ΑΓΓΛΙΑ

Στον τελικό η Άρσεναλ

Στον τελικό η Άρσεναλ

Η Γουίγκαν έφτασε κοντά σε δεύτερο σερί τελικό FA Cup, αλλά η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 82' και επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι, έτσι θα παίξει αυτή στον τελικό κόντρα σε Χαλ ή Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (video)

Η Άρσεναλ προκρίθηκε για 18η φορά στην ιστορία της στον τελικό του FA Cup, καθώς νίκησε με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Γουίγκαν στον ημιτελικό του "Γουέμπλεϊ".

Η ομάδα την Championship, η οποία είναι κάτοχος, λίγο έλειψε να παίξει σε δεύτερο σερί τελικό, καθώς προηγήθηκε με τον Τζόρντι Γκόμεθ στο 63', αλλά ο Περ Μέρτεζακερ απάντησε στο 82' και έστειλε το ματς στην παράταση.

Δεν άλλαξε τίποτα στο έξτρα 30άλεπτο, ενώ στην διαδικασία των πέναλτι οι "κανονιέρηδες" ευστόχησαν και στα τέσσερα που χρειάστηκε να εκτελέσουν με τους Αρτέτα, Σέλστρεμ, Ζιρού και Καθόρλα.

Για την Γούιγκαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα δύο πρώτα δύο οι Κάλντγουελ και Κόλισον, με τον Φαμπιάνσκι να μην το επιτρέπει και στα δύο, ενώ εν συνεχεία ευστόχησαν οι Μποσεζούρ και ΜακΆρθουρ.

Η Άρσεναλ στις 17 προηγούμενες συμμετοχές έχει πάρει το τρόπαιο 10 φορές, ενώ η Γουίγκαν το πήρε στην παρθενική της συμμετοχή.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ (5-4-1): Κάρσον, Περτς, Μπόις, Ράμις (86' Κάλντγουελ), Κρέινι, Μποσεζούρ, Τζόρντι Γκόμεθ, ΜακΆρθουρ, ΜακΊχραν (64' Κόλισον), ΜακΜάναμαν (68' Πάουελ), Φορτουνέ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Βερμάλεν, Μονρεάλ (63' Γκιμπς), Ράμσεϊ (113' Σέλστρεμ), Αρτέτα, Καθόρλα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Ποντόλσκι (68' Ζιρού), Σανογκό.

Όπως τα ματς της Premier League, έτσι και αυτό ξεκίνησε 7 λεπτά αργότερα και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο πριν 25 χρόνια...

Στον τελικό η Άρσεναλ

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Σάββατο

Γουίγκαν - Άρσεναλ 1-1 [2-4 πέν.] (63' Τζόρντι Γκόμεθ / 82' Μέρτεζακερ)

Κυριακή

Χαλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (18:07)

Γουίγκαν - Άρσεναλ 1-1 [2-4 πέν.]

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ