PREMIER LEAGUE

Σκορπά τον τρόμο η Τσέλσι!

Σκορπά τον τρόμο η Τσέλσι!

Δύο ώρες μετά την "εξάρα" της Άρσεναλ επί της Μπλάκπουλ στο "Emirates", η Τσέλσι "απάντησε" εκκωφαντικά με το ίδιο σκορ στην έδρα της Γουίγκαν (0-6). Η Τότεναμ έφυγε με το "τρίποντο" από την έδρα της Στόουκ (2-1), νίκες για Γουέστ Μπρομ, Μπέρμιγχαμ και Μπόλτον (videos).

Η Τσέλσι φαίνεται ότι έχει βαλθεί να... πανικοβάλλει όλους τους αντιπάλους της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, καθώς μετά το 6-0 στην πρεμιέρα επί της νεοφώτιστης Γουέστ Μπρομ στο "Στάμφορντ Μπριτζ", διέλυσε με το ίδιο σκορ και την Γουίγκαν για την 2η αγωνιστική, φτάνοντας έτσι τα 12 γκολ απολογισμό (έχει συνολικά... 29 στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος) και απολαμβάνοντας με το καλημέρα την μοναξιά της κορυφής χάρη στη διαφορά τερμάτων.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος είχε πετύχει χατ-τρικ την περασμένη εβδομάδα έμεινε "άσφαιρος" αυτή τη φορά, όμως αρκετοί από τους συμπαίκτες του ήταν... on fire.

Ο Νικολά Ανελκά σκόραρε δις, το ιδιο έκανε και ο Σάλομον Καλού αν και μπήκε αλλαγή στο 70', με τον Φλοράν Μαλουντά να ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο και τον Γιόσι Μπεναγιούν να τον ολοκληρώνει στις καθυστερήσεις με το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των "μπλε".

Η "σταχτοπούτα" στην Πρέμιερ Λιγκ, Μπλάκπουλ, τρέλανε τους οπαδούς της στην πρεμιέρα όταν και θριάμβευσε με 4-0 στο "JJB" επί της Γουίγκαν, όμως η Άρσεναλ φρόντισε -μία εβδομάδα αργότερα- να την... προσγειώσει ανώμαλα στη δύσκολη πραγματικότητα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ασταμάτητη στο πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι της και σκόρπισε με το αστρονομικό 6-0 τη νεοφώτιστη, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουόλκοτ που πανηγύρισε το παρθενικό χατ-τρικ στην καριέρα του.

Πέρα από τον νεαρό Άγγλο επιθετικό, το δρόμο προς τα δίχτυα βρηκαν επίσης οι Αρσάβιν, Ντιαμπί και Σαμάκ (πρώτο επίσημο με τους "κανονιέρηδες" για το μεταγραφικό απόκτημα από τη Μπορντό), με τους "πορτοκαλί" να αγωνίζονται ωστόσο με 10 παίκτες από το 32' λόγω αποβολής του Έβατ, σε μία φάση που ο διαιτητής έδειξε λανθασμένα το σημείο του πέναλτι καθώς το μαρκάρισμα του παίκτη της Μπλάκπουλ στον Σαμάκ ήταν εκτός περιοχής.

Την πρώτη της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου και η Τότεναμ, η οποία μετά το 0-0 της πρεμιέρας με τη Μάντσεστερ Σίτι, έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Στόουκ (2-1).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα "σπιρούνια" ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Φούλερ στο 25' και να "φωνάζουν" δικαιολογημένα στο 86.

Σ'εκείνο το λεπτό, ο Κράουτς φάνηκε να αποκρούει μέσα από την τελική γραμμή την κεφαλιά του Γουόλτερς (ντεμπούτο του με τη Στόουκ μετά τη μεταγραφή του από την Ίπσουιτς) αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τη φάση αυτή να αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου συζητήσεις για την ανάγκη εισαγωγής κάμερας πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Στο "Χόθορνς", η νεοφώτιστη Γουέστ Μπρομ επικράτησε 1-0της Σάντερλαντ, με τον Πίτερ Οντεμβίνγκι να σκοράρει (81') στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα λίγα 24ωρα μετά τη μεταγραφή του από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, ενώ τις πρώτες τους νίκες στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν επίσης Μπόλτον (3-1 τη Γουέστ Χαμ εκτός) και Μπέρμιγχαμ (2-1 τη Μπλάκμπερν εντός, με τον Ματ Ντάρμπισιρ να μπαίνει ως αλλαγή στο 66' αντί του Ζίγκιτς).

Να σημειωθεί μάλιστα πως η Μπόλτον έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκες επί της Γουέστ Χαμ, ενώ πέρα από τον Ελμάντερ (σκόραρε δις) μεγάλη μορφή για τους "γουόντερερς" ήταν και ο γκολκίπερ τους Γιασκελάινεν, που απέκρουσε στο πρώτο ημίχρονο πέναλτι του Κάρλτον Κόουλ.

Στο "Γκούντισον Παρκ", η Έβερτον προηγήθηκε με τον Κέιχιλ στο 43' αλλά έμεινε χωρίς νίκη για 2η σερί αγωνιστική, αφού η Γουλβς κατάφερε να αποδράσει με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Έμπανκς-Μπλέικ στο 74'.

Γουίγκαν-Τσέλσι 0-6













Άρσεναλ-Μπλάκπουλ 6-0



Στόουκ-Τότεναμ 1-2




Γουέστ Χαμ-Μπόλτον 1-3



Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν 2-1



Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 1-0



Έβερτον-Γουλβς 1-1



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:


ΣΑΒΒΑΤΟ


Άρσεναλ - Μπλάκπουλ 6-0 (12', 39', 58' Γουόλκοτ, 32' Αρσάβιν (πεν.), 49' Ντιαμπί, 83' Σαμάκ)

Γουέστ Μπρομ - Σάντερλαντ 1-0 (81' Οντεμβίνγκι)

Γουέστ Χαμ - Μπόλτον 1-3 (79' Νομπλ (πεν.) / 48' Άπσον (αυτ.), 68', 84' Ελμάντερ)

Έβερτον - Γουλβς 1-1 (43' Κέιχιλ / 74' Έμπανκς-Μπλέικ)

Μπέρμιγχαμ - Μπλάκμπερν 2-1 (57', 71' Γκάρντνερ / 54' Νζόνζι)

Στόουκ - Τότεναμ 1-2 (25' Φούλερ / 19', 30' Μπέιλ)

Γουίγκαν - Τσέλσι 0-6 (34' Μαλουντά, 48', 52' Ανελκά, 78', 90' Καλού, 90'+3 Μπεναγιούν)

ΚΥΡΙΑΚΗ


Νιούκαστλ - Άστον Βίλα (15.30)

Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (22.00)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ