-off first leg match between Arsenal and Udinese at the Emirates Stadium on August 16, 2011 in London, England.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - AUGUST 16: The Udinese defence attempt to block the shot by Marouane Chamakh of Arsenal during the UEFA Champions League play-off first leg match between Arsenal and Udinese at the Emirates Stadium on August 16, 2011 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 στο Λονδίνο της Ουντινέζε και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Ανατροπή και νίκη με 3-1 για την Λιόν κόντρα στην Ρουμπίν. Αγκαλιά με τους ομίλους η Πλζεν. Ισοπαλίες για Μπενφίκα και Στουρμ. Videos και με τα 16 γκολ.

Μπορεί να χάνει το ένα μετά το άλλο τα αστέρια της η Άρσεναλ, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά τον δρόμο των... αστεριών του Champions League. Αυτό απέδειξε στο Λονδίνο επικρατώντας με 1-0 της Ουντινέζε, σκορ με το οποίο έκανε το πρώτο βήμα- έστω και μικρό- για την πρόκριση στους ομίλους.

Ο Φάμπρεγας στη Καταλονία, ο Νασρί στο δρόμο της εξόδου, ο Φαν Πέρσι στις εξέδρες (τιμωρημένος) αλλά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Βενγκέρ "πατούσε" πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και απέκτησε προβάδισμα νωρίς με τον Γουόλκοτ (4').

Η Ουντινέζε είχε ένα δοκάρι με τον Ντι Νατάλε, πήρε τα ηνία στην επανάληψη, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Η πρόκριση όμως παραμένει ανοιχτή με την ρεβάνς στην Ιταλία να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ανατροπή για Λιόν

Πολύ σκληρή για να πεθάνει και η Λιόν, που μπορεί να βρέθηκε νωρίς να χάνει στο Ζερλάν από την Ρουμπίν Καζάν, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Γκομίς γύρισε το ματς και έχασε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει σε σκορ μεγαλύτερο του τελικού 3-1.

"Χ"ορταστικό ματς και στην Ολλανδία. Η Τβέντε προηγήθηκε με το καλημέρα, η Μπενφίκα έκανε την ανατροπή μέχρι το ημίχρονο, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 80' με τον Ρουίζ, ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης (2-2).

Μια πρόκριση που παραμένει ανοιχτή και στο ζευγάρι ΜΠΑΤΕ-Στουρμ καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1 με την ρεβάνς να γίνεται την άλλη εβδομάδα στην Αυστρία.

Αντίθετα η Πλζεν είναι αγκαλιά με την είσοδο της για πρώτη φορά στους ομίλους καθώς πέρασε από την Κοπεγχάγη (1-3) και μόνο αν... αυτοκτονήσει στην Τσεχία θα χάσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ - Ουντινέζε 1-0

(4' Γουόλκοτ)

Κοπεγχάγη - Πλζεν 1-3

(69' Ότεσεν / 52' Κολάρ, 59' Πιλάρ, 79' Φίλο)

Τβέντε - Μπενφίκα 2-2

(6' Ντε Γιονγκ, 80' Ρουίζ / 21' Οσκαρ Καρντόσο, 35' Nολίτο)

Λιόν - Ρουμπίν Καζάν 3-1

(10', 40' Γκομίς, 73' Μπρίαντ / 3' Ντιανουίν)

ΜΠΑΤΕ - Στουρμ Γκρατς 1-1

(59' Σίμιτς / 12' Γουέμπερ)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (17/08)*:

Βίσλα Κρακοβίας - ΑΠΟΕΛ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μάλμε

Οντένσε - Βιγιαρεάλ

Μπάγερν - Ζυρίχη

Μακάμπι Χάιφα - Γκενκ

* Όλα τα ματς αρχίζουν στις 21:45.

Δείτε όλα τα γκολ:

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1-0

Άρσεναλ - Ουντινέζε 1-0

ΛΙΟΝ - ΡΟΥΜΠΙΝ 3-1

Λιόν-Ρουμπίν 0-1

Λιόν-Ρουμπίν 1-1

Λιόν-Ρουμπίν 2-1

Λιόν-Ρουμπίν 3-1


szólj hozzá: Lyon 3-1 Rubin Kazan

ΤΒΕΝΤΕ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2-2

Τβέντε-Μπενφίκα 1-0

Τβέντε-Μπενφίκα 1-1

Τβέντε-Μπενφίκα 1-2


szólj hozzá: Twente 1-2 Benfica

Τβέντε-Μπενφίκα 2-2


szólj hozzá: Twente 2-2 Benfica

ΜΠΑΤΕ - ΣΤΟΥΡΜ 1-1

ΜΠΑΤΕ-Στουρμ 0-1

ΜΠΑΤΕ-Στουρμ 1-1


szólj hozzá: BATE 1-1 Sturm Graz

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΠΛΖΕΝ 1-3

Κοπεγχάγη - Πλζεν 0-1


szólj hozzá: FC Copenhagen 0-1 Plzen

Κοπεγχάγη - Πλζεν 0-2


szólj hozzá: FC Copenhagen 0-2 Plzen

Κοπεγχάγη - Πλζεν 1-2


szólj hozzá: FC Copenhagen 1-2 Plzen

Κοπεγχάγη - Πλζεν 1-3


szólj hozzá: FC Copenhagen 1-3 Plzen
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ