ΑΓΓΛΙΑ

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι αντιμετώπισε την Άρσεναλ για πρώτη φορά ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr σας παρουσιάζει ποδοσφαιριστές που στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια έγιναν το κόκκινο πανί για τους οπαδούς της πρώην ομάδας τους (vds/pics).

Την Άρσεναλ υποδέχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η είδηση είναι πως ο Ρόμπιν φαν Πέρσι τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Ο Ολλανδός φόρεσε τη φανέλα των "κανονιέρηδων" οκτώ χρόνια, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους "κόκκινους διαβόλους" και ταυτόχρονα να γίνει ένας από τους πιο αντιπαθείς παίκτες για τους οπαδούς της Άρσεναλ.

Ο 29χρονος όλη την περσινή σεζόν προσπαθούσε να καθυστερήσει το θέμα της ανανέωσής του και όταν έφτασε το καλοκαίρι ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμούσε να παραμείνει στο Λονδίνο. Στη συνέχεια απέρριψε τη Μάντσεστερ Σίτι και αποφάσισε να πάει στη Γιουνάιτεντ, ομάδα με την οποία η Άρσεναλ έχει πολύ μεγάλη κόντρα από την εποχή που ανέλαβε τα ηνία της ο Αρσέν Βενγκέρ.

Έτσι δεν ήταν δύσκολο να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στους πιο μισητούς παίκτες για τους οπαδούς των "κανονιέρηδων". Ο μέχρι πρότινος αρχηγός γνώριζε την αποθέωση-ειδικά τη χρονιά που μας πέρασε- στο "Έμιρεϊτς" και όχι μόνο με τους οπαδούς να τραγουδούν "Robin van Persie, he scores when he wants". Ωστόσο πλέον θα αντιμετωπίζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Άλλωστε έχει αποδειχτεί πως δεν είναι δύσκολο να περάσει κανείς από τη μία όχθη στην άλλη και το Sport24.gr σας παρουσιάζει αντίστοιχες περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι μισήθηκαν από τους οπαδούς των πρώην ομάδων τους επειδή επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλον αγγλικό σύλλογο.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Άσλεϊ Κόουλ

Για τους οπαδούς της Άρσεναλ μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι αυτό που νιώθουν για τον Ρόμπιν φαν Πέρσι. Σαφώς και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν δει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές τους να πηγαίνουν σε άλλες αγγλικές ομάδες.

Ένας εξ αυτών είναι ο Άσλεϊ Κόουλ. Ο Άγγλος αρνήθηκε έξαλλος την πρόταση ανανέωσης της Άρσεναλ, την οποία θεωρούσε πολύ χαμηλή, και αποφάσισε να πάει στην Τσέλσι, η οποία του προσέφερε σχεδόν τα διπλά. Η Άρσεναλ τελικά αποδέχτηκε την πρόταση των "μπλε", μέρος της οποίας ήταν και ο Γουίλιαμ Γκαλάς, και ο Κόουλ έγινε κόκκινο πανί για τους "κανονιέρηδες", οι οποίοι τον χαρακτήριζαν φιλάργυρο.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο
© PA

Σολ Κάμπελ

Λίγα χρόνια νωρίτερα το Λονδίνο είχε απασχολήσει η μετακίνηση ενός άλλου Άγγλου αμυντικού. Ο λόγος για τον Σολ Κάμπελ, ο οποίος είχε αφήσει την Τότεναμ για τη μισητή αντίπαλο Άρσεναλ. Το καλοκαίρι το 2001 ο Κάμπελ έμενε ελεύθερος και τα "σπιρούνια" του προσέφεραν ένα συμβόλαιο που θα τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Ωστόσο, εκείνος επέλεξε να αλλάξει γειτονιά στο Βόρειο Λονδίνο παρόλο που είχε τονίσει μέσω του περιοδικού της Τότεναμ πως δε θα πήγαινε ποτέ στην Άρσεναλ.

Αυτή του η απόφαση ήταν αρκετή για να χαρακτηρίζεται "Ιούδας" από τους οπαδούς της Τότεναμ και να αποτελεί έκτοτε μία από τις πιο μισητές φιγούρες. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2009 ένας οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα για τρία χρόνια λόγω συνθήματος που έλεγε κατά του Κάμπελ.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Φρανκ Λάμπαρντ

Το ίδιο καλοκαίρι με τη μεταγραφή του Κάμπελ ένας ακόμη παίκτης άλλαζε στρατόπεδο στην Αγγλία. Ο νεαρός τότε Φρανκ Λάμπαρντ αποφάσιζε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι βλέποντας τη Γουέστ Χαμ να απολύει τον θείο του Χάρι Ρέντναπ. Παρόλο που ήταν γιος του Φρανκ Λάμπαρντ του πρεσβύτερου, πρώην παίκτη των "σφυριών", ο νεαρός Φράνκι δεν ήταν τόσο συμπαθής στους οπαδούς της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι έκτοτε τον μισούν.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο
© MARK LEECH

Ο κυριότερος λόγος δεν ήταν η απόφαση του Λάμπαρντ να συνεχίσει την καριέρα του σε έναν άλλο λονδρέζικο σύλλογο, αλλά οι δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς εναντίον των οπαδών της Γούεστ Χαμ. "Πρέπει να συγχαρώ τους οπαδούς που με αποδοκίμασαν γιατί με βοήθησαν πετύχω ακόμα περισσότερα πράγματα" έχει πει μεταξύ άλλων ο 34χρονος. Να σημειωθεί πως η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τέτοια που οι οπαδοί των "σφυριών" έχουν βγάλει και σύνθημα για τον Λάμπαρντ, τον οποίο αποκαλούν χοντρό.

Μάικλ Όουεν

Έφυγε το καλοκαίρι του 2004 με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει το όνειρό του, να πάρει ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά είδε τη Λίβερπουλ το 2005 να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης. Ύστερα από το σύντομο και αποτυχημένο του πέρασμα από τους Μαδριλένους επέστρεψε στο Νησί, αλλά για λογαριασμό της Νιούκαστλ, παρόλο που η Λίβερπουλ είχε κινηθεί για την απόκτησή του.

Αυτό δεν ήταν από μόνο του ικανό για να κάνει τους οπαδούς των "κόκκινων" να τον μισήσουν, όμως, η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τέσσερα χρόνια μετά αρκούσε και με το παραπάνω. "Once a Manc never a Red" τραγουδούσε το "Άνφιλντ" όταν τον υποδεχόταν ως αντίπαλο, ενώ ο "Ιούδας", όπως τον αποκαλούν, είναι ανεπιθύμητος, πλέον κάτι που αποδείχτηκε και πρόσφατα όταν η Λίβερπουλ τον απέρριψε αν και είχε μόλις δύο επιθετικούς στο ρόστερ της.

Σαμίρ Νασρί

Η περίπτωσή του μοιάζει πολύ με αυτή του Ρόμπιν φαν Πέρσι. Αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και για να μη χαθεί ως ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι ο Αρσέν Βενγκέρ προτίμησε να τον πουλήσει. Οι διαφορές είναι πως ο Αλσατός τον έδωσε στην άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, και πως ο παίκτης τους τελευταίους μήνες δεν είχε καλές σχέσεις με τους οπαδούς, οι οποίοι είχαν καταλάβει πως θα φύγει.

Ο Γάλλος ισχυρίστηκε πως αποχώρησε για να πάρει έναν τίτλο -και τα κατάφερε κατακτώντας το πρωτάθλημα- ενώ οι οπαδοί τα έβαλαν μαζί του εκτιμώντας πως το έκανε για τα χρήματα. Μαζί με αυτόν έφυγε και ο Γκαέλ Κλισί για τη Σίτι, αλλά οι οπαδοί εστίασαν περισσότερο στον πρώην παίκτη της Μαρσέιγ.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Άλαν Σμιθ

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η Λιντς επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ. Όντας γέννημα θρέμμα της πόλης και έχοντας εξαιρετικές ικανότητες έκλεψε τις καρδιές των φίλων της ομάδας, τις οποίες ράγισε όταν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Sky Sports λίγα χρόνια νωρίτερα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά όταν είχε ερωτηθεί αν υπήρχε μία ομάδα που δε θα πήγαινε ποτέ: "Ναι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Ωστόσο, η συνέχεια τον διέψευσε, με τους οπαδούς της Λιντς να μην ξεχνούν την... προδοσία και να τον αποδοκιμάζουν ακόμα και όταν αγωνιζόταν στη Νιούκαστλ.

Γουίλιαμ Γκαλάς

Η μετακίνησή του από την Τσέλσι στην Άρσεναλ δεν προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η επιλογή του να πάει στη συνέχεια στην Τότεναμ μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Ο Γάλλος αρνήθηκε το μονοετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο Αρσέν Βενγκέρ, αφού ήθελε κάτι καλύτερο το οποίο το βρήκε στους γείτονες.

Αυτό σε συνδυασμό με τις κακές σχέσεις που είχε με συγκεκριμένους παίκτες της Άρσεναλ (προεξέχοντος του Σαμίρ Νασρί) έκανε τους οπαδούς των "κανονιέρηδων" να τον βλέπουν με μισό μάτι και να τον αποδοκιμάζουν όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

Κάρλος Τέβες

Έμεινε δύο χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κέρδισε τους φίλους της ομάδας με τα καθοριστικά γκολ που πετύχαινε. Οι οπαδοί έκαναν μέχρι και πανό που ζητούσε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή και σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα η Γιουνάιτεντ έδωσε στη Γουέστ Χαμ τα χρήματα που προβλέπονταν για να αγοραστεί ο μέχρι τότε δανεικός στους "κόκκινους διαβόλους" Αργεντινός.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του παίκτη διεμήνυσε στους ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ πως δεν επιθυμούσε να παραμείνει στο "Ολντ Τράφορντ". Επόμενος προορισμός του ήταν η Σίτι, η οποία τον είχε χρυσώσει, και απόρροια αυτής της επιλογής ήταν να τον μισήσουν οι οπαδοί της πρώην ομάδας του.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Φερνάντο Τόρες

Ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του "Kop". Στο πρόσωπό του οι οπαδοί είχαν βρει τον παίκτη που θα βοηθούσε τον Στίβεν Τζέραρντ να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στους τίτλους. Οι τραυματισμοί δεν τον άφηναν να προσφέρει ό,τι μπορούσε από κάποια φάση και μετά, αλλά αυτό δεν άλλαζε τη σχέση του με τους οπαδούς των "κόκκινων".

Είχε απορρίψει αρκετές φορές την Τσέλσι, η οποία του ασκούσε μεγάλη πίεση, αλλά τον Ιανουάριο του 2011 υπέγραψε σε αυτή. Μπορεί η διοίκηση της ομάδας να τον συμβούλεψε να δεχτεί την πρόταση των "μπλε" και να τον ώθησε προς την έξοδο, αλλά επισήμως έκανε γνωστό πως ο Τόρες κατέθεσε αίτημα μεταγραφής με αποτέλεσμα να προκαλεί πλέον την απέχθεια μεγάλης μερίδας των οπαδών της Λίβερπουλ, οι οποίοι ανάρτησαν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και το ακόλουθο πανό: "He who betrays Will Always Walk Alone".

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Άντι Κάρολ

Πήγε στους "κόκκινους" για να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Τόρες και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όπως και ο Ισπανός έτσι κι εκείνος δεν ήθελε να φύγει, αλλά ωθήθηκε από τη διοίκηση της Νιούκαστλ. Έχοντας γεννηθεί στην πόλη και όντας οπαδός της Νιούκαστλ λατρευόταν.

Οι φίλαθλοι πίστευαν πως θα μπορούσε να γίνει η σημαία του συλλόγου, αλλά ο ίδιος τους άφησε με τους ιθύνοντες της ομάδας να ανακοινώνουν πως ο Κάρολ κατέθεσε αίτημα μεταγραφής και αναγκάστηκαν να τον αφήσουν να πάει στη Λίβερπουλ. Έτσι ανεξάρτητα από το τι πραγματικά συνέβη, οι οπαδοί τον κατέταξαν στην κατηγορία των προδοτών.

Fulham v Newcastle, premier league. pic Andy hooper. Carroll Judas flag
Fulham v Newcastle, premier league. pic Andy hooper. Carroll Judas flag ANDY HOOPER

Γουέιν Ρούνεϊ

Από τα πρώτα του βήματα στην Έβερτον όλοι είχαν καταλάβει πόσο ταλαντούχος είναι. Τον πρόσεχαν σαν κόρη οφθαλμού και περίμεναν πως τα επόμενα χρόνια θα τους χάρισε πολύ μεγάλες στιγμές. Ο ατζέντης του, όμως, αρνήθηκε το νέο συμβόλαιο των "ζαχαρωτών", οι οποίοι θα τον έκαναν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ηλικίας του.

Η Έβερτον έτσι αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία προσέφερε 25 εκατομμύρια λίρες. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Το "Γκούντισον Παρκ" τον αποδοκιμάζει -σχεδόν- κάθε χρονιά, ενώ ο ίδιος μία φορά αντέδρασε φιλώντας το σήμα της Γιουνάιτεντ, γεγονός που τον έριξε ακόμα περισσότερο στα μάτια των οπαδών της Έβερτον.

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Το πανό, μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού ο Ρούνεϊ σε πανηγυρισμό ενός γκολ του είχε δείξει μία φανέλα που φορούσε από μέσα, η οποία ανέφερε: "Once a blue, always a blue".

Τους αγάπησαν πολύ, τους μίσησαν ακόμα περισσότερο

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Δεν ήταν ποτέ ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας, αλλά λόγω και των απουσιών που υπήρχαν έπαιρνε κάθε χρονιά πάρα πολλές ευκαιρίες. Ξεπέρασε τις 90 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ με τους "κανονιέρηδες", ενώ την τελευταία του χρονιά ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις πίσω από τον Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Παρά το πέρασμά του, όμως, από την ομάδα του Λονδίνου ο ίδιος δε θέλησε να κρύψει πως έφυγε με κάποια πικρία από το "Έμιρεϊτς". Το κατέστησε σαφές με τον πανηγυρισμό του στο 4-2 της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ, όταν πανηγύρισε μπροστά από τους οπαδούς των "κανονιέρηδων". Εκείνοι του πέταξαν ό,τι βρήκαν και η σχέση μίσους μεταξύ των δύο πλευρών άρχισε και έγινε ακόμα πιο έντονη από τη στιγμή που πήγε αργότερα στην Τότεναμ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ