ΑΓΓΛΙΑ

Η χούντα της Βιρμανίας ήθελε τη Γιουνάιτεντ!

Η χούντα της Βιρμανίας ήθελε τη Γιουνάιτεντ!

Τον Μάιο του 2008 περίπου 150.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βιρμανία λόγω του φονικού κυκλώνα Ναργκίς. Το χουντικό καθεστώς της χώρας λίγους μήνες αργότερα ενδιαφέροταν για την αγορά της Μαν. Γιουνάιτεντ όπως αποκαλύπτει το Wikileaks.

Το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς τον Μάιο του 2008 είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 146.000 άνθρωποι στη Βιρμανία να χάσουν τη ζωή τους ενώ περίπου 56.000 αγνοούνται!

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην περιοχή αλλά και για τραγωδία δίχως τέλος αφού η χούντα αρνούνταν να ανοίξει τα σύνορα για εξωτερική βοήθεια. Ακόμη και όταν παρενέβη ο ΟΗΕ εξακολοθούσε να δημιουργεί εμπόδια μέσω της διαδικασίας έκδοσης βίζας για εκείνους που επιθυμούσαν να συνδράμουν.

Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks λίγους μήνες αργότερα ο ηγέτης του στρατιωτικού καθεστώτος, Ταν Σουέ επιχείρησε να γίνει ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσφέροντας περίπου 1 δισ. δολάρια!

Η πρόταση έγινε μέσω του εγγονού του 77χρονου στρατιωτικού ηγέτη που στόχευε στον αποπροσανατολισμό του πληθυσμού του, μετά την διεθνή κατακραυγή.

Η προσφορά κατατέθηκε πρίν την έλευση του 2009 όπου η Βιρμανία (Μιανμάρ) δεν είχε καταφέρει να επουλώσει τις πληγές της από τις εκταταμένες καταστροφές αλλά και τις απώλειες σε ζωές από τον κυκλώνα Ναργκίς.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας επιθυμούσε να εμπλακεί στα κοινά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμεναν άστεγοι, δεν είχαν πρόσβαση σε νερό, ενώ χρειάζονταν άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ