ΚΥΠΡΟΣ

Έκαψαν ελληνική σημαία στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια!

Έκαψαν ελληνική σημαία στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια!

Απίστευτο και... δυστυχώς αληθινό! Ένας οπαδός της Ομόνοιας στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ έβαλε φωτιά στην ελληνική σημαία και την κρατούσε με καμάρι την ώρα που καιγόταν!

Η εικόνα της ελληνικής σημαίας να φλέγεται δεν μπορεί παρά να εξοργίζει και να προσβάλει όλους μας. Όταν όμως γίνεται σε ποδοσφαιρικό γήπεδο από... Κύπριο οπαδό, αυτό ομολογουμένως ξεπερνάει τα όρια.

Το περιστατικό συνέβη στο 47ο λεπτό του ντέρμπι ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια όταν ένας φίλαθλος της τελευταίας ανέσυρε μια ελληνική σημαία και της έβαλε φωτιά. Μάλιστα (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία) την κρατούσε ανενόχλητος καμαρώνοντας για το "κατόρθωμά" του.

Εκείνη την ώρα ένας φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε προς του οργανωμένους της Ομόνοιας ωστόσο συνελήφθη πριν φτάσει στην κερκίδα τους.

Φυσικά η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Κόντης, Πουρσαϊτίδης και Χιώτης, με πρωτοβουλία του τελευταίου, πήραν μια ελληνική σημαία και πανηγύρισαν το τελικό 3-0 στο τέλος του αγώνα, επιδεικνύοντας την σε όλο το γήπεδο.

Έκαψαν ελληνική σημαία στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια!


Χιώτης: «Είναι φρικιαστικό!»

« Δεν ανέχομαι από κανέναν να καίει ελληνική σημαία. Με στεναχώρησε πολύ. Ήταν φρικιαστικό θέαμα, να καίγεται ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ.


Στα αποδυτήρια ο Διονύσης Χιώτης τοποθετήθηκε εκ νέου επί του θέματος, όταν ρωτήθηκε σχετικά: « Το να βρίζουν τη μητέρα ή τη γυναίκα μου, εντάξει, αυτά γίνονται παντού. Το να βρίζουν το έθνος, μην πω τι λένε, να καίνε την ελληνική σημαία, σε ελληνικό έδαφος, είναι κάτι φρικιαστικό. Είναι φρικιαστικό. Αυτή ήταν η απάντησή μου. Ότι όλοι είμαστε Έλληνες», σχολίασε.

Επισήμως η Ομόνοια καταδίκασε το γεγονός, μέσω ανακοίνωσης αλλά και μέσω του Θεόδωρου Καυκαρίδη ο οποίος είπε ότι ένας οπαδός προσέβαλε 140.000 Ομονοιάτες. Την ίδια ώρα τη σύλληψη του οπαδού που έκαψε τη σημαία ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ, μέσω του αντιπροέδρου του Άντη Πολυδώρου, που χαρακτήρισε την ελληνική σημαία« κάτι πολύ ιερό για εμάς στον ΑΠΟΕΛ».

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ