LA LIGA

Φερέιρα vs Πελεγκρίνι!

Φερέιρα vs Πελεγκρίνι!

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα έφυγε, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει πλέον τα κλειδιά των αποδυτηρίων του "Ροσαλέδα"... Ισπανική ιστοσελίδα παρουσίασε τις 10 μεγάλες διαφορές του Πορτογάλου τεχνικού του Παναθηναϊκού με τον διάδοχό του στη Μάλαγα, σε ένα μπρα ντε φερ που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται πως ο Φερέιρα άφησε την Ανδαλουσία στις 2 Νοεμβρίου ύστερα από πέντε συνεχόμενες ήττες, εχοντας απολογισμό 7 πόντους στις 9 πρώτες αγωνιστικές της La Liga, ενώ ο Χιλιανός που τον αντικατέστησε έχει μαζέψει μέχρι στιγμής 6 πόντους στα 5 παιχνίδια που έχει βρεθεί στο τιμόνι των "μποκερόνες".

Οι 10 διαφορές του Ζεσουάλντο Φερέιρα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι:

1. Γνώση του πρωταθλήματος, του περιβάλλοντος

Ο Πελεγκρίνι έχει ένα τεράστιο αβαντάζ σε σχέση με τον προκάτοχό του καθώς έχει στην πλάτη του έξι σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, πέντε με τη Βιγιαρεάλ (2004-09) και μία με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2009-2010). Μέσα από αυτή την εμπειρία, δεν πληρώνει τόσο ακριβά την έλλειψη κατανόησης του περιβάλλοντός του, όπως συνέβη με τον Πορτογάλο.

2. Οι ομιλίες

Οι συνεντεύξεις Τύπου του Πορτογάλου έδιναν τίτλους για πρωτοσέλιδα την επόμενη ημέρα, με τον ίδιο να κάνει ερωτήσεις αντί να δίνει απαντήσεις όταν δεν ένιωθε άνετα με αυτά που τον ρωτούσαν. Χρησιμοποιούσε πάντα έναν επιθετικό τόνο στη φωνή του σε αντίθεση με τον Χιλιανό, ο οποίος χρησιμοποιεί μία πιο ήρεμη και ρεαλιστική μέθοδο για να αντιμετωπίζει τα διάφορα "δύσκολα" ζητήματα που προκύπτουν μέσα στην ομάδα.

3. Ευελιξία ως προς το σύστημα παιχνιδιού

Το να αλλάξεις το μέχρι πρότινος ακλόνητο σύστημα 4-3-3 ήταν ένας από τους λόγους που τον έδιωξαν από την ομάδα. Ο Πελεγκρίνι αντίθετα ξεκίνησε με ένα 4-4-2, καταφέρνοντας να χρησιμοποιήσει κάθε παίκτη στη θέση του που ταιριάζει περισσότερο.

4. Οι ανοιχτές προπονήσεις

Επί εποχής Φερέιρα όλες οι προπονήσεις της Μάλαγα γίνονταν δίχως την παρουσία οπαδών και εκπροσώπων του Τύπου σε αυτές. Ο Πελεγκρίνι αντίθετα άνοιξε τις πόρτες, με τις προπονήσεις να είναι κλειστές μόνο την παραμονή των αγώνων.

5. Αναγκαία τα άκρα για τον Ζεσουάλντο, όχι για τον Πελεγκρίνι

Ο Φερέιρα στήριξε την επιθετική του προσέγγιση στα ματς στους ακραίους παίκτες , οι οποίοι με την ταχύτητά τους δημιουργούν κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή. Αντίθετα ο Πελεγκρίνι προτιμάει περισσότερους συνδιασμούς και τους ακραίους παίκτες του πιο κοντά στους μέσους.

6. Ο Χιλιανός ήταν επαγγελματίας παίκτης

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος ήταν κεντρικός αμυντικός, έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έπαιξε σε όλη την καριέρα του, 13 χρόνια και 451 αγώνες στην πρώτη κατηγορία της Χιλής στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε, με την οποία κατέκτησε μερικούς τίτλους. Από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ένας ταπεινός εργάτης στο χώρο του κέντρου. Αποσύρθηκε πρόωρα για να αφοσιωθεί στην προπόνηση, όπου έδειξε ότι είχε πιο σπουδαίο μέλλον.

7. Ο Πορτογάλος κατέκτησε τίτλους με μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα

Αμφότεροι έχουν καθήσει στον πάγκο πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο Φερέιρα στην Πόρτο, ο Πελεγκρίνι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από τους δύο, ο προπονητής από τη Μιραντέλα ήταν αυτός που κατέκτησε τίτλους. Εάν ο Χιλιανός έμεινε περισσότερο στη Ρεάλ Μαδρίτης σίγουρα θα κατάφερνε κάτι ανάλογο, όμως στη μοναδική σεζόν που έμεινε στο "Μπερναμπέου" δεν τα κατάφερε.

8. Οι αρμοδιότητες του καθένος στη δουλειά του

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα είχε αυξημένες αρμοδιότητες στη Μάλαγα, αυτό που στην Αγγλία ονομάζουν γενικός διευθυντής (προπονητής και αθλητικός διευθυντής σε ένα). Απεναντίας, ο Πελεγκρίνι θα συνεργαστεί με τον Αντόνιο Φερνάντες, τον οποίο επέλεξε ο σύλλογος να "τρέξει" θέματα που έχουν να κάνουν με μεταγραφές.

9. Η ανάδειξη παικτών

9. Και οι δύο έχουν δείξει ότι δίνουν ευκαιρίες σε παίκτες ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως σε αντίθεση με τον Πορτογάλο που δεν μπόρεσε να προωθήσει κάποιον νεαρό παίκτη, ο Πελεγκρίνι εμπιστεύτηκε τον 18χρονο Ρέθιο για να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 18 ετών.

10. Η απήχηση που έχουν στη χώρα τους

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποτελεί σημείο αναφοράς όσον αφορά στον αθλητισμό της Χιλής. Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στην Πορτογαλία είναι ένας μεταξύ των πολλών επαγγελματιών που δουλεύουν μακριά από την πατρίδα τους.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ