ΚΟΣΜΟΣ

"Ελλάδα" και στο Εκουαδόρ!

"Ελλάδα" και στο Εκουαδόρ!

Η ομάδα Grecia (Eλλάδα) έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ. Το Sport24.gr ξεδιπλώνει την ιστορία του άσημου συλλόγου που φέρει το όνομα της χώρας μας. (vids)!

Η χάρη της Ελλάδας έχει φτάσει μέχρι το Εκουαδόρ. Η Grecia μετέχει στη Β΄ κατηγορία του πρωταθλήματος (Primera B) καταλαμβάνοντας μέχρι στιγμής την 8η θέση της βαθμολογίας.

Ιδρύθηκε μόλις το 1986 και κατάφερε έπειτα από 21 χρόνια να προβιβασθεί το 2007 στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος Ισημερινού.

" Έχουμε μεγάλους στόχους. Θέλουμε να παίξουμε στην πρώτη κατηγορία και το αξίζουμε. Όλοι είμαστε ίσοι εδώ. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας" δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας Φερνάντο Μορέιρα.

"Ελλάδα" και στο Εκουαδόρ!

Ο ιστορικός Ενρίκε Ντελγκάδο αναφέρει πως ο σύλλογος πήρε το όνομα από τον Έλληνα πολίτη Κωνσταντίνο Ζέφυρο που μετανάστευσε τον 19ο αιώνα αγοράζοντας στην πόλη Τσόνε όπου εδρεύει η Grecia μεγάλη έκταση γης.

Ο Ζέφυρος πούλησε την φάρμα του σε ντόπιους, όπου αρκετές δεκαετίες αργότερα γεννήθηκε ο σύλλογος.

" Η ομάδα μας ονομάζεται Ελλάδα, τίποτα περισσότερο. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε συνεχώς. Ο σύλλογος ιδρύθηκε από μία παρέα ποδοσφαιρόφιλων" τονίζει ο 33χρονος πρόεδρος.



H κοινωνικός, πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος Grecia όπως είναι η πλήρης ονομασία του κατάφερε να συσπειρώσει την τοπική κοινωνία του Τσόνε.

"Ελλάδα" και στο Εκουαδόρ!

Για τουλάχιστον δύο χρόνια (2005-2006) η κατάσταση στο Τσόνε ήταν έκρυθμη. Πλιάτσικα, απεργίες, φόνοι, καταστροφές περιουσιών, πολιτική αστάθεια. Η προβιβασμόςς της "Eλλάδας' το 2007 στη Β΄ κατηγορία συνέπεσε με μία περίοδο εξομάλυνσης στην περιοχή.

Στο ρόστερ της ομάδας συμπεριλαμβάνεται ο 23χρονος Αϊτινός Πατρίκ Ζανβιέρ, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην εθνική ομάδα της χώρας του. "Ε δώ οι μπανάνες είναι φθηνές. Βλέπω τους συμπαίκτες μου να φέρουν τσάντες γεμάτες μπανάνες. Στις ΗΠΑ όπου ζούσα κάθε μπανάνα κόστιζε 2 δολάρια" δήλωσε αστειευόμενος

"Ελλάδα" και στο Εκουαδόρ!

Το "Εστάδιο Λος Τσονάνας" το οποίο έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων αποτελεί σημείο συνάντησης για τους φίλους του ποδοσφαίρου στην πόλη. Η Grecia δεν τους απογοητεύει. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Δείτε την Ελλάδα εν δράσει

ΤηνΤΕΤΑΡΤΗ 3/11 στις 12.00μμ, η πρόκληση ξεκινάει. Το SPORT 24 σε προκαλεί να κερδίσεις μέχρι το ποσό των 100.000€ σε μετρητά.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ