SERIE A

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το Sport24.gr ξεψαχνίζει την 25η αγωνιστική της Serie A: τα (νέα) ρεκόρ της Γιούβε, τα πανό και το κορεό που έκλεψαν την παράσταση, η ανάβαση της Μίλαν και η ροσονέρα (στο ντύσιμο) Φάνι Νεγκουέσα (pics+vds)!

Αυτό το δίδυμο δεν... κολλάει πουθενά. Η Γιουβέντους συνέχισε την προέλασή της προς το τρίτο σερί σκουντέτο (κάτι που έχει πετύχει τελευταία φορά το 1935) νικώντας 1-0 την Τορίνο στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι αλλά η διαφορά της από τη 2η Ρόμα παρέμεινε στο +9 (με ματς παραπάνω) μιας που η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία δεν σκόνταψε στη Μπολόνια (1-0 απέναντι στην ομάδα των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου).

Άσχημη γεύση άφησε η τελευταία αγωνιστική στην 3η Νάπολι, στην 4η Φιορεντίνα και στην 5η Ίντερ καθώς όλες τους πέταξαν από δύο βαθμούς (Νάπολι και Ίντερ εντός έδρας), ενώ μεγάλες κερδισμένες ήταν η Ελλάς Βερόνα (3-2 στο Λιβόρνο με το 13ο γκολ του Λούκα Τόνι), η Πάρμα (13ο σερί ματς αήττητη) και η Μίλαν (2-0 εκτός τη Σαμπντόρια).

Αυτά σε μέσες άκρες... Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά την ακτινογραφία της 25ης αγωνιστικής στη Serie A, μέσα από 11 διαφορετικές κατηγορίες που σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα:

MVP - Κάρλος Τέβες

Όταν ο Αντόνιο Κόντε εισηγήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη διοίκηση της Γιουβέντους την απόκτηση του Κάρλος Τέβες αρκετοί ήταν εκείνοι διατυμπάνιζαν πως η επιλογή ήταν λανθασμένη και πως οι πρωταθλητές Ιταλίας έβαζαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που αποτελεί "μπελά" για τα αποδυτήρια. Ωστόσο διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ο "Απάτσε" όχι μόνο προσαρμόστηκε στο Καμπιονάτο αλλά είναι και απόλυτα αξιόπιστος στη γραμμή κρούσης των Τορινέζων, κάτι που μαρτυρούν και τα 14 τέρματα που μετράει ήδη στη Serie A (αρχικανονιέρης μαζί με Τζουζέπε Ρόσι). Στο ντέρμπι του Τορίνο με τη "γκρανάτα" ήταν άκρως εντυπωσιακός καθώς πέρα από το εξαιρετικό σε ομορφιά και βαθμό δυσκολίας τέρμα του, είχε δύο ακόμα σπουδαίες φάσεις στο ενεργητικό του αλλά και ατελείωτα χιλιόμετρα, ταλαιπωρώντας αφάνταστα την αντίπαλη άμυνα.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Απογοήτευση - Νάπολι

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού έκαναν τους οπαδούς της Νάπολι να ονειρεύονται πως η ομάδα τους θα μπορούσε να αποτελέσει το σημαντικότερο αντίπαλον δέος απέναντι στην αυτοκρατορία που θέλει να χτίσει η Γιουβέντους, όμως οι παρτενοπέι δείχνουν να έχουν... μείνει από δυνάμεις. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν συνεχίζει μεν να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα έχοντας συμπαράσταση στην επίθεση πότε από τον Μέρτενς και πότε από τον Καγεχόν, όμως η αδυναμία της να "καθαρίζει" ματς στα οποία προηγείται και η άμυνα που δεν προσδίδει σιγουριά μεταφράζεται σε αρκετούς χαμένους βαθμούς. Το βράδυ της Δευτέρας η ομάδα του Μπενίτεθ πέταξε άλλους δύο στο "Σαν Πάολο" κόντρα στη Τζένοα και όχι μόνο έχασε και άλλο επαφή με τη 2η θέση και τη Ρόμα αλλά βλέπει την 3η θέση (οδηγεί στα προκριματικά του νέου CL) να μην είναι εξασφαλισμένη καθώς η Φιορεντίνα παραμονεύει...

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το καλύτερο γκολ

Η 25η αγωνιστική προσέφερε αρκετά εντυπωσιακά γκολ στους φανς του Καμπιονάτο, όπως για παράδειγμα αυτό του Τέβες στο ντέρμπι του Τορίνου, το πλασέ του (άλλοτε άσου του Ολυμπιακού) Λεάντρο Γκρέκο στο Λιβόρνο-Ελλάς Βερόνα αλλά και την έξοχη εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες με τη φανέλα της Φιορεντίνα κόντρα στην Πάρμα. Θα επιλέξουμε πάντως να χαρίσουμε τον τίτλο του "goal migliore" της αγωνιστικής στον Στέφαν Ράντου για την έμπνευση που είχε στην αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Σασουόλο. Ο Ρουμάνος μπακ σκόραρε με σουτ-φωτοβολίδα με το αριστερό πόδι από απόσταση 35 μέτρων από την εστία, με τη μπάλα να χτυπάει μάλιστα πρώτα στη συμβολή των δοκαριών πριν προσγειωθεί στα δίχτυα. Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι πρότινος μετρούσε μόλις 1 γκολ σε 141 αγώνες του στη Serie A ενώ το βράδυ της Κυριακής πέτυχε δύο τέρματα στο "Ολίμπικο" απέναντι στην ομάδα του Μαλεζάνι!

Το αποτέλεσμα

Εννέα ημέρες μετά την ψυχοβγαλτική για τους οπαδούς της νίκη επί της Μπολόνια στο "Σαν Σίρο" (με τη βολίδα του Μπαλοτέλι που έθεσε υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς), η Μίλαν πέρασε... αέρας από τη Γένοβα , επικρατώντας με 2-0 επί της Σαμπντόρια. Το τρίποντο αυτό ήταν ξεχωριστό για τους "ροσονέρι" για πολλούς λόγους: ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη τους επί των "μπλουτσερκιάτι" μετά το 2007 (2 ισοπαλίες-2 ήττες στα τέσσερα προηγούμενα), ήταν η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για δεύτερο στη σειρά ματς, ενώ σκόρερ στο "Μαράσι" ήταν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Τααράμπτ και Ραμί που έφτασαν αμφότεροι τα δύο γκολ στη Serie A. Και μπορεί η 9η θέση στον πίνακα να μην συνιστά λόγο για... πανηγυρισμούς, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως με τον Ζέεντορφ στον πάγκο η Μίλαν ροκανίζει σιγά σιγά τη διαφορά από την 5η Ίντερ (η θέση αυτή δίνει το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη), φτάνοντάς την τώρα στους πέντε πόντους.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το στιγμιότυπο

Ο Ματία Ντέστρο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρόμα στην άνετη επικράτηση επί της Σαμπντόρια την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο στο ματς του "Ρενάτο Νταλ'Άρα" η θεά τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Αναφερόμαστε στη φάση του 18ου λεπτού, με τον Ιταλό επιθετικό να κάνει το χαμηλό πλασέ από το ύψος του πέναλτι και να νικάει τον Κούρτσι, με τη μπάλα όμως να χτυπάει πρώτα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και κατόπιν να κυλάει σαδιστικά κατά μήκος της τελικής γραμμής του τέρματος για να φύγει άουτ! Το ακόλουθο video που έχει τραβηχτεί από την κερκίδα που φιλοξένησε τους φίλους των "τζαλορόσι" είναι "όλα τα λεφτά"...

Το στατιστικό

Η Γιουβέντους συνεχίζει να γράφει ιστορία στο φετινό Καμπιονάτο. Με τη νίκη της επί της συμπολίτισσας Τορίνο έφτασε τις 13 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, γεγονός που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ της στη Serie A, ενώ επιπλέον ισοφάρισε το ρεκόρ της Μίλαν από τη σεζόν 1947-48 και θέλει μία ακόμα νίκη (με Φιορεντίνα) για να φτάσει το απόλυτο ρεκόρ της Τορίνο από τη σεζόν 1975-76 με 14 στη σειρά εντός έδρας νίκες. Ρεκόρ είναι επίσης και οι 21 νίκες που μετράει στις 25 πρώτες αγωνιστικές (ίδια ακριβώς επίδοση με τη Γιουβέντους του Κόντε το 2005-06 και την Ίντερ του Μαντσίνι την επόμενη σεζόν), ενώ συνεχίζει να διευρύνει το σερί των αγώνων που σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ φτάνοντας στο νούμερο "38" (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 35 σερί ματς). Στον αντίποδα, η Τορίνο παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας επί της Γιουβέντους από το 1995 (2 ισοπαλίες και 6 ήττες έκτοτε) ενώ το τελευταίο γκολ της "γκρανάτα" στο ντέρμπι της πόλης σημειώθηκε το 2002 (0-16 τα γκολ από τότε)!

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πρωτοσέλιδο

Το "Derby della Mole" βάφτηκε ασπρόμαυρο αλλά η Τορίνο έχει κάθε λόγο να... ωρύεται για δύο σφυρίγματα του Νίκολα Ριτσόλι που έπαιξαν αναμφίβολα ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Πρώτα "χαρίστηκε" στον Αρτούρο Βιδάλ και δεν του έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα όπως όφειλε βάσει κανονισμών ενώ στο 80ο λεπτό είχε την χειρότερη απόφασή του στο παιχνίδι: ο Ελ Καντουρί έπεσε μέσα στην περιοχή της Γιουβέντους από μαρκάρισμα του Πίρλο (του έβαλε τρικλοποδιά), όμως ο Ριτσόλι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρότι βρισκόταν πολύ κοντά στη φάση και είχε καθαρό οπτικό πεδίο. Όπως ήταν λογικό οι αποφάσεις του συζητήθηκαν, με την "Corriere dello Sport" να έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας: "Τέβες + Ριτσόλι, η Γιουβέντους πετάει. Ο Αργεντίνος πέτυχε ένα μεγάλο γκολ, ο διαιτητής δεν απέβαλε τον Βιδάλ και αρνήθηκε ένα πέναλτι στην Τορίνο".

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το γεγονός της εβδομάδας

Η κόντρα των οπαδών της Λάτσιο με τον Κλαούντιο Λοτίτο έχει περάσει σε... άλλο επίπεδο. Το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο του εντός έδρας αγώνα με τη Σασουόλο, οι τιφόζι των "μπιανκοτσελέστι" διατράνωσαν την επιθυμία τους για την αποχώρησή του από την προεδρία με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο. Σχημάτισαν ένα σούπερ κορεό στην Curva Nord, στο οποίο κυριαρχούσαν τα χιλιάδες χαρτόνια που έγραφαν "Απελευθέρωσε τη Λάτσιο", ενω στις εξέδρες υπήρχαν και αρκετά πλακάτ, με τα πλέον χαρακτηριστικά να αναφέρουν: " Λοτίτο, κλέφτη των ονείρων μας", "Λοτίτο φύγε" και "Ή εμείς ή αυτός". Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως έχει ξοδέψει αρκετά δικά του χρήματα για να αντιμετωπίσει τα διογκωμένα χρέη του συλλόγου ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο. "Έσωσα την ομάδα από τη χρεοκοπία, έχω κάνει θαύματα", είπε μεταξύ άλλων θέλοντας να "απαντήσει" στους (πολλούς) επικριτές του.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η φωτογραφία

Η Γιουβέντους ήταν η κερδισμένη στον αγωνιστικό χώρο του "Juventus Stadium" με το 1-0 επί της Τορίνο αλλά στις εξέδρες ήταν η μεγάλη χαμένη. Για αυτό, το αποκλειστικό φταίξιμο βαραίνει μία μερίδα οπαδών της που επέλεξε να "πικάρει" τους φιλοξενούμενους οπαδούς της συμπολίτισσας Τορίνο, υψώνοντας δύο προσβλητικά πανό που είχαν ως "θέμα" την τραγική αεροπορική τραγωδία στη Σουπέργκα (1949) που ξεκλήρισε τη σπουδαία ποδοσφαιρική ομάδα που είχε η "γκρανάτα" εκείνη την εποχή. "Όταν πετάω σκέφτομαι την Τόρο" έγραφε το ένα ενώ το άλλο είχε φωτογραφία με ένα αεροπλάνο που συντρίβεται... Ακόμα και ο Αντρέα Ανιέλι καταδίκασε αυτό το περιστατικό, με την ιταλική ομοσπονδία να είναι πάντως ανεκτική επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο .

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η δήλωση

Ο Αντόνιο Κόντε είναι γνωστός για το πάθος (υπερβολικό αρκετές φορές) με το οποίο υπερασπίζεται την ομάδα του και με το οποίο επιτίθεται σε όποιον θεωρεί πως επιχειρεί να τη μειώσει, παρόλα αυτά έχει αποδείξει πως όταν θεωρεί κάτι "κακώς καμωμένο", δεν έχει διάθεση να το "σπρώξει κάτω από το χαλάκι". Έτσι και έγινε μετά το ντέρμπι με την Τορίνο, με τον Ιταλό να παραδέχεται πως η ομάδα του ευνοήθηκε από την απόφαση του Ριτσόλι να μη σφυρίξει πέναλτι υπέρ της αντιπάλου. "Η επαφή υπήρχε αλλά ευτυχώς (χαμογέλασε) ο διαιτητής αποφάσισε καλά...", ήταν η ατάκα του. Αν θέλουμε πάντως να χωρέσουμε μία ακόμα "ηχηρή" δήλωση θα συμπεριλάβουμε και αυτή του πρώην άσου της Γιουβέντους, Έντγκαρ Ντάβιντς, ο οποίος είδε το ματς από τις εξέδρες. "Σε αυτή την ομάδα ακόμα και εγώ θα ήμουν στον πάγκο", δήλωσε το άλλοτε "πίτμπουλ" των Τορινέζων.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η WAG

Είναι ένα από τα πιο φημισμένα ζευγάρια της ιταλικής σόου μπιζ και δεν χάνουν την ευκαιρία να το υπενθυμίζουν στο φίλαθλο κοινό της γειτονικής χώρας. Ο λόγος για τον Μάριο Μπαλοτέλι και τη Φάνι Νεγκουέσα που ό,τι και αν κάνουν διατηρούνται πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Θέλετε την τελευταία απόδειξη; Η παρουσία της Βελγίδα μοντέλου στις εξέδρες του "Σαν Σίρο" στο ματς της Μίλαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης για να δει τον "Σούπερ Μάριο", με τον συνδυασμό του κόκκινου με το μαύρο (τα χρώματα της Μίλαν...) που επέλεξε να φορέσει να γίνεται... photostory στην ιστοσελίδα της Corriere dello Sport.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ