EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3

ΑΕΚ - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3
Μάκος, απογοήτευση, Λοκομοτίβ INTIME SPORTS

Σε ένα παγωμένο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Λοκομοτίβ και γνώρισε την ήττα με 1-3. Μοιραίος ο Αραμπατζής. Δείτε φάσεις και γκολ.

Σε ένα παιχνίδι που έπαιξε μεγάλο ρόλο η ποιότητα και η απειρία, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και είπε και μαθηματικά αντίο στην Ευρώπη για ακόμα μια χρονιά, χωρίς να αποζημιώσει τους φιλάθλους της. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Αραμπατζής που με μια ενέργεια, έγειρε το ματς προς τους Ρώσους.

Σίγουρα όμως, η Λοκομοτίβ άξιζε τη νίκη και τελικά την πήρε. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Όσον αφορά την γενική εικόνα των παικτών, κάποιοι δεν έχουν θέση στο ρόστερ αυτής της ομάδας. Σωστές οι κινήσεις του Κωστένογλου από τον πάγκο.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης ΑΕΚ - Λοκομοτίβ Μόσχας.


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία) / Τζορτζ Ντράμοντ / Γκράαμ Τσάμπερς

4ος Διαιτητής: Κρόφορντ Άλαν

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραμπατζής, Χέλγκασον (Κοντοές 46'), Μανολάς, Μπέλεκ, Κάρλος, Σιαλμάς (Γκερέιρο 69'), Μάκος, Λαγός, Μπερνς (Λεονάρντο 46'), Γεωργέας, Γκέντσογλου

Λοκομοτίβ (Καρβάλιο): Γκιγιέρμε, Ζαπατέρ, Μπουρλάκ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς, Ομπίνα, Ιγκνατίεφ, Ίλιτς, Τορμπίνσκι (Μαικόν 61'), Ντούριτσα, Σισκίν

Σκόρερ: Γκλουσάκοφ 50' (0-1), Λεονάρντο 60' (1-1), Μαικόν 72' (1-2), Ιγκνατίεφ 80' (1-3)

Κίτρινες κάρτες: Μάκος 36', Σισκίν 59'

Ανασκόπηση αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Λοκομοτίβ. Οι Ρώσοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και ανά διαστήματα χάσανε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Μετά το 10λεπτο και το 30λεπτο η ΑΕΚ ανέβηκε για λίγα λεπτά αλλά και πάλι ο ρυθμός της Λοκομοτίβ δεν άφηνε περιθώρια στους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου για το κάτι παραπάνω. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μια σοβαρή ευκαιρία μπροστά από την εστία του Γκιγιέρμε.

Από τις πιο σημαντικές φάσεις για τους Ρώσους ήταν αυτή του 14' και αυτή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Και στις δύο φάσεις οι επεμβάσεις του Χέλγκασον και του Μανωλά αντίστοιχα, ήταν σωτήριες και κράτησαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι και στο 0 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Νίκος Κωστένογλου όπως ήταν αναμενόμενο προχώρησε σε αλλαγές και έβγαλε τους Μπερνς (πολύ κακός) και Χέλγκασον και στη θέση τους έβαλε Λεονάρντο και Κοντοέ αντίστοιχα.

Η Ένωση μπήκε καλύτερα θέλοντας να πάρει προσπάθειες και να φέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Γκιγιέρμε. Το γκολ όμως ήρθε για την Λοκομοτιβ σε αντεπίθεση και έβαλε την ΑΕΚ σε θέση κυνηγού.

Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα γρήγορα με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο για ακόμα ένα παιχνίδι και θα μπορούσε να ήταν και μπροστά στο σκορ η ΑΕΚ, αλλά την στιγμή που ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ο Αραμπατζής έκανε απαράδεκτη ενέργεια και έδωσε το προβάδισμα στους Ρώσους.

Η ψυχολογία της ΑΕΚ έπεσε κατακόρυφα και η ποιότητα της Λοκομοτίβ της έδωσε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Ξεκάθαρα στο λάθος του Αραμπατζή που την στιγμή που η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ματς, έδωσε το προβάδισμα με την απαράδεκτη ενέργεια του στους Ρώσους. Από εκεί και πέρα, η ποιότητα της Λοκομοτίβ έγειρε το ματς υπέρ της.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Νίκος Κωστένογλου εμφανίστηκε απογοητευμένος για τα συνεχόμενα ατομικά λάθη, ειδικά στο σημείο που η ΑΕΚ ανέβαζε τον ρυθμό της, ενώ από την μεριά του ο Κουσέιρο ξεκαθάρισε πως η Λοκομοτίβ ήταν ανώτερη στο σημερινό ματς.

Στατιστικά αγώνα

Γκολ

Ασίστ

Σουτ

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

Κεφαλιές

Αποκρούσεις

Επεμβάσεις

Κλεψίματα

Φάουλ

Οφσάιντ

Κόρνερ

Λάθη

Γεμίσματα

Το φιλμ του αγώνα

8': Σουτ του Ίμπρισιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή.

14': Ο Τορμπίνσκι βγαίνει τετ α τετ με τον Αραμπατζή από ελεγχόμενη θέση, αλλά πριν πλασάρει ο Χέλγκασον κάνει σωτήρια παρέμβαση και η μπάλα βγαίνει κόρνερ.

21': Στην επίθεση η Λοκομοτίβ, ο Σισκίν μετά από κόντρες έχει την μπάλα στα πόδια του και από πλάγια θέση κάνει το σουτ, αλλά ο Αραμπατζής διώχνει σε πλάγιο με ωραία επέμβαση. Η ΑΕΚ φωνάζει για φάουλ στον Μάκο στη συγκεκριμένη φάση.

27': Σουτ του Μάκου έξω από την περιοχή, ο Γκιγιέρμε μπλοκάρει εύκολα την μπάλα

45'+: Επίθεση της Λοκομοτίβ από τα δεξιά, ο Σιαλμάς δεν μπορεί να κόψει, περνάει η κάθετη πάσα κόβει ο Μανωλάς μπροστά από το τέρμα, η μπάλα στα πόδια του Σισκίν ο οποίος σουτάρει με τον Αραμπατζή εξουδετερωμένο, αλλά και πάλι ο Μανωλάς κόβει. Η φάση δεν τελειώνει με τους Ρώσους να πιέζουν και να βγάζουν από τα αριστερά τον Ίμπρισιτς ο οποίος πλασάρει από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή.

47': Σουτ του Σισκίν από μακρία, μπλοκάρει ο Αραμπατζής

50': ΓΚΟΛ 0-1 - Αντεπίθεση της Λοκομοτίβ από τα δεξιά, βγήκε παράλληλη μπαλιά προς την άλλη πλευρά, ο Γεωργέας δεν προλαβαίνει με το τάκλιν και ο Γκλουσάκοφ που ερχόταν από πίσω πλασάρει και πετυχαίνει το γκολ.

59': Στην επίθεση η ΑΕΚ ο Κάρλος με την μπάλα έξω από την περιοχή, κάνει μια ντρίμπλα και φέρνει τη μάλα στο αριστερό, σουτάρει αλλά ο Γκιγιέρμε διώχνει πλάγια, στη συνέχεια της φάσης ο Λεονάρντο κάνει ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και κερδίζει το πέναλτι.

60': ΓΚΟΛ 1-1 - Ο Λεονάρντο αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και ευστοχεί.

72': ΓΚΟΛ 1-2 - Τραγικό λάθος του Αραμπατζή, με όλο το χώρο δικό του και με όλη την ελευθερία του χρόνου, περίμενε τον αντίπαλο τον οποίο προσπάθησε να τον περάσει με ντρίμπλα, αλλά ο Μαικόν του την έκλεψε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Απαράδεκτος...

80': ΓΚΟΛ 1-3 - Καλή προσπάθεια από τον Ιγκνατίεβ μέσα στην περιοχή, αποφεύγει έναν αντίπαλο και με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, κάνει το 1-3.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ