PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report

Premier League: The Full Report

Το Sport24.gr σχολιάζει την 27η αγωνιστική της Premier League και επιλέγει τον MVP, την απογοήτευση, το καλύτερο γκολ και την πιο... παράξενη φάση (videos).

Χωρίς στραβοπατήματα ολοκληρώθηκε η αγωνιστική για τους τέσσερις πρωτοπόρους με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα στην κορυφή, μία εβδομάδα πριν από το Σαββατοκύριακο της... κρίσης. Το φινάλε της εβδομάδας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους, αφού Τσέλσι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ θα κάνουν επικίνδυνα ταξίδια, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο. Και μπορεί το League Cup να μην είναι τόσο σημαντικός τίτλος, όμως, το αποτέλεσμα του τελικού θα επηρεάσει δεδομένα την ψυχολογία της ομάδας.

Όσον αφορά αυτά που είδαμε από τους τέσσερις πρωτοπόρους μόνο η Άρσεναλ δε δυσκολεύτηκε διασύροντας τη Σάντερλαντ. Με τους Τόμας Ροσίτσκι, Τζακ Γουίλσιρ και Ολιβιέ Ζιρού σε καλή μέρα οι "κανονιέρηδες" δε συνάντησαν κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκαν πολύ στη δημιουργία φάσεων σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ, το πρόβλημα της οποίας ήταν για μία ακόμη φορά η αμυντική της συμπεριφορά. Ντάνιελ Άγκερ και Μάρτιν Σκρτελ δεν απέφυγαν τα ατομικά λάθη, ενώ δε λειτουργούσε συνολικά καλά η αμυντική λειτουργία των "κόκκινων" με τις αποστάσεις μεταξύ μεσαίας γραμμής και άμυνας να είναι μεγάλες.

Από εκεί και πέρα, η απόδοση της Τότεναμ στο "Κάροου Ρόουντ" ήταν κάτω του μετρίου και αυτό της κόστισε. Δεν έκανε φάσεις, ούτε βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τον Ρόμπερτ Σνόντγκρας και να πάρει το κέντρο. Αντιθέτως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από το Λονδίνο παίρνοντας μία νίκη ψυχολογίας, ασχέτως αν τρεις μέρες μετά ο Ολυμπιακός την προσγείωσε ξανά αναδεικνύοντας όλες σχεδόν τις αδυναμίες της.

Τέλος, η Γουέστ Χαμ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει συνεχώς, ενώ η Κάρντιφ για τέταρτο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη παρουσιάζοντας εικόνα διάλυσης. Τρίποντο που θα την τονώσει ψυχολογικά πήρε η Νιούκαστλ, η οποία είχε τέσσερις εντός έδρας ήττες, ενώ ντεμπούτο με τη Φούλαμ έκανε ο Κώστας Μήτρογλου. Το λάθος του Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος ως τότε ήταν εξαιρετικός, στοίχισε στους Λονδρέζους δύο υπερπολύτιμους βαθμούς και κράτησε τη Γουέστ Μπρομ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

MVP – Νίκιτσα Γέλαβιτς (Χαλ)

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα της Χαλ από την Ουαλία με τον Νίκιτσα Γέλαβιτς να σκοράρει δύο φορές και να δικαιώνει τις "τίγρεις" για τα χρήματα που επένδυσαν σε αυτόν. Ο Κροάτης μαζί με το έτερο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Σέιν Λονγκ, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο και οι δυο τους έχουν πάρει από το χέρι τη Χαλ και την οδηγούν στη σωτηρία. Ο Γέλαβιτς και στα πρώτα του παιχνίδια με την Έβερτον είχε δείξει πως είναι ένας επιθετικός που έχει το εύκολο γκολ, ενώ εξαιρετικά είναι και τα δείγματα γραφής του Λονγκ, η πώληση του οποίου από τη Γουέστ Μπρομ έκανε εντύπωση σε πολλούς και όχι άδικα. Ξεχώρισαν, επίσης, οι Τζόρνταν Χέντερσον, Τόμας Ροσίτσκι και Ρόμπερτ Σνόντγκρας.

Απογοήτευση – Ντάνιελ Άγκερ (Λίβερπουλ)

Τα προβλήματα στην άμυνα της Λίβερπουλ συνεχίζονται και αυτή τη φορά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντάνιελ Άγκερ. Ο Δανός είχε ένα εφιαλτικό 63λεπτο και μετά έγινε αλλαγή για να μπει ο Κόλο Τουρέ. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα, αφού αφενός δεν είναι σύνηθες να βγαίνει κεντρικός αμυντικός όταν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και αφετέρου είναι εντυπωσιακό να αναγκάζεται ο Μπρένταν Ρότζερς να βάλει τον Ιβοριανό. Ο τελευταίος, μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι στα προηγούμενα παιχνίδια έκανε τη μία γκέλα μετά την άλλη. Από εκεί και πέρα, απογοητευτική ήταν και η εικόνα της Κάρντιφ, μίας ομάδας που δεν παίζει καλά μετά την αλλαγή προπονητή και παρουσιάζεται ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Το καλύτερο γκολ – Τόμας Ροσίτσκι (Άρσεναλ)

Το τελείωμα του Γουέιν Ρούνεϊ ήταν εξαιρετικό, όμως, αν υπήρχε δίλημμα αυτό θα ήταν ανάμεσα σε δύο γκολ της Άρσεναλ, το πρώτο και το τρίτο, όταν και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες της έκρυψαν την μπάλα. Αυτό του Τόμας Ροσίτσκι είναι ελαφρώς καλύτερο από εκείνο του Ολιβιέ Ζιρού. Παρεμπιπτόντως, με την εμφάνισή του ο Τσέχος, ο οποίος θα μείνει στους "κανονιέρηδες" για άλλον έναν χρόνο, επιβεβαίωσε πως είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα να έχει έναν τόσο ποιοτικό παίκτη για 12ο-13ο.

Το αποτέλεσμα

Τρεις ήταν οι μεγάλες νίκες της αγωνιστικής, με αυτή της Νόριτς να ξεχωρίζει για αρκετούς λόγους. Αφενός τα "καναρίνια" είχαν πανηγυρίσει προηγουμένως μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία 13 παιχνίδια, ενώ ο Κρις Χιούτον είχε αρχίσει να αμφισβητείται ανοιχτά από τους ανθρώπους της ομάδας. Επιπλέον, έπαιζαν απέναντι στην καλύτερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, μεγάλη νίκη κυρίως λόγω της έκτασης του σκορ αυτή της Χαλ στην Ουαλία, ενώ η Γουέστ Χαμ πραγματοποιώντας ανατροπή έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και απομακρύνθηκε από τον εφιάλτη του υποβιβασμού.

Το στιγμιότυπο

Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να μην έχει ενθουσιάσει με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά οι οπαδοί της έχουν κλέψει την παράσταση ουκ ολίγες φορές. Η ατμόσφαιρα στο Σέλχουρστ Παρκ είναι σχεδόν κάθε φορά εντυπωσιακή και αυτό συνέβη και στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν από την έναρξη του οποίου οπαδοί των γηπεδούχων ανέβασαν ένα κορεό που σπάνια βλέπουμε σε παιχνίδια της Premier League.

Το στατιστικό

Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας ο Γουέιν Ρούνεϊ έπιασε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Premier League για 10η χρονιά, κάτι που έχει καταφέρει και ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο 28χρονος πλέον κυνηγάει τον Άλαν Σίρερ, ο οποίος είχε πετύχει τουλάχιστον 10 γκολ σε 11 σεζόν.

Το γεγονός της εβδομάδας

Αναμφίβολα το γεγονός της εβδομάδας είναι η επέκταση του συμβολαίου του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος επιθετικός θα είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως το 2019, ενώ κατάφερε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές του. Πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Premier League, ο οποίος θα παίρνει 300.000 λίρες την εβδομάδα. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα ο Ρούνεϊ πήρε ό,τι περισσότερο μπορούσε, αλλά από την άλλη και οι "κόκκινοι διάβολοι" εξασφάλισαν ότι θα συνεχίσουν να έχουν στο δυναμικό τους τον καλύτερο παίκτη τους.

Premier League: The Full Report

Αξίζει να προσέξετε

Τον Ρόμπερτ Σνόντγκρας. Πρόκειται για διεθνή Σκωτσέζο μέσο, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί τον κινητήριο μοχλό στην ανάπτυξη της Νόριτς. Παίζει πάντα δεξιά προκειμένου να συγκλίνει και να εκμεταλλεύεται το πολύ καλό αριστερό του. Διαθέτει εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ και στο παιχνίδι με την Τότεναμ δυσκόλεψε πολύ τη ζωή του Ντάνι Ρόουζ. Φέτος έχει πέσει λίγο συγκριτικά με την περσινή του σεζόν, αλλά παραμένει κομβικός για τα "καναρίνια".

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ