ΕΥΡΩΠΗ

Η απογείωση του Ρούουντ!

Η απογείωση του Ρούουντ!

Ο "ιπτάμενος Ολλανδός" Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ έναν χρόνο μετά τη φυγή του, και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 10 ομορφότερα τέρματα του χαρισματικού αυτού σκόρερ από την μεγάλη διαδρομή του στα γήπεδα (videos)!

Περίεργα παιχνίδια δεν παίζει μόνο η ζωή αλλά και η μπάλα... Όταν στις 23 Ιανουαρίου του 2010 ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ υπέγραφε συμβόλαιο με το Αμβούργο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η πόρτα του επιβλητικού "Σαντιάγο Μπερναμπέού" που μόλις είχε αφήσει πίσω του θα ξανάνοιγε ποτέ για αυτόν στο μέλλον.

Και όμως: ο σοβαρός τραυματισμός του Γκονσάλο Ιγκουαΐν (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν) ανάγκασε τη Ρεάλ να βγει στη... γύρα μέσα στο καταχείμωνο για επιθετικό, τα διάφορα ηχηρά ονόματα που "έπαιξαν" στο ρεπορτάζ των Μαδριλένων (Αντεμπαγιόρ, Κλόζε, Γκόμεζ) δεν ήταν εφικτό να αποκτηθούν και τελικά ο Ζοζέ Μουρίνιο επέλεξε τη δοκιμασμένη λύση του μπαρουτοκαπνισμένου Ολλανδού για να πάρει το "Νο 9" αντί του Αργεντινού στράικερ.

Το ματς κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης του Φάνη Γκέκα το βράδυ της Παρασκευής ήταν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το τελευταίο του Φαν Νίστελροϊ με τη φανέλα του Αμβούργου, και πλέον ο 34χρονος σέντερ φορ ετοιμάζεται να κλείσει μία πραγματικά μεγάλη καριέρα με τον πλέον ιδανικό τρόπο, ξαναπαίζοντας για λογαριασμό της φημισμένης "βασίλισσας".

Καί τι δεν έχει κάνει άλλωστε σε 16 χρόνια επαγγελματικής ποδοσφαιρικής καριέρας: δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (60 γκολ), τρεις φορές πρώτος σκόρερ στην ίδια διοργάνωση, κορυφαίος κανονιέρης σε τρία διαφορετικά πρωταθλήματα, 150 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώτος σκόρερ των "κόκκινων διαβόλων" στην Ευρώπη με 38 τέρματα, 46 γκολ με τη Ρεάλ και τρίτος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Ολλανδίας (34 γκολ), είναι μερικά μόνο από τα παράσημά του.

Τί είναι αυτό που του λείπει; Σίγουρα ένας ευρωπαϊκός τίτλος που δεν μπόρεσε να γευτεί ούτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ούτε στη Ρεάλ την περασμένη δεκαετία, και αν η μεταγραφή του στη Ρεάλ ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα μένει να δούμε αν θα καταφέρει να προσθέσει άλλο ένα μετάλλιο τιμής στην ποδοσφαιρική στολή του.

Την ώρα πάντως που ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ στρέφει το βλέμμα του προς το μέλλον (βλέπε Μαδρίτη), το Sport24.gr κάνει μία βουτιά στο παρελθόν του, παρουσιάζοντάς σας τα 10 ωραιότερα τέρματα από την πορεία του "ιπτάμενου Ολλανδού" στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

- Aνοίγει το σκορ στο ντέρμπι Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Χάιμπουρι"

- Το εκπληκτικό σόλο του απέναντι στη Φούλαμ στο "Ολντ Τράφορντ"

- Ο Γουέιν κερνάει, ο Ρούουντ πίνει, και ο λογαριασμός στην... Τσάρλτον

- Αν και φιλικό προετοιμασίας (στις ΗΠΑ), δεν "χαρίζεται" στη Γιουβέντους

- Το γκολ του κόντρα στη Γερμανία (Euro 2004) δεν ξεχνιέται από τους "οράνιε"

- Ωραία τέρματα κόντρα στη Γιουβέντους πετυχαίνει και με τα λευκά της Ρεάλ

- Η Στεάουα είναι ένα από τα αμέτρητα "θύματά" του στην Ευρώπη

- Στο 3-3 του "Καμπ Νόου" (2006-07) σκοράρει με το καλημέρα στη Μπάρτσα

- Το Σαν Μαμές τον εμπνέει και "εκτελεί" την Αθλέτικ Μπιλμπάο

- Μαγεύει το κοινό του "Μπερναμπέου" σε ματς απέναντι στη Βαλένθια

Και σε όσους φάνηκαν λίγα τα γκολ, απολαύστε τρία ακόμα videos:

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ