ΣΚΩΤΙΑ

Ο ήρωας της Νταντί Γιουν. Μπρούστερ!

Ο ήρωας της Νταντί Γιουν. Μπρούστερ!

Η Νταντί Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1993-94 κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας στον τελικό της Ρέιντζερς με 1-0. Ο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους Κρεγκ Μπρούστερ έγινε "θρύλος" σκοράροντας το μοναδικό γκολ!

Ο άλλοτε άσος του Ιωνικού Κρεγκ Μπρούστερ αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο Libro D'Oro της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Ο 43χρονος τεχνικός, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση την περυσινή σεζόν έχει θητεύσει στους "Άραβες" τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως τεχνικός.

Ο Μπρούστερ το 1993 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα από το Τάνανταϊς έναντι 250.000 λιρών. Ο ικανότατος στράικερς πραγματοποίησε μέτριο ξεκίνημα αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην προσαρμογή του.

Το ιστορικό γκολ επί της Ρέιντζερς


Παρόλα αυτά η σεζόν 1993-94 θα μείνει αξέχαστη στον Σκωτσέζο καθώς με δικό του τέρμα η Νταντί Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της απέναντι στη Ρέιντζερς (1-0).

Την αμέσως επόμενη σεζόν οι "Tangerines" υποβιβάσθηκαν, ωστόσο ο Μπρούστερ ήταν εκεί. Με τα καθοριστικά γκολ που πετύχαινε κατάφερε να επαναφέρει τον σύλλογο στα μεγάλα σαλόνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία σεζόν του (1995-96) σκόραρε τέσσερα γκολ απέναντι στη Νταμπάρτον.

Η μεταγραφή στον Ιωνικό

Το συμβόλαιο του εξέπνευσε το 1996 αποφασίζοντας να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμού του Ιωνικού. Εκείνη την εποχή ήταν της μόδας οι κοινοτικοί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο έμπειρος φορ έκανε χρήση του δικαιώματος του. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ 90 φορές σκοράροντας 40 γκολ.

Η επιστροφή ως προπονητής

Ο Μπρούστερ έμελλε να επιστρέψει στον σύλλογο όπου δοξάστηκε όσο λίγοι τον Ιανουάριο του 2006 με την ιδιότητα του προπονητή, αφού προηγουμένως είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του στην Ινβερνές. Ξεκίνησε εντυπωσιακά συντηρώντας ένα αήττητο σερί τριών αγώνων όμως η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική!

Η αποτυχία

Στο υπόλοιπο της σεζόν 2005-06 όπου ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας η Νταντί Γιουνάιτεντ πέτυχε μόλις ένα "τρίποντο". Την επόμενη περίοδο σε διάστημα 9 μηνών πανηγύρισε μόλις δύο νίκες.

Με πενιχρό απολογισμό 3 νίκες, 11 ισοπαλίες και 16 ήττες αναγκάστηκε στις 29 Οκτωβρίου 2006 να αποχωρήσει. Άλλωστε η συντριβή με 5-1 από την Φόλκερκ δεν άφηνε και πολλά περιθώρια...

Παρά το αποτυχημένο προπονητικό του πέρασμα, ο Μπρούστερ αναγορεύεται δικαιολογημένα από τους οπαδούς της Νταντί Γιουνάιτεντ ως "ήρωας". Το ιστορικό γκολ βλέπετε...

Δείτε πως η Νταντί Γιουνάιτεντ έριχνε στο "καναβάτσο" τη Ρέιντζερς με πρωταγωνιστή τον Μπρούστερ.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ