ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Η ΑΕΚ άργησε"

"Η ΑΕΚ άργησε"
© ACTION IMAGES

Ο Γιώργος Τζαβέλλας απολαμβάνει την ζωή στην Φρανκφούρτη μετά την πρόσφατη μετακίνηση του στην Άϊντραχτ.

Το όνομα του Έλληνα άσου "έπαιξε" το καλοκαίρι τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτός αποφάσισε να αγωνιστεί στην Γερμανία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" τόνισε ότι η ΑΕΚ άργησε να αναμιχθεί στην μεταγραφή του, ενώ εύχεται να μείνει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γιώργου Τζαβέλλα στην "Εξέδρα".

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την Μπουντεσλίγκα;

" Διαφορετικό το επίπεδο. Είναι πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά εκεί τα πάντα γίνονται οργανωμένα και αυτό σε βοηθάει κι εσένα να μπεις γρήγορα στο κλίμα. Μετά είναι εύκολο για σένα να αποδώσεις πολύ καλύτερα".

Η παρουσία του Γκέκα και του Αμανατίδη πόσο σε έχει βοηθήσει να προσαρμοστείς;

" Με έχουν βοηθήσει και οι δύο πάρα πολύ. Οταν υπάρχουν σε μια ξένη ομάδα Ελληνες είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν είσαι μόνος σου, δεν νιώθεις μόνος σου. Εχεις έναν άνθρωπο να μιλάς, να συνεννοείσαι, να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου".

Το ελληνικό πρωτάθλημα πώς το βλέπεις φέτος; Τον Πανιώνιο;

" Τώρα άρχισε το πρωτάθλημα και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω προλάβει να δω κάποιον αγώνα. Οσο για τον Πανιώνιο, άκουσα ότι από την πρώτη αγωνιστική είχαν κάποια προβληματάκια. Είναι όμως μεγάλη ομάδα και θα βρει τον δρόμο του".

Πώς είναι η ζωή στη Φρανκφούρτη;


" Είναι μια πολύ όμορφη πόλη χωρίς κίνηση. Σε βοηθάει να παίξεις ποδόσφαιρο και μου αρέσει πολύ".

Τι θα σε έκανε να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

" Μακάρι να αργήσω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Εύχομαι πάντως κάποια στιγμή να μπορέσω να γυρίσω στον Πανιώνιο".

Εχεις συναναστραφεί με παιδιά της γενιάς των 700 ευρώ;

" Δεν χρειάζεται να συναναστραφώ με παιδιά που αμείβονται με λίγα χρήματα για να σου πω κάτι. Μέχρι πριν από τρία χρόνια έπαιρνα 700 ευρώ και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό".

Με τον Παναθηναϊκό είχες υπογράψει ή είχες συμφωνήσει;

" Ούτε είχα υπογράψει ούτε είχα συμφωνήσει ούτε είχα συζητήσει. Και δεν νομίζω να συζητούσα εκείνο το διάστημα με τον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρχε το σωστό ενδιαφέρον από την ομάδα. Ούτε εγώ ήθελα όμως τη συγκεκριμένη στιγμή να συνεχίσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό".

Από την ΑΕΚ υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον;

" Ναι, και ήταν και πολύ σημαντική η πρόταση που μου είχε κάνει. Νομίζω αν είχε μπει πιο γρήγορα στο παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω πού θα συνέχιζα την καριέρα μου, γιατί και η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ