EUROPA LEAGUE

Χάιντουκ Σπλιτ- ΑΕΚ 1-3

Χάιντουκ Σπλιτ- ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι η ΑΕΚ η οποία πέρασε εύκολα από το Σπλιτ επικρατώντας με 3-1 της Χάϊντουκ. Σκόκο, Μανωλάς και Μπλάνκο τα γκολ, ενώ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ένα πέναλτι. Ένα βαθμό θέλει η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί (videos)

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με γκολ των Σκόκο με πέναλτι, Μανωλά και Μπλάνκο, πέρασε από την Κροατία επικρατώντας της Χάϊντουκ Σπλιτ με 3-1 για την 5η αγωνιστική και πλέον θέλει έναν βαθμό στο τελευταίο ματς του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την αδιάφορη Ζενίτ.

Το παιχνίδι που έγινε σε ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο, είχε αρκετά καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, ωστόσο στο δεύτερο μέρος στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Η Ένωση, ανέβασε την απόδοσή της, σημείωσε τρία γκολ, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ένα πέναλτι, ενώ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τους Κροάτες. Έτσι η ΑΕΚ πήρε μια άνετη νίκη και πλέον στο ματς με την Ζενίτ της φτάνει ένας βαθμός για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Μανωλάς και Μπέρνς ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ στο ματς της Τετάρτης. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ από την περίοδο 2007-08. Η Χάϊντουκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 90' με τον Μπούλακ.

Γήπεδο: "Πόλιουντ Στάντιον"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Ντιν (Αγγλία)/ Ρίτσαρντσον, Τσάιλντ (Αγγλία). Επιπρόσθετοι Βοηθοί: Μέισον, Φρεντ (Αγγλία)

Χάϊντουκ Σπλιτ (Γκόραν Βούτσεβιτς): Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53' Άντριτς), Μπούλατ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοβ (53' Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μάλοτσα, Ανάς Σαρμπίνι.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (76' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80' Μπλάνκο), Μπερνς (70' Λαγός).

Κίτρινες κάρτες:
Μαλότσα (11', Χάϊντουκ), Μπούλατ (30', Χάϊντουκ), Λιούμπιτσιτς (36', Χάϊντουκ) - Γκέντζογλου (31', ΑΕΚ)

Σκόρερ: Μπούλακ (90', Χάϊντουκ)- Σκόκο (πεν. 50', ΑΕΚ), Μανωλάς (61', ΑΕΚ), Μπλάνκο (84', ΑΕΚ)

Καλός ο ρυθμός στον... βούρκο

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ο οποίος θύμιζε... βούρκο. Μόλις στο 2ο λεπτό η Ένωση έκανε αισθητή την παρουσίαση της, όταν ο Σκόκο πήρε την μπάλα μέσα από την περιοχή, έκανε ωραία κίνηση, όμως το σουτ του από πλάγια δεξιά θέση, κατέληξε άουτ.

Η απάντηση της Κροατικής ομάδας ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό (3'), όταν Τομάσοβ έδωσε στον ελεύθερο Σαρμπίνι, το σουτ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Σάχα, ενώ στην συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τομάσοβ, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.



Στο 12', η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκέντσογλου μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Λυμπερόπουλο, που από το σημείο του πέναλτι έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.



Στο 16', μετά από ωραίο σουτ του Λυμπερόπουλο μέσα από την περιοχή ο Ραντόσεβιτς έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Στο 19' ήταν η σειρά της Χάϊντουκ να απειλήσει, όταν ο Βούκοσιτς από την μικρή περιοχή έκανε το πλασέ απέναντι από τον Σάχα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 20', ο Σαρμπίνι με ωραία ντρίμπλα απέφυγε μέσα στην περιοχή τον Γιάχιτς, όμως ο Τομάσοβ δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο έπεσε και η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έγινε στις καθυστερήσεις και ήταν για την ΑΕΚ.

Ο Σκόκο έκλεψε την μπάλα, έδωσε για τον Λυμπερόπουλο, εκείνος πάσαρε για τον Μπερνς, που μπήκε στην περιοχή απέφυγε υπέροχα έναν αντίπαλό του, τροφοδότητσε τον Γκέντσογλου, όμως το πλασέ του τελευταίου από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.



Στα δύο πέναλτι έδωσε το ένα

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερη, δείχνοντας πως θέλει να φύγει από την Κροατία με το "τρίποντο". Στο 48', ο Μπερνς μπήκε στην μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό, όμως ο Άγγλος διαιτητής κακώς δεν καταλόγισε πέναλτι.

Ότι δεν έγινε στο 48', έγινε δύο λεπτά αργότερα. Στο 50' λοιπόν ο Μαλότσα ανέτρεψε με τάκλιν τον Σκόκο μέσα στην περιοχή και αυτή την φορά ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σκόκο και ο οποίος έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ.



Στο 57', ο Χάϊντουκ προσπάθησε να μπει εκ νέου στο ματς, όταν από το σουτ του Γιοζίνοβιτς αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Σάχα μπλόκαρε την μπάλα.

"Καθάρισε" το ματς

Η ΑΕΚ με την ψυχολογία πλέον υπέρ της, γινόταν όλο και πιο απειλητική και στο 61' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της και να "καθαρίσει" τον αγώνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο από τα δεξιά, ο Μανωλάς μέσα από την περιοχή πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και πήρε την κεφαλιά, διαμορφώνοντας το 2-0 για την Ένωση.



Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, και στο 70' ο Σκόκο έκανε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Χάιντουκ. Στο 71' ο Γκέντσογλου βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι του Ραντόσεβιτς.

Στο 80' ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε από το ματς τον Λυμπερόπουλο, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπλάνκο και ο Αργεντίνος τέσσερα λεπτά αργότερα έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" για την Ένωση. Ο Λεονάρντο έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπλάνκο, που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ραντόσεβιτς και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 3-0 για την ΑΕΚ.



Από την πλευρά της η Χάϊντουκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 90' με τον Μπούλακ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ