LA LIGA

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

Ο Μουνίθ Φερνάντεθ ανακάλυψε πέναλτι με το οποίο η Ρεάλ "έκλεψε" τη νίκη στο 96' κόντρα στην Έλτσε και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οι κραυγές των καταλανικών ΜΜΕ, το ειρωνικό tweet του Πικέ και οι σκληρές "απαντήσεις" των Αρμπελόα και Αντσελότι (photos+video).

Η αναμέτρηση στο "Martínez Valero" του Έλτσε μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Ρεάλ Μαδρίτης όδευε με μαθηματική ακρίβεια στο 1-1 από τα γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο (51') και Μποάκιε (91'), όμως στη τελευταία φάση των καθυστερήσεων ο διαιτητής αποφάσισε να "τινάξει τα πάντα στον αέρα".

Ο Μουνίθ Φερνάντεθ εφηύρε πέναλτι-φάντασμα σε αλληλοτραβήγματα μέσα στην περιοχή των Κάρλος Σάντσες (του Κολομβιανού μέσου που είχε ακουστεί έντονα και για τον Ολυμπιακό περασμένα καλοκαίρια) και Πέπε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δέχτηκε το απρόσμενο δώρο και το μετέτρεψε σε γκολ για το τελικό 2-1 υπέρ της Ρεάλ, και ο πόλεμος είχε πια ξεκινήσει.

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

Και αν οι φωνές των παικτών και των παραγόντων της νεοφώτιστης Έλτσε δεν είναι και τόσο ηχηρές, δεν ισχύει το ίδιο και για τα καταλανικά ΜΜΕ που δεν έχασαν την ευκαιρία να "κράξουν" τον άρχοντα του αγώνα για την ανεκδιήγητη απόφασή του.

"Ο Μουνίθ χαρίζει τον θρίαμβο στη Ρεάλ Μαδρίτης", ήταν ο κοινός τίτλος που επέλεξαν οι ιστοσελίδες των Sport και Mundo Deportivo για το παιχνίδι, με τη δεύτερη να φιλοξενεί μάλιστα και θέμα για τα 13 πέναλτι που έχει σφυρίξει ο συγκεκριμένος ρέφερι υπέρ της Ρεάλ στη μέχρι τώρα καριέρα του έναντι μόνο 2 κατά.

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

Ακόμα πιο επιθετικά είναι τα πρωτοσέλιδα με τα οποία κυκλοφόρησαν τα δύο μέσα το πρωί της Πέμπτης (26/9), με την Sport να έχει τίτλο " Τι κλοπή" και τη Mundo Deportivo " Έτσι κερδίζει η Μαδρίτη" .

Στην αντίπερα όχθη, η Marca εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά με τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και την αντικειμενικότητα με την οποία αντιμετώπισε την κατάσταση, καθώς αν και φίλα προσκείμενη στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας δεν είχε την παραμικρή διάθεση για... στρουθοκαμηλισμό.

"Ανύπαρκτο το πέναλτι υπέρ της Ρεάλ ενώ ο Σέρχιο Ράμος θα έπρεπε να είχε αποβληθεί στο πρώτο ημίχρονο", ήταν η ετυμηγορία της, με το έτερο μαδριλένικο ΜΜΕ, την As, να υπενθυμίζει από την πλευρά της πως ο ίδιος διαιτητής τα έχει "κάνει θάλασσα" και σε ματς της Μπαρτσελόνα.

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

Ο λόγος για το πρόσφατο παιχνίδι των Καταλανών στο "Καμπ Νόου" κόντρα στη Σεβίλλη, όταν ο Μουνίθ Φερνάντεθ δεν είχε μετρήσει κανονικότατο γκολ (με κεφαλιά) του Χουάν Κάλα, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ πάνω στον Ντάνι Άλβες...

Φυσικά, έξω από το χορό δεν θα μπορούσαν να μείνουν και οι φυσικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές.

Ο Πέπε υποστήριξε μετά το ματς πως του έγινε πέναλτι στη φάση του 96' ( "ο παίκτης της Έλτσε με άρπαξε και με τράβηξε"), όμως δεν φαίνεται να "έπεισε" τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος "χτύπησε" μέσω Twitter λίγη ώρα αργότερα.

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

"Βλέποντας μία κωμωδία από το Canal+Liga (σ.σ. το κανάλι που έδειχνε απευθείας το ματς). Πάντα είναι ωραίο τέτοιες βραδινές ώρες", έγραψε ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, με τον Άλβαρο Αρμπελόα να μην αφήνει πάντως να πέσει κάτω το σχόλιο του συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας.

"Πολύ χαρούμενος με τους 3 βαθμούς! Μου αρέσει που κάποιοι αλλάζουν το θέατρο με το σινεμά, αυτό είναι πάντα καλό", ήταν η δηκτική αναφορά του στο σχόλιο του Πικέ.

Το δικό του αλατοπίπερο πρόσθεσε πάντως μετά τη λήξη και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: "Ο Πέπε μου είπε ότι ήταν πέναλτι και ο Πικέ πρέπει να παίζει, όχι να μιλάει..."

Πόλεμος Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το πέναλτι... φάντασμα

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του ξένου αθλητικού Τύπου.

Τα tweet των Ζεράρ Πικέ & Άλβαρο Αρμπελόα:

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ