EUROPA LEAGUE

"Φαβορί η Κλαμπ Μπριζ"

"Φαβορί η Κλαμπ Μπριζ"

Ο Βέλγος ρεπόρτερ της ιστοσελίδας "Voetbalbelgie.be" Yves Brokken "ακτινογραφεί" για λογαριασμό του Sport24.gr την Κλαμπ Μπριζ επισημαίνοντας τα ατού αλλά και τα αδύνατα σημεία της. "Φαβορί η Κλαμπ Μπριζ απέναντι στον ΠΑΟΚ".

Ο Brokken κάνει λόγο για μία ομάδα που μοιάζει αποσυντονισμένη στο βελγικό πρωτάθλημα εν αντιθέσει με τα ευρωπαϊκά ματς όπου μεταμορφώνεται προς το καλύτερο.

πειτα από μερικές άσχημες σεζόν η Κλαμπ Μπριζ παρουσιάστηκε βελτιωμένη την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Στο τελευταίο ματς όμως συνετρίβη με 6-2 από την Γκενκ με συνέπεια να χάσει την δεύτερη θέση και να βρεθεί στο Europa League.

Τα προβλήματα δεν λένε να την εγκαταλείψουν και στην τρέχουσα σεζόν. Η Κλαμπ Μπριζ δεν ενισχύθηκε όσο θα χρειαζόταν".

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Η μόνη καλή κίνηση ήταν η απόκτηση του δεξιού μπακ, Μάρκος που θεωρείται ο καλύτερος παίκτης σε αυτή τη θέση στο Βέλγιο. Πάντως απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν θα παίξει λόγω καρτών. Επίσης ήρθαν ο Σκέποβιτς από την OFK Μπέογκραντ και ο Νταλμά από τη Σταντάρ Λιέγης.

Αμφότεροι δεν έχουν καταφέρει στην παρούσα φάση να καθιερωθούν στην ενδεκάδα. Η Μπριζ πραγματοποιεί κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχοντας συγκεντρώσει μόλις εφτά βαθμούς σε έξι αγωνιστικές (2 νίκες και μία ισοπαλία).

Στα προκριματικά του Europa League ωστόσο έπαιξε αρκετά καλά αποκλείοντας τη Ντιναμό Μινσκ με δύο νίκες (2-1 εντός έδρας και 2-3 στο Μινσκ). Τονίζω πως η Μπριζ στις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη έδειξε καλό πρόσωπο και πέρισυ στα ματς με Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-0), Τουλούζ (2-2) αλλά και με τις δύο νίκες που πέτυχε απέναντι στην Παρτιζάν".

Πλεονέκτημα η έδρα

Θεωρώ πως η Μπριζ είναι το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ Πάιζουν εντός έδρας και ο κόσμος μπορεί να τους σπρώξει στη νίκη. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε η Μπριζ νίκησε την Ντιναμό Μινσκ.

Ο στράικερ Τζόσεφ Ακπάλα είναι τιμωρημένος. Επίσης ο καλύτερος φορ της ομάδας, ο Κουεμάχα δεν έπαιξε στα τρία τελευταία ματς καθώς εξέτισε επίσης ποινή τιμωρίας. Επιστρέφει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όμως ο βαθμός ετοιμότητας του αποτελεί ερωτηματικό.


Η Μπριζ πιστεύω θα πιέσει πολύ τον ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενη τα εξαιρετικά επιθετικά χαφ που διαθέτει, όπως είναι οι Ιβάν Πέρισιτς, Ναμπίλ Ντιράρ και Ρόναλντ Βάργκας.

Πρόκειται για παίκτες που δεν μπορείς να προβλέψεις εύκολα τις ενέργειες τους. Στην άμυνα η Μπριζ δεν φημίζεται για την ταχύτητα της αλλά είναι καλή στο ψηλό παιχνίδι. Η ψυχολογία της ομάδας παραμονές της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλή".

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Κλαμπ Μπριζ επί της Ντιναμό Μινσκ.



TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ