EURO

"Ιβάν ο τρομερός"

"Ιβάν ο τρομερός"

To Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Σέρβου σκληροπυρηνικού οπαδού Ιβάν Μπογκντάνοφ που ηγήθηκε των επεισοδίων στη Γενόβα. Τα τατουάζ, το έτος 1389 και το βιογραφικό σε συμπλοκές.

O Ιβάν Μπογκντάνοφ θεωρείται ο συντονιστής των επεισοδίων που αμαύρωσαν το χθεσινό παιχνίδι για τα προκριματικά του Εuro 2012 ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σερβία.

Ο αγώνας διεκόπη μόλις στο 6΄ ωστόσο στο διάστημα που έλαβαν χώρα τα έκτροπα ο Σέρβος οπαδός προδόθηκε από τα τατουάζ του.

Έτσι ταυτοποιήθηκε και εν συνεχεία συνελήφθη. Ο τηλεοπτικός φακός κατάφερε να τον καταγράψει, την στιγμή που έκοβε με μαχαίρι τα προστατευτικά δίχτυα, ενώ παράλληλα πετούσε κροτίδες και καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι καραμπινιέρι τον εντόπισαν μετά από αρκετές ώρες να κρύβεται στο χώρο των αποσκευών του τελευταίου πούλμαν που μετέφερε Σέρβους και ήταν έτοιμο να αποχωρήσει από την Γένοβα.

"Ιβάν ο τρομερός"

Ο Μπογκντάνοφ θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία των εθνικιστών ultras του Ερυθρού Αστέρα. Έχει "χτυπήσει" ουκ ολίγα τατουάζ με πιο χαρακτηριστική την χρονολογία 1389 που συμβολίζει τη μάχη του Κοσόβου και θεωρείται από τους Σέρβους, ως η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του σέρβικου έθνους.

Μάλιστα σε ένα από τα πανό στο "Λουίτζι Φεράρις" αναγράφονταν " Το Κόσοβο αποτελεί την καρδιά της Σερβίας".

Οι Σέρβοι Ultras θεωρούνται ως τα νεότερα αδέλφια εκείνων που πολεμούσαν στη δεκαετία του '90 με τους "Τίγρεις" του Αρκάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Σερβίας ο 30χρονος Μπογκντάνοφ είναι απόφοιτος Λυκείου, ενώ παραμένει άνεργος.

"Ιβάν ο τρομερός"

Εκκρεμούν εις βάρος του τέσσερις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν συμμετοχή σε συμπλοκές, επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης αλλά και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Δείτε το video από τη σύλληψη του Ιβάν Μπογκντάνοφ

Τα επεισόδια που στιγμάτισαν το παιχνίδι

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ