ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ένας χρόνος από την αυτοκτονία του Ένκε

Ένας χρόνος από την αυτοκτονία του Ένκε

Ο φίλαθλος κόσμος του γερμανικού ποδοσφαίρου πήγε στο AWD-Arena (πρώην Niedersachsenstadion) του Ανόβερο, ώστε να αποδώσει φόρο τιμής στον Ρόμπερτ Ένκε, που σαν σήμερα πέρυσι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Στις 10/11 του 2009, ο Ένκε αποφάσισε να πηδήξει από μια γέφυρα την ώρα που περνούσε τρένο από το σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο σπίτι του.

Ο πρώην γκολκίπερ του Ανόβερο κρατούσε τη μάχη του με την κατάθλιψη μυστικό. Κανείς δε γνώριζε το πρόβλημά του, εκτός από στενά συγγενικά του πρόσωπα είχαν αρχίσει να υποψιάζονται ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό.

Σήμερα, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Dr. Τίο Ζβαντζίγκερ, τονίζει ότι αυτό το θέμα ταμπού πρέπει να αλλάξει, ώστε να μην παρουσιαστούν στο μέλλον ανάλογα τραγικά περιστατικά.

" Πριν από έναν χρόνο την ίδια μέρα, ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, Ρόμπερτ Ένκε, πήρε την ζωή του οικειοθελώς. Το πένθος και ο πόνος είναι πάνω από το ερώτημα 'γιατί;

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει ακόμα να απαντηθεί. Ο Ρόμπερτ Ένκε ήταν ένας δυνατός διεθνής τερματοφύλακας, αλλά είχε μια αδυναμία".

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε αυτήν την αδυναμία να την αντιμετωπίζουμε όχι ως ταμπού, επιτρέποντας της να την κρατάμε κρυφή, αλλά να την αφήνουμε να βγαίνει έξω από τη σιωπή".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ