ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γκέκας: "Στεναχωρήθηκα αλλά δεν πληγώθηκα"

firo.Fu§ball,Fussball,                              27.11.2010.Bundesliga Saison 2010/2011.FC Bayern Mnchen, FCB, Eintracht Frankfurt, .Zweikampf, Gekas, Frankfurt, hinten, Tymoshchuk...$worldrightsEs gelten unsere AGB, einsehbar auf www.firosportphoto.de.copyright by firo sportphoto:.Pfefferackerstr. 2aÊ.45894  G e l s e n k i r c h e n.www.firosportphoto.de.mail@firosportphoto.de.(V o l k s b a n k   B o c h u m - W i t t e n ).BLZ.: 430 601 29.Kt. Nr.: 341 117 100.Tel:Ê 0209 - 9304402.Fax:Ê 0209 - 9304443
firo.Fu§ball,Fussball, 27.11.2010.Bundesliga Saison 2010/2011.FC Bayern Mnchen, FCB, Eintracht Frankfurt, .Zweikampf, Gekas, Frankfurt, hinten, Tymoshchuk...$worldrightsEs gelten unsere AGB, einsehbar auf www.firosportphoto.de.copyright by firo sportphoto:.Pfefferackerstr. 2aÊ.45894 G e l s e n k i r c h e [email protected].(V o l k s b a n k B o c h u m - W i t t e n ).BLZ.: 430 601 29.Kt. Nr.: 341 117 100.Tel:Ê 0209 - 9304402.Fax:Ê 0209 - 9304443 INTIME SPORTS

Ο διεθνής φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πρώτος σκόρερ της φετινής Μπουντεσλίγκα, Φάνης Γκέκας, εξέφρασε την άποψη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, ενώ μίλησε και για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας.

Στην αρχική ερώτηση για τον καιρό που επικρατεί στην Γερμανία, σχολίασε στον Libero 107.4: «Αυτή την στιγμή έχουμε 10 πόντους χιόνι αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτε, κάνουμε προπόνηση καθημερινά και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι».

Όσο για το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων στο γερμανικό πρωτάθλημα είπε: «Πολύ δύσκολα να αναβληθεί αγώνας, δεν έχουν πρόβλημα τα γήπεδα, είναι θερμαινόμενοι οι τάπητες ενώ δεν αφήνουν το χιόνι να κάνει ζημιά καθώς μόλις χιονίζει μπαίνουν αμέσως με τα μηχανήματα και το καθαρίζουν για να είναι όλα έτοιμα και χωρίς προβλήματα στους αγώνες».

Αναφερόμενος στην Λάρισα, μετά την ερώτηση αν αληθεύει ότι έχει δηλώσει πως θέλει να «κλείσει» εκεί την καριέρα του, τόνισε: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς πιστεύω να μιλάμε για το τέλος της καριέρας μου, όσο για την Λάρισα πιστεύω ότι φέτος αδικείται από την βαθμολογική της θέση.

Έγιναν λάθη πάντως στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν και έτσι βρέθηκε η ομάδα σε δύσκολη θέση. Πιστεύω όμως ότι είναι καλή ομάδα και θα ανακάμψει, ειδικά τώρα που ξεκίνησε τους αγώνες και στο νέο της γήπεδο δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανακάμψει και να βγει από την θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή».

Σχολιάζοντας την καριέρα του έως τώρα ανέφερε: «Είμαι ευτυχισμένος που πραγματοποίησα το όνειρο μου να αγωνιστώ στο εξωτερικό και έχω ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μου. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μου μέχρι στιγμής, με εξαίρεση την παρουσία στην Χέρτα, εκεί η ομάδα δεν πήγε καλά, είχαμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας και έτσι η ομάδα έπεσε».

Όταν πληροφορήθηκε ότι σύμφωνα με τον κόσμο της Μπόχουμ θεωρείται ήδη μία από τις 4 καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας, είπε: «Δεν το ήξερα αυτό και σίγουρα είναι κάτι πολύ καλό».

Σε ερώτηση για την τρελή πορεία της Ντόρτμουντ φέτος τόνισε: «Αν δεν ζούσα στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια θα έλεγα πως είναι έκπληξη αλλά τώρα δεν το λέω. Τα τελευταία 2 χρόνια η ομάδα έχει τον ίδιο προπονητή, δουλεύει πολύ καλά, έχει προωθήσει νέα παιδιά και παίζει πολύ καλή μπάλα. Φέτος είναι η χρονιά της, η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στα πόδια της, αποδίδει καλά και έχει αυτή την πορεία».

Για την δική του απόδοση υποστήριξε: «Φέτος έχω πετύχει 13 γκολ σε 15 αγώνες με την ομάδα, καθόλου άσχημος απολογισμός. Νομίζω ότι διανύω την καλύτερη περίοδο της καριέρας μου, όλα μου πάνε καλά αλλά δεν έχω εξήγηση για αυτό. Οι επιθετικοί κρίνονται από τα γκολ που πετυχαίνουν, είναι σαφές αυτό».

Όταν τέθηκε το θέμα Εθνική ομάδα ανέφερε: «Δεν θέλω να μιλήσω για το θέμα αυτό αυτή την στιγμή, στενοχωρήθηκα που έφυγα αλλά δεν πληγώθηκα, τώρα αν πληγώθηκαν άλλοι δεν το γνωρίζω».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει, τόνισε: «Δεν ήταν μια βιαστική απόφαση που πήρα, το σκεφτόμουν καιρό και τελικά το αποφάσισα. Συνεπώς δεν πρόκειται να αναθεωρήσω την απόφαση μου γιατί αυτό θα είναι σαν να λέω ότι έκανα μ..., δεν θέλω να αναιρέσω τον εαυτό μου με μια τέτοια κίνηση».

Στην παρατήρηση αν θα το σκεφτόταν αν άλλαζαν κάποιες άλλες συνθήκες στην Εθνική, είπε: «Αν συμβεί αυτό, ίσως αλλά δεν μπορώ να πω ότι αναθεωρώ την απόφαση μου».

Για τον Γιάννη Αμανατίδη σημείωσε: «Ο Γιάννης είναι σχεδόν 1,5 χρόνο εκτός, είναι πολύ δύσκολη η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Κάνει την προσπάθεια του να επιστρέψει και πιστεύω θα γυρίσει τελικά δυνατός, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την Άιντραχτ, είναι η σημαία της ομάδας».

Μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Φέτος βλέπουμε καλύτερο πρωτάθλημα μόνο μεταξύ των «μικρών», όλες οι ομάδες είναι καλές και δύσκολα θα ξεχωρίσει νωρίς ποιος θα πέσει. Στην κορυφή δεν έχει αλλάξει τίποτε, είναι σχεδόν πάντα οι 2 ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

Πιστεύω ότι είναι κακό να παίζουν τόσο πολλοί ξένοι στις ομάδες μας, δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες παίκτες. Οι ομάδες δεν αφήνουν τους Έλληνες παίκτες να φτάσουν ψηλά, δεν τους δίνουν ευκαιρίες και είναι δουλειά των παραγόντων κυρίως αυτό».

Τέλος, για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στη Ευρώπη, τόνισε: «Ο Άρης στην Ευρώπη έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο και πιστεύω ότι θα περάσει στην επόμενη φάση, με την Λεβερκούζεν ήταν άτυχος αλλά είναι στο χέρι του να κερδίσει την Ρόζενμποργκ και να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν και εύχομαι να τα καταφέρουν όλες οι ομάδες».

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ