LA LIGA

O Πικέ... "πληγώνει" τον Ρονάλντο

O Πικέ... "πληγώνει" τον Ρονάλντο

Ζεράρ Πικέ και Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρεθούν πολλές φορές αντιμέτωποι στο αυριανό Clásico με τον Πορτογάλο να ψάχνει το πρώτο το του γκολ εναντίον του πρώην συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δύο από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι, έχουν βρεθεί δεκάδες φορές αντιμέτωποι στις προπονήσεις της Μάντσεστερ όταν ο μικρός Πικέ αναλάμβανε να μαρκάρει τον σούπερ σταρ της αγγλικής ομάδας. Το αν τα κατάφερνε καλά στα οικογενειακά διπλά ο νεαρός δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, ωστόσο από τη στιγμή που ο Ζεράρ... μεγάλωσε και επέστρεψε στην Μπάρτσα, "σβήνει" τον Κριστιάνο κάθε φορά που τον αντιμετωπίζει.

Οι δυο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στον τελικό του Champions League που έγινε στη Ρώμη το 2009 με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 2-0 της Μάντσεστερ. Την επόμενη χρονιά ο Ρονάλντο έγινε κάτοικος Μαδρίτης, αλλά στα δύο Clásico ο Πικέ χαμογέλασε και πάλι (με 1-0 στο Καμπ Νόου και 2-0 στο Μπερναμπέου).

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε και η πρώτη τους μονομαχία με τις Εθνικές του ομάδες με τον Ζεράρ να πανηγυρίζει με την Ισπανία την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ επί της Πορτογαλίας με 1-0. Σε 4 λοιπόν επίσημες αναμετρήσεις (και τι αναμετρήσεις!), ο Πικέ έχει φύγει νικητής από το γήπεδο, με τις ομάδες του Ρονάλντο να μην πετυχαίνουν ούτε ένα γκολ!

Μόνο μια φορά κατάφερε να νικήσει ο Κριστιάνο αλλά αυτή ήταν σε φιλικό αγώνα στον οποίο μάλιστα ο... Νάνι του στέρησε ένα εκπληκτικό γκολ. Πριν λίγες ημέρες η Πορτογαλία συνέτριψε την Ισπανία με 4-0, ωστόσο ο συμπαίκτης του Ρονάλντο του κατέστρεψε μια εντυπωσιακή προσπάθεια με το να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα (από θέση οφσάιντ) χωρίς να χρειαζόταν. Μάλιστα το γκολ το πέτυχε αφού "άδειασε" τον Πικέ, ενώ όπως θα δείτε παρακάτω και στο βίντεο... εξερράγη εναντίον του Νάνι που του το χάλασε!

Ο Πορτογάλος επιθετικός ψάχνει λοιπόν το πρώτο του γκολ απέναντι στον πρώην συμπαίκτη του, ωστόσο ο ίδιος είναι... χαλαρός: " Δεν έχω εμμονή να σκοράρω εναντίον της Μπάρτσα. Δεν νιώθω περισσότερη πίεση από τα άλλα ματς", δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την κόντρα του με τον Πικέ, ο Σεσκ Φράμπεγκας σημείωσε: " Πιθανόν να βοηθάει τον Ζεράρ ότι έπαιζαν μαζί στο Ολντ Τράφορντ. Ωστόσο θα ξέρει σίγουρα ότι αν χάσεις την αυτοσυγκέντρωση σου, ο Ρονάλντο θα σε σκοτώσει".

Δείτε την μοναδική φορά που... παραλίγο να "πληγώσει" ο Ρονάλντο τον Πικέ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ