PREMIER LEAGUE

"Τριάρα" Μάντσεστερ σε Τότεναμ!

Manchester United's English forward Wayne Rooney (2R) celebrates scoring during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 22, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES - RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images)
Manchester United's English forward Wayne Rooney (2R) celebrates scoring during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 22, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES - RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-0 την Τότεναμ στο "Ολντ Τράφορντ" και έκανε το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα (videos).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πλέον μαζί με τη συμπολίτισσα Σίτι αλλά και τη Γουλβς οι μοναδικές ομάδες που έχουν μόνο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φετινής Πρέμιερσιπ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να επιβάλλονται με 3-0 της Τότεναμ το βράδυ της Δευτέρας, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου δεν μπόρεσαν να πιάσουν τον γνωστό καταιγιστικό ρυθμό στο σπίτι τους (εκεί όπου πέρυσι άλλωστε είχαν το εκπληκτικό ρεκόρ των 18 νικών σε 19 αγώνες), οι "κόκκινοι διάβολοι" πάτησαν... γκάζι στην επανάληψη και έφτασαν σε μία απόλυτα δίκαιη νίκη με σκόρερ τους Γουέλμπεκ (61'), Άντερσον (76') και Ρούνι (87').

Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις για τους φίλους των γηπεδούχων, και αυτό γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να απειλήσει πραγματικά μόνο δύο φορές την εστία των Λονδρέζων.

Στο 8' ο Μπραντ Φρίντελ απέδειξε ότι ακόμα και στα 40 του χρόνια εξακολουθεί να αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για τα γκολπόστ, βγάζοντας σε κόρνερ το εξαιρετικό χαμηλό πλασέ του Κλέβερλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 28' ο Άσλι Γιανγκ έπιασε ψηλοκρεμαστή φαλτσαριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Αμερικανού γκολκίπερ.

Ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φρίντελ ούτε στο ξεκίνημα της επανάληψης (το σουτ του στο 48' μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του έμπερου γκολκίπερ), όμως στο 61' οι πρωταθλητές Αγγλίας άνοιξαν το σκορ.

Καλοζυγισμένη σέντρα του Κλέβερλι από τα δεξιά, ο 20χρονος Γουέλμπεκ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Τότεναμ ανάμεσα από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ντόουσον και Καμπούλ, με την κεφαλιά του να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης αυτή τη φορά στον Φρίντελ (1-0).

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε ψυχολογικά τους "κόκκινους διαβόλους" που είχαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ με τους Ρούνι στο 65' (εκτέλεσε φάουλ και υποχρέωσε τον Φρίντελ σε απίστευτα δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ) και Έβανς στο 69' (σουτ εντός περιοχής αποκρούστηκε από τον κίπερ της Τότεναμ), για να έρθει τελικά το δεύτερο γκολ μέσα από μία πολύ ωραία συνεργασία.

Ο Άντερσον τροφοδότησε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Γουέλμπεκ, εκείνος με τακουνάκι έστρωσε τη μπάλα ξανά στον Άντερσον, και ο Βραζιλιάνος που είχε βγει μόνος του με τον αντίπαλο γκολκίπερ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με όμορφο αριστερό πλασέ στο 76' (2-0).

Το απίστευτο είναι ότι η φάση ξεκίνησε από τον γκολκίπερ Ντε Χέα και χρειάστηκαν μόνο πέντε πάσες (!) μέχρι να βγει σε θέση βολής ο Άντερσον και να "κλειδώσει" την 2η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του.

Η Τότεναμ είχε την καλύτερη ευκαιρία της να σκοράρει στο 79' όμως ο Ντεφό σημάδεψε το δοκάρι από πλεονεκτική θέση, για να έρθει τελικά και ένα τρίτο γκολ για τη Γιουνάιτεντ ώστε να μπει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης.

Ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 81') κινήθηκε από τα δεξιά στο 87' και έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Τότεναμ, με τον "πανταχού παρών" Ρούνι να γράφει το τελικό 3-0 με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά.

Αυτό ήταν το 25ο συνεχόμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων σε όλες τις διοργάνωσεις που η Τότεναμ αποτυγχάνει να κερδίσει, με την τελευταία νίκη των Λονδρέζων στο "Ολντ Τράφορντ" να είναι κάπου... χαμένη στο χρόνο (1-0 τον Δεκέμβριο του 1989 με σκόρερ τον θρυλικό Γκάρι Λίνεκερ) και την τελευταία τους επιτυχία γενικά κόντρα στη Γιουνάιτεντ να είναι τον Μάιο του 2001 (3-1 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν").

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Νάνι, Κλέβερλι (81' Παρκ), Άντερσον, Γιανγκ (81' Γιανγκ), Ρούνι, Γουέλμπεκ (81' Ερνάντες)

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Φρίντελ, Γουόκερ (46' Τσόρλουκα), Ντόουσον, Καμπούλ, Ασού-Εκοτό, Λένον, Λίβερμορ (74' Χάντλστοουν), Κράνιτσαρ (74' Παβλιουτσιένκο), Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Ντεφό

Μάντεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-0 (Highlights)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο (20/8)

Σάντερλαντ-Νιούκαστλ 0-1 (62' Ρ.Τέιλορ)

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2 (78' (αυτ.) Ράμσι, 90' Σουάρες)

Άστον Βίλα-Μπλάκμπερν 3-1 (Αγκμπονλαχόρ 12', Χέσκεϊ 25', Μπεντ 68' / Πέντερσεν 52')

Έβερτον-ΚΠΡ 0-1 (Σμιθ 31')

Σουόνσι-Γουίγκαν 0-0

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-1 (Ανελκά 53', Μαλουντά 83' / Λονγκ 4')

Κυριακή (21/8)

Νόργουιτς-Στόουκ 1-1 (Λάετ 37' - Τζόουνς 94')

Γουλβς-Φούλαμ 2-0 (Ντουλ 42', Τζάρβις 45')

Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτ ι 2-3 (Κλάσνιτς 39', Ντέιβις 63' - Σίλβα 26', Μπάρι 38', Ζντέκο 47')

Δευτέρα (21/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-0 (61' Γουλμπεκ, 76' Άντερσον, 87' Ρούνι)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ