EUROPA LEAGUE

Βιγιαρεάλ - ΠΑΟΚ 1-0

Βιγιαρεάλ - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο "Μαδριγάλ", αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Ρούμπεν στο 38'. Στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου ο "δικέφαλος", ισόβαθμος με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, αν είχε αποφύγει κάποια αμυντικά λάθη.

Ένα τέτοιο απέφερε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με σκόρερ τον Μάρκο Ρούμπεν, ο οποίος στο 38', εκμεταλλευόμενος την ωραία προσποίηση του Ρόσι, έγινε κάτοχος της μπάλας και με διαγώνιο σουτ νίκησε τόσο τον Τσιρίλο, όσο και τον Κρέσιτς.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να έχει πετύχει κάποιο γκολ, όμως οι προσπάθειες από τον Μουσλίμοβιτς, τον Φωτάκη και τον Ίβιτς δεν είχαν επιτυχές αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί στο φινάλε, αφού θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί κι άλλο γκολ, όμως ο πολύ καλός Κρέσιτς κράτησε το 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Ζάγκρεμπ ανάμεσα στην Ντινάμο και την Μπριζ, φέρνει τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου μαζί με τους Κροάτες με 4 βαθμούς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται με 6 βαθμούς η ισπανική ομάδα, ενώ χωρίς νίκη, με 2 βαθμούς, παραμένουν οι Βέλγοι.

Γήπεδο: "Estadio El Madrigal"

Διαιτητής: Μάρτσιν Μπόρσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Ράφαλ Ροστκόβσκι, Ματσιέι Βιερζμπόβσκι

Βοηθοί περιοχής: Ντάβιντ Πιαζέτσκι, Μάρτσιν Ζουλτς

Κίτρινες κάρτες: Τσιρίλο, Βιτόλο, Σνάουτσνερ, Μπουσαϊντί

Γκολ:
38' Ρούμπεν

Βιγιαρεάλ (Γκαρίδο): Ντιέγο Λόπεθ, Άνχελ Λόπεθ, Ροντρίγκες, Μουσάτσιο, Καπντεβίλα, Σοριάνο, Καθόρλα (77' Μοντέρο), Βαλέρο, Κάνι, Ρόσι (70' Νιλμάρ), Ρούμπεν (82' Άλτιντορ)

ΠΑΟΚ (Χάβος):
Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (85' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (80' Αθανασιάδης)

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα υποτονικό στα πρώτα λεπτά, αφού και οι δύο ομάδες πρόσεχαν τα μετόπισθεν. Ο ΠΑΟΚ βασιζόταν κυρίως στις αντεπιθέσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ.

Μία τέτοια προσπάθεια έγινε στο 9', όταν Μουσλίμοβιτς και Βιεϊρίνια συνδυάστηκαν, όμως ο Πορτογάλος δεν πρόλαβε την έξοδο του Ντιέγο Λόπεθ.

Δέκα λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενος ο ΠΑΟΚ το γεγονός ότι οι Ισπανοί αμυντικοί ανέβαιναν ψηλά, έβγαλε αντεπίθεση με τον Ίβιτς, ο οποίος όμως δεν είχε δυνάμεις και αποφάσισε να σουτάρει έξω από την περιοχή, χάνοντας τη δυνατότητα να βγει τετ-α-τετ με τον Λόπεθ. Το σουτ του δεν είχε επιτυχή κατάληξη, αφού έφυγε πολλά μέτρα μακριά από την εστία της Βιγιαρεάλ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι για αρκετή ώρα, αφού στο δεκάλεπτο 20'-30' δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι.

Στο 32' ο Βαλέρο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, κανένας παίκτης δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα, η οποία πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το απέναντι δοκάρι του Κρέσιτς.

Δυστυχώς όμως στο 38ο λεπτό, μία ωραία έμπνευση του επιθετικού διδύμου του "κίτρινου υποβρυχίου" απέφερε ένα γκολ σε άσχημο χρονικό σημείο για τον ΠΑΟΚ.

Ο Βαλέρο πάσαρε για τον Ρόσι, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει για τον Ρούμπεν και ο Αργεντινός επιθετικός νίκησε με ωραίο διαγώνιο σουτ τον Κρέσιτς για το 1-0.



Μάλιστα οι δύο παίκτες επιχείρησαν μία αντίστοιχη φάση στο 43', με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ιταλό, ο οποίος σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου ήταν εξίσου ανιαρά όπως και η μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Η πρώτη απειλή προς την εστία του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 57ο λεπτό, όταν ο Ρόσι δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κρέσιτς φάνηκε να μην ανησυχεί, αφού η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του.

Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία διπλή ευκαιρία, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Ρούμπεν σούταρε μετά από πάσα του Ρόσι, με τον Κρέσιτς να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην κόντρα επίθεση ο Φωτάκης έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Λόπεθ, όμως είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.



Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο, ενώ από το 72' έως το 76' οι Ίβιτς, Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς προσπάθησαν να νικήσουν με μακρινά σουτ τον Λόπεθ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.



Μάλιστα, στην εκπνοή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, όταν ο Κάνι βγήκε απέναντι στον Κρέσιτς, όμως ο Κροάτης εξουδετέρωσε για μία ακόμη φορά τη φάση.

Βαθμολογία 4ου ομίλου (σε 3 αγώνες)

1. Βιγιαρεάλ 3-3 6
2. ΠΑΟΚ 2-2 4
3. Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1 4
4. Κλαμπ Μπριζ 2-3 2

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ