EUROPA LEAGUE

Διεθνές ρεζιλίκι για τους βανδαλισμούς

Διεθνές ρεζιλίκι για τους βανδαλισμούς

Εκνευρισμός και δυσφορία επικρατεί στο στρατόπεδο της Νταντί Γιουνάιτεντ για τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Τα ντροπιαστικά γεγονότα έχουν ήδη κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

Ο σκωτσέζικος Τύπος κάνει εκτενή αναφορά στα κωμικοτραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα και έθεσαν εκ νέου σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της επαναληπτικής αναμέτρησης μεταξύ της ΑΕΚ και της Νταντί Γιουνάιτεντ.


Όπως τονίζεται υπάρχει μεγάλη δυσφορία από την πλευρά των "Αράβων". Μάλιστα έχουν ζητήσει από την UEFA να αναβληθεί το παιχνίδι! Ο πρόεδρος της Νταντί Γιουνάιτεντ, Στίβεν Τόμπσον προέβλεψε που θα επικρατήσει χάος.

Συγκεκριμένα ο Τόμπσον εκφράζει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν προκειμένου να προστατευτούν οι 500 οπαδοί της ομάδας που ταξιδεύουν στην Αθήνα. Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ αποδέχθηκε την πρόσκληση της σκωτσέζικης ομοσπονδίας προκειμένου να συνοδεύει την αποστολή της ομάδας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομοσπονδίας Ντέρεκ Κέρκγουντ.

α έχουν κάνει 'θάλασσα'! Θα πρέπει να πάω στο γήπεδο και να δω μόνος μου πώς έχει η κατάσταση. Θα είναι εκεί και ο παρατηρητής της UEFA, ο οποίος έχει τη δύναμη ακόμη και να αναβάλει τον αγώνα αν έχει αμφιβολίες για την ασφάλεια" τόνισε ο "ισχυρός άνδρας" της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Από ό,τι έχουμε καταφέρει να μάθουμε για το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έχει υποστεί φθορές στο πάνω μέρος της κερκίδας και δεν μπορεί να ανοίξει για το κοινό. Υπάρχει επίσης θέμα με τις εισόδους και τις εξόδους του γηπέδου, που δεν είναι αρκετές.

Κι επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να χωριστούν οι γηπεδούχοι φίλαθλοι από τους φιλοξενούμενους. Οι Έλληνες οπαδοί είναι οξύθυμοι και πρόσφατα αυτοί της ΑΕΚ χτύπησαν τον προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ξέρω πως η αστυνομία της πόλης μας έχει εκφράσει την ανησυχία της για την ασφάλεια των οπαδών μας που θα βρεθούν στην Αθήνα. Όμως η UEFA έχει κρίνει το γήπεδο κατάλληλο και συνεπώς εναπόκειται στην ΑΕΚ να εγγυηθεί την ασφάλεια του κόσμου.

Σύμφωνα με την UEFA, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί πρέπει να βρίσκονται σε έναν απομονωμένο χώρο. Δεν μπορούμε να μην ταξιδέψουμε, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο γήπεδο με τον παρατηρητή της UEFA και να διασφαλίσω ότι η ακεραιότητα της διοργάνωσης θα διαφυλαχθεί. Και θα το κάνω. Δεν μπορώ όμως να πω ότι ανυπομονώ για τον αγώνα» ήταν τα λόγια του κατά τα άλλα κινδυνολόγου Τόμπσον.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ