Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πωλείται ο Βύζας Μεγάρων

Πωλείται ο Βύζας Μεγάρων
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Βύζαντα Μεγάρων, Δημήτρης Τραγκουμανίδης, πήρε την απόφαση τελικά να παραχωρήσει την ομάδα. Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει το χρονικό μιας αναμενόμενης πώλησης.

Οι σκέψεις υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά επίσημα δεν υπήρχε καμία τοποθέτηση. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και το σύλλογο των Μεγάρων, ο οποίος πέρυσι έφτασε μία ανάσα από την άνοδο στην πλέον Football League.

Τα Τρίκαλα όμως στο μπαράζ νίκησαν με 2-0, με αποτέλεσμα για ακόμα μια χρονιά η επιθυμία της ανόδου να... περιμένει για ακόμα ένα χρόνο.

Φέτος, οι προσδοκίες όμως είναι τελείως διαφορετικές. Το διαθέσιμο μπάτζετ έχει μικρύνει σημαντικά, με την παραμονή να αποτελεί τον πιο λογικό στόχο.

Ο σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (όπως συμβαίνει εξάλλου με τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας) και η πώληση σε χέρια με όρεξη αποτελούν μονόδρομο για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.

Το ιστορικό της πώλησης

Πάντως, η πώληση της ομάδας δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν αφού και στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος, μετά τον αγώνα Βύζας Μεγάρων - Κόρινθος. Στις 12/9 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Δημήτρης Τραγκουμανίδης με αφορμή το σύνθημα που ακούστηκε "ομάδα μοντέλο την κάνατε μπ...λο" προέβη στην εξής ανακοίνωση:

" Θέλοντας να φρεσκάρω τη μνήμη μερίδας Μεγαρέων φιλάθλων υπενθυμίζω ότι ανέλαβα την ομάδα πριν έξι χρόνια με μοναδική της περιουσία έξι βαθμούς. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο και καταχρεωμένη.

Για το λόγο αυτό ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια και από αύριο δέχομαι προτάσεις προς πώληση της ΠΑΕ.

Δημήτρης Τραγκουμανίδης".

Μέσα στις επόμενες μέρες είχαν ακουστεί ότι ο κύριος Τραγκουμανίδης αξιώνει την ομάδα 2.000.000 ευρώ και πώς από το καλοκαίρι είχε την πρόθεση να βάλει πωλητήριο. Τότε ο ίδιος (και πάλι μέσω του ιστότοπου byzas.gr) ανακοίνωσε:

" 1) Ουδέποτε έχω κοινοποιήσει το ποσό που αξιώνω για την πώληση της ΠΑΕ, όπως αναφέρει δημοσίευμα μεγάλης αθλητικής εφημερίδας που κάνει λόγο για 2.000.000 ευρώ.

2) Δεν ήθελα από το καλοκαίρι να προβώ στην πώληση του Βύζαντα Μεγάρων, κάτι που επίσης αναφέρεται στον Τύπο.

3) Δεν έχω δεχθεί επίσημη πρόταση για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ.

4) Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσω μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, αν τελικά θα παραμείνω ή όχι στο σύλλογο".

Επίσημη τοποθέτηση δεν ακολούθησε, ενώ η ομάδα συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθλημα με επιτυχημένο τρόπο αφού μετρά σε 12 αγωνιστικές 18 βαθμούς.

Έτσι φτάσαμε στην 8η μέρα του Δεκέμβρη, όπου ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ, γνωστοποίησε την οριστική του απόφαση να παραχωρήσει το σύλλογο σε τοπικούς επιχειρηματίες.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

" Την πρόθεση του να προχωρήσει στην πώληση της ΠΑΕ Βύζας εκφράζει ανοιχτά πλέον ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημ. Τραγκουμανίδης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βύζας διαμένοντας εδώ και 5 χρόνια στα Μέγαρα αισθάνεται Μεγαρίτης και δείχνει αποφασισμένος να δώσει την ομάδα κυρίως σε Μεγαρίτες επιχειρηματίες, θεωρώντας ότι η ομάδα του Βύζαντα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την ιστορία της πόλης. Γι’ αυτό και την επόμενη εβδομάδα όπως διέρρευσε από το οικογενειακό του περιβάλλον θα πραγματοποιήσει σχετική συνέντευξη Τύπου στην οποία θα γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις του. Ο κ. Τραγκουμανίδης αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα σε κάθε Μεγαρίτη επιχειρηματία που μπορεί να αγοράσει και να στηρίξει την ομάδα ώστε αυτή να μην πουληθεί σε ξένα χέρια ή ακόμη και να μην διαλυθεί".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ