EUROPA LEAGUE

Ντιναμό Ζ.-ΠΑΟΚ 0-1

Ντιναμό Ζ.-ΠΑΟΚ 0-1

Το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 60’… έβαλε φωτιά στις ελπίδες των φίλων της Ντιναμόγια πρόκριση και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια στην εξέδρα του ΠΑΟΚ.

Την τρίτη και πιο γλυκιά νίκη στο Europa League πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Κροατία, χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 60', με τον κόσμο του "δικέφαλου" πλέον να πανηγυρίζει την πρόκριση της ομάδας του στους "32" του θεσμού.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Κροατία εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία. Η τρομοκρατική επίθεση των Κροατών στο πούλμαν των φίλων του ΠΑΟΚ είχε ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα παραμονές του ματς. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Καλέγιο (59’ Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Ετό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπάντελ, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82' Φιλομένο)`

Διαιτητής: Μάρκο Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)
Βοηθοί: Μάικλ Μουλαρκέι Σάιμον Μπεκ,
4ος: Λι Ρόμπερτ
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Μάικλ Τζόουνς, Άντονι Τέιλορ

Κίτρινες Κάρτες: 36' Πάμπλο Γκαρσία, 53' Μπάντελ, 66' Μπεκιράι, 82' Μπουσαϊντί
Κόκκινες κάρτες: -
Τέρματα: 60' Σαλπιγγίδης

Νωθρό ξεκίνημα

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε το συνηθισμένο σύστημα 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς έκατσε κάτω από τα δοκάρια, 0 Μπουσαϊντί κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Σνάουτσνερ το αριστερό ενώ τα δύο στόπερ ήταν οι Τσιρίλο- Κοντρέρας. Μπροστά τους ήταν οι Βιτόλο-Πάμπλο Γκαρσία. Στα αριστερά της επίθεσης ήταν ο Βιεϊρίνια, στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, ενώ μοναδικός στην επίθεση ήταν ο, φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό, Αθανασιάδης.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκει στον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης στο 6’, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων, μπήκε στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 9’ ο Τσιρίλο τράβηξε τον Κουφρά μέσα στην περιοχή με τους Κροάτες να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά να μην μπορούν να μετουσιώσουν τις προσπάθειες τους σε γκολ.

Κοντρέρας; Παρών…

… φώναξε ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ στην φάση του 30’. Ο Σαμίρ εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε αναποτελεσματικά, η μπάλα έφτασε στον Τονέλ, ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ το στήθος του Κοντρέρας έσωσε την ομάδα του από το γκολ.

Η επόμενη δύσκολη στιγμή που πέρασε η ελληνική ομάδα ήταν στο 42’. Ο Σαμίρ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα αρχικά χτύπησε στη ρίζα του δοκαριού και στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Ο "Σάλπι" έσυρε τον… χορό

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χάβου, μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να… ευχαριστήσουν τον Θεό που δεν τους γύρισε την πλάτη στο πρώτο μέρος. Απέδειξαν με την εικόνα τους ότι η πρόκριση θα έχει ελληνικό χρώμα και δίκαια την πήραν.

Στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ο Σαλπιγγίδης έκανε το 1-2 (δύο φορές) με τον προωθημένο Κοντρέρας, μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό έστειλε το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια. Στο υπόλοιπο του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχασαν την προσοχή τους από το στόχο τους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στην Κροατική ομάδα να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει στο ματς.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν αυξήσει το δείκτη τους σκορ σε δύο φάσεις. Στο 71’ ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας στην πάσα του Ελ Ζαρ (είχε πάρει την θέση του Σαλπιγγίδη), αλλά το σουτ του στην κίνηση δεν ανησύχησε καθόλου τον Κελάβα.

Ο επίλογος στην αναμέτρηση γράφτηκε από τον Φιλομένο. Ο Αργεντινός στην τελευταία φάση του αγώνα από διαγώνια αριστερή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου ρέφερι, Μάρκο Κλάτενμπουργκ, έστειλε τον ΠΑΟΚ στην κληρωτίδα για την φάση των 32 .

Αναλυτικά η βαθμολογία του Δ' ομίλου:

Αγ. Ν. Ι. Η. ΓΚΟΛ Β.

1. Βιγιαρεάλ 6 4 0 2 8-5 12

2. ΠΑΟΚ 6 3 2 1 5-3 11

3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6 2 1 3 4-5 7

4. Κλαμπ Μπριζ 6 0 3 3 4-8 3

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ