EUROPA LEAGUE

Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρης 2-3

Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρης 2-3
INTIME SPORTS

Ο Άρης έκανε την ανατροπή στο "Βιθέντε Καλδερόν", νίκησε με 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης κι έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει "διπλό" επί ισπανικού εδάφους.

Οι "κίτρινοι" πήραν το προβάδισμα στο 2ο λεπτό με τον Κόκε, αλλά οι Μαδριλένοι πέρασαν μπροστά χάρη σε γκολ των Φορλάν (12') και Αγουέρο (16').

Στο 51' ο Λαζαρίδης κέρδισε πέναλτι από τον Ντομίνγκεθ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κόκε, ενώ στο 81ο λεπτό ο Λαζαρίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Ισπανία, αφού στις προηγούμενες 47 επισκέψεις, ο απολογισμός ήταν 6 ισοπαλίες και 41 (!) ήττες.

Γήπεδο: Estadio Vicente Calderón

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Βοηθοί: Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκργκιτς

Βοηθοί περιοχής: Ντομαγκόι Βούτσκοβ, Νταμίρ Μπάτινιτς

Κίτρινες κάρτες: Τιάγκο, Ντομίνγκεθ, Γκαρθία - Χαβίτο, Μενδρινός

Γκολ: 2' Κόκε (0-1), 12' Φορλάν (1-1), 16' Αγουέρο (2-1), 51' πέν. Κόκε (2-2), 81' Λαζαρίδης (2-3)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86' Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86' Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73' Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72' Καζναφέρης), Κόκε (77' Πρίττας), Τσέζαρεκ (83' Ρουίς)

Ο αγώνας

Ιδανικότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Άρης, αφού μόλις στο 2ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ με το πρώτο φετινό γκολ του Κόκε.

Συγκεκριμένα, ο Μενδρινός εκμεταλλεύτηκε μία λάθος έξοδο του Ντε Χέα και δοκίμασε να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής προς την ανυπεράσπιστη εστία. Η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και επέστρεψε στον Έλληνα μέσο, που με νέο σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά η μπάλα κατέληξε στα πόδια του αρχηγού των "κιτρίνων", που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο άδειο τέρμα για το 0-1.

Αυτό το γρήγορο γκολ του Άρη φαίνεται πως αφύπνισε την κάτοχο του Europa League, που αισθάνθηκε την απειλή της ήττας και του πιθανού αποκλεισμού να πλησιάζει. Ανεβάζοντας την απόδοσή τους, οι παίκτες των γηπεδούχων έφτασαν κοντά στην περιοχή του Σηφάκη και δεν άργησαν να... χτυπήσουν.

Στο 12', ο Σιμάο συνδυάστηκε άψογα με τον Αγουέρο και ο Πορτογάλος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Φορλάν (όπως στη φάση με το γκολ του Κόκε), ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει ένα από τα πιο ξεκούραστα γκολ της καριέρας του, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μάλιστα, πριν καλά-καλά καταλάβουν οι "κίτρινοι" τι είχε συμβεί, η Ατλέτικο είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-1, όταν στο 16', ο Αγουέρο εκμεταλλεύτηκε μία βαθιά μπαλιά, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με ψύχραιμο πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Σηφάκη. Έτσι απλά, ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα των Μαδριλένων άλλαξε άρδην το σκηνικό.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αφού ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες ενέργειες του Κόκε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι Ισπανοί είχαν ένα καλό σουτ με τον Τιάγκο στο 39ο λεπτό, όμως ο Σηφάκης είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ατλέτικο βρέθηκε μία ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν ο Ουιφαλούσι έκανε μία σέντρα από δεξιά, ο Βανγκέλι έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια την μπλόκαρε ο Σηφάκης.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρέγιες προσπάθησε να νικήσει με μακρινό πλασέ τον Σηφάκη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 51' ο Άλβαρο Ντομίνγκεθ τράβηξε από τη φανέλα τον Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή και πολύ σωστά ο Ιβάν Μπέμπεκ έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κόκε, που διπλασίασε τα τέρματά του, αφού νίκησε τον Ντε Χέα, που ναι μεν έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει το δυνατό σουτ του συμπατριώτη του, ο οποίος έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Ένα τραγικό λάθος του Μιχάλη Σηφάκη στο αμέσως επόμενο λεπτό, λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Άρη, αφού ο τερματοφύλακας των "κιτρίνων" βγήκε από την εστία του, συγκρούστηκε με τον Οριόλ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Τιάγκο, που ευτυχώς για την ομάδα του Κούπερ, σούταρε άστοχα.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο (62'-64'), κάποια λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων έφεραν τον Φορλάν και τον Αγουέρο σε θέση βολής, όμως ο Σηφάκης και ο Βανγκέλι αντίστοιχα εξουδετέρωσαν τον κίνδυνο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ελάχιστες ευκαιρίες σημειώθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες με κύριους δράστες τους Αγουέρο και Χαβίτο, τα σουτ των οποίων δεν αποτέλεσαν πραγματική απειλή για τους δύο τερματοφύλακες.

Ωστόσο, με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, μία φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Ντε Χέα ήταν αρκετή ώστε να δώσει μία τεράστια νίκη στον Άρη. Μετά από πολλά σουτ προς την εστία της Ατλέτικο, τα οποία εξουδετερώθηκαν από τον Ισπανό τερματοφύλακα, η μπάλα έφτασε στον Λαζαρίδη, που πέφτοντας έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και κατέληξε στο βάθος της εστίας των "ροχιμπλάνκος".

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε περίπτωση να μη νικήσει ο Άρης. Οι παίκτες του Κούπερ βρίσκονταν σε κάθε σημείο του γηπέδου προκειμένου να μην αφήσουν τους Ισπανούς να φτάσουν στην ισοφάριση. Ούτε τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων πτόησαν τους "κίτρινους", που με το τελευταίο σφύριγμα του Μπέμπεκ πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά τη διαφαινόμενη πρόκριση.

Πλέον, ο Άρης χρειάζεται μία νίκη επί της Ρόζενμποργκ την τελευταία αγωνιστική στο "Κλεάνθης Βικελίδης", προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης, αφού σε πιθανή ισοβαθμία με την Ατλέτικο έχει το προβάδισμα, χάρη στις δύο νίκες που έχει επί των Ισπανών.

Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έχει το περιθώριο ακόμα και της ήττας, αρκεί η Ατλέτικο να μην πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Βαθμολογία 2ου ομίλου (σε 5 αγώνες)

1. Μπάγερ Λεβερκούζεν 7-1 11

2. Άρης 5-5 7

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 8-6 7

4. Ρόζενμποργκ 3-11 3

Τελευταία αγωνιστική (16/12)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Άρης - Ρόζενμποργκ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ