ΙΤΑΛΙΑ

"Έφυγε" ο Έντζο Μπέαρζοτ

"Έφυγε" ο Έντζο Μπέαρζοτ

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Ιταλίας πριν από 28 χρόνια στον τρίτο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία της, Έντζο Μπέαρτζοτ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Στο πένθος βυθίστηκε την Τρίτη (21/12) η Ιταλία καθώς απεβίωσε ο Έντζο Μπέαρτζοτ, ο άνθρωπος που έχει μείνει στην ιστορία για τον παγκόσμιο τίτλο που πανηγυρίσε ως ομοσπονδιακός τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" το καλοκαίρι του 1982 στα γήπεδα της Ισπανίας.

Ο θρυλικός τεχνικός γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1927 στο Αϊέλο του Φρίουλι και ως παίκτης έκανε καριέρα στη θέση του κεντρικού μέσου τη δεκαετία του '50, όμως οι περισσότεροι τον θυμούνται για την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία της Εθνική Ιταλίας από το 1975 μέχρι το 1986.

Στο διάστημα αυτό μέτρησε 104 παρουσίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (ρέκορντμαν), ενώ πέρα από το βαρύτιμο τρόπαιο που κατέκτησε πριν από 28 χρόνια, οδήγησε την ομάδα του και στην τέταρτη θέση στο Μουντιάλ της Αργεντινής το 1978.

Από τα παιχνίδια της μοίρας είναι το γεγονός ότι ο Μπέαρτζοτ απεβίωσε στις 21 Δεκεμβρίου, όπως ο Βιτόριο Πότσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας που κατέκτησε δύο Παγκόσμια Κύπελλα πριν από αυτόν, το 1934 και το 1938 ("έφυγε" στις 21 Δεκεμβρίου 1968), και ο οποίος είναι ο δεύτερος σε παρουσίες στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα" με 97.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ