EUROPEAN SUPER LEAGUE

Διαλύεται η European Super League, αποχωρούν μία-μία οι ομάδες

Οι Λουίς Σουάρες και Αντόνιο Ρίντιγκερ
Οι Λουίς Σουάρες και Αντόνιο Ρίντιγκερ © 2021 VADIM GHIRDA/ASSOCIATED PRESS

Το μέτωπο της European Super League σπάει μετά από τις αντιδράσεις εκατομμυρίων οπαδών. Η Σίτι αποχώρησε, Τσέλσι, Γιουνάιτεντ είναι έτοιμες να κάνουν το ίδιο, η Μπαρτσελόνα βάζει το θέμα σε ψηφοφορία με τα μέλη, η Ατλέτικο κάνει ήδη δεύτερες σκέψεις. Έκτακτη σύσκεψη των "12" την Τρίτη (21/4) το βράδυ.

Η αντίδραση των οπαδών όλων των ομάδων που μετέχουν στο μπλόκο των "12" που έφεραν την ίδρυση της European Super League με τελευταίες αυτές των φίλων της Τσέλσι αλλά και μη καθώς υπάρχει γενικότερη κατακραυγή σε όλη την υφήλιο φέρνουν άμεσα όπως όλα δείχνουν και τη διάλυση της.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή της από τη λίγκα, ενώ νωρίτερα η Τσέλσι ήταν η πρώτη ομάδα που προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση όπως αποκάλυψαν οι Times. Για την ώρα οι μπλε δεν έχουν ανακοινώσει ότι αποχωρούν από τη λίγκα.

Ενώ το βράδυ της Τρίτης (20/4) οι 12 συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή μετείχαν σε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν για το μέλλον της λίγκας. Το τι ειπώθηκε σε αυτή τη σύσκεψη μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν και ίσως από την Τετάρτη (21/4) κυκλοφορήσει το κλίμα και κουβέντες απ' όσα ειπώθηκαν στα ρεπορτάζ των κορυφαίων ειδησιογραφικών πρακτορείων.

Πάμε να δούμε τι χρονική σειρά που έγιναν τα γεγονότα της Τρίτης. Η "μουρμούρα" για την κίνηση των "12" υπήρχε από το πρωί και γινόταν εντονότερη όσο περνούσε η μέρα. Το απόγευμα της Τρίτης είχαμε τις διαμαρτυρίες των μπλε έξω από το γήπεδο και μάλιστα το δημοσίευμα που έφερνε τους μπλε εκτός ESL έφερε πανηγυρισμούς έξω από το γήπεδο.

Στην Ισπανία τώρα υπήρξαν δηλώσεις του Λαπόρτα με τον ισχυρό άνδρα της Μπαρτσελόνα να τονίζει: "Η Μπαρτσελόνα δεν θα ενταχθεί στη Super League χωρίς την έγκριση της από τα μάλη της. Αυτοί θα αποφασίσουν, είναι δικός τους ο σύλλογος".

Όσο για την Ατλέτικο αρχικά υπήρξαν ρεπορτάζ στην Ισπανία που ανέφεραν πως οι ιθύνοντες της ομάδας έκαναν δεύτερες σκέψεις μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει και δεν ήταν σίγουρο πως θα παραμείνει στην κίνηση των "12".

Από την Ατλέτικο όμως έσπευσαν να διαψεύσουν τα σενάρια αυτά σημειώνοντας πως οι διοικούντες είχαν το απόγευμα της Τρίτης μια συζήτηση με τους παίκτες με σκοπό να μιλήσουν μαζί τους και να δουν την άποψη τους αναφορικά με το θέμα που είχε δημιουργηθεί.

Επίσης λίγη ώρα αργότερα στην Αγγλία τόνιζαν πως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε σε σκέψεις αποχώρησης και θα το ανακοινώνει μάλιστα πριν την προσεχή Παρασκευή (24/4).

Η τελευταία εξέλιξη που αφορούσε ομάδες της Premier League τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4) ήθελε και τις τέσσερις ομάδες που απέμειναν στην κίνηση των "12" μετά την αποχώρηση της Μάντσεστερ Σίτι να ανακοινώνουν και αυτές την αποχώρηση τους.

Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ και την Άρσεναλ. Για τους "κανονιέρηδες" μάλιστα τόνιζαν πως υπάρχει περίπτωση ακόμα και άμεσα να υπάρξει η επίσημη αποχώρηση της ομάδας του Λονδίνου με σχετική ανακοίνωση.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ