SERIE A

Παλέρμο όπως... ΑΕΚ!

BAD KLEINKIRCHHEIM, AUSTRIA - JULY 12: Maurizio Zamparini, President of Palermo, smiles as he answers questions during a press conference after a trainin session at Sportarena on July 12, 2010 in Bad Kleinkirchheim, Austria.  (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)
BAD KLEINKIRCHHEIM, AUSTRIA - JULY 12: Maurizio Zamparini, President of Palermo, smiles as he answers questions during a press conference after a trainin session at Sportarena on July 12, 2010 in Bad Kleinkirchheim, Austria. (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images) GETTY IMAGES

Άρωμα Superleague και στο... Καμπιονάτο: όπως η ΑΕΚ "φωνάζει" για τέσσερα πέναλτι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, έτσι και ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, κατηγόρησε τον διαιτητή για τέσσερα πέναλτι που δεν σφύριξε υπέρ των "ροζανέρι" στην ήττα τους με 2-1 από την Ίντερ!

"Una faccia una razza", είναι μία έκφραση που χρησιμοποιείται από Έλληνες και Ιταλούς για να περιγράψει κάποια κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους δύο λαούς και αυτό φαίνεται ότι βρίσκει τέλεια εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο.

Και αυτό γιατί λίγες ώρες πριν τις "κραυγές" της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Κουκουλάκη με τον Αστέρα Τρίπολης, με τα ίδια σκληρά λόγια είχε μιλήσει και ο πρόεδρος της Παλέρμο για τη διαιτησία του Ρομέο στον αγώνα της ομάδας του με την Ίντερ.

Συγκεκριμένα το αφεντικό των Σικελών έκανε λόγο για τέσσερα πέναλτι που θα έπρεπε να είχαν καταλογιστεί υπέρ της Παλέρμο ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των ιταλικών ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τα μαφιόζικη οργάνωση.

"Υπήρχαν περιστατικά που μας ζημίωσαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, όπου θα μπορούσανε να είχαμε ισοφαρίσει. Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι η συμπεριφορά των δημοσιογράφων, που ενήργησαν ως γκρουπ μαφίας.

Οι σχολιαστές του Sky Italia προσποιούνταν ότι δεν είχε συμβεί τίποτα, επειδή ήταν υποχρεωμένοι να προστατέψουν τις ειδεχθείς πράξεις τους",
ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Τζαμπαρίνι και συνέχισε με το ίδιο αιχμηρό ύφος.

"Ίσως ο διαιτητής να έπαθε ηλίαση σήμερα, καθώς αν αυτές οι φάσεις είχαν λάβει χώρα στην περιοχή της Παλέρμο, θα είχε δώσει τέσσερα πέναλτι εις βάρος μας. Χάσαμε από αυτόν το παιχνίδι.

Υπήρχαν τέσσερις φάσεις πέναλτι. Δύο ήταν πεντακάθαρες, δύο θα μπορούσαν να δοθούν ή να μη δοθούν, ανάλογα την ερμηνεία του κανονισμού.

Ήταν κάπως σκληρό για μας, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε εις βάρος μας κόντρα στη Μπρέσια (2η αγωνιστική)".


Ο επίλογος του Τζαμπαρίνι ήταν εξίσουν δυναμικός, με την διαιτησία να έχει την... τιμητική της: "Τί έχουν εναντίον της Παλέρμο; Είναι κακή τύχη ή κάτι άλλο; Επιστρέφουμε σε παλιές διαιτησίες; Αυτά είναι λάθη που δημιουργούνται από την λανθασμένη νοοτροπία των διαιτητών.

Δεν είναι το θέμα ότι ευνοήθηκε η Ίντερ και δεν έχω τίποτα με τους νερατζούρι. Ίσως να είναι θυμωμένοι με την Παλέρμο, δεν ξέρω και εγώ τί να σκεφτώ".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ