ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μάχη στο "ΑEL FC ARENA"

Μάχη στο "ΑEL FC ARENA"

Το παζλ των προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας συμπληρώνεται την Πέμπτη, καθώς "σφραγίζονται" τα τρία τελευταία εισιτήρια.

Τα φώτα πέφτουν στο νέο γήπεδο της Λάρισας, το "AEL FC ARENA" όπου η ΑΕΛ και η ΑΕΚ μονομαχούν με θέα ένα εισιτήριο για τον επόμενη γύρο του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Οι Θεσσαλοί έχουν κυρίως ως στόχο την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα αλλά η διάκριση στον δεύτερο τη τάξει θεσμό δεν τους αφήνει αδιάφορους.

Έτσι μία ενδεχόμενη πρόκριση στους "8" του δεύτερου τη τάξει θεσμού, θα αποτελεί και μία νότα αισιοδοξίας ενόψει του 2011.

Οριακό χαρακτήρα έχει όμως και για την "Ενωση" η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν χάσει σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα και πλέον οι ελπίδες τους για διάκριση, περιορίζονται στο Κύπελλο, κάτι που σημαίνει ότι η πρόκριση είναι απαραίτητη.

Κατά τα άλλα το μενού της Πέμπτης, περιλαμβάνει μία ακόμη κόντρα ομάδων της Σούπερ Λίγκα. Ο Ηρακλής με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά και από τη νίκη επί της ΑΕΚ, φιλοξενεί την Κέρκυρα η οποία έχει επίσης ανεβασμένο ηθικό μετά την επιτυχία κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το παζλ συμπληρώνει μία αναμέτρηση ομάδων της "Football League". Ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται την Κέρκυρα στην Καισαριανή και ο νικητής θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία του στον δεύτερο τη τάξει θεσμό. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας(15:30): Μονομαχία με...άρωμα από "Football League", διεξάγεται στο γήπεδο της Καισαριανής.

Ο Εθνικός Αστέρας με "όπλο" την έδρα φιλοδοξεί να φτάσει στη νίκη-πρόκριση απέναντι στον Διαγόρα και να συνεχίσει την πορεία του στον δεύτερο τη τάξει θεσμό όπου στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Ξάνθη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Διαγόρας που πραγματοποιεί και πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, θέλει να αποδράσει με τη νίκη-πρόκριση από την Καισαριανή, έχοντας μπροστά του την ευκαιρία να βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Ρόδου στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει τον Πανιώνιο. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης του συνδέσμου Άρτας.

Ηρακλής-Κέρκυρα(17:30): Με τον καλύτερο τρόπο θα επιδιώξουν να κλείσουν το 2010, οι δύο ομάδες στο "Καυτανζόγλειο". Ο "Γηραιός" μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα,"βλέπει" την ευκαιρία για διάκριση στην τρέχουσα σεζόν, μέσω του Κυπέλλου.

Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Κέρκυρα θα πάει στην έδρα του Ηρακλή με καλή ψυχολογία καθώς προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ για την Σούπερ Λίγκα στην έδρα της και θα κυνηγήσει τις πιθανότητες της να βρεθεί στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει τους Χοσέμι, Κατσαμπή και Βουτσιά ενώ ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθήνας.

Λάρισα-ΑΕΚ(20:00): Mε ένα σημαντικό παιχνίδι πέφτει η αυλαία της φάσης των "16". Στο νέο γήπεδο της Λάρισας, το "AEL FC ARENA" θα αναμετρηθούν η Λάρισα με την ΑΕΚ με στόχο να κλείσουν την χρονιά σε πιο ευχάριστο κλίμα.

Οι γηπεδούχοι μετά και από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και παρότι η παραμονή αποτελεί τον πρώτο τους στόχο, θα κυνηγήσουν και μία διάκριση στο Κύπελλο.

Έτσι θα επιδιώξουν να πετύχουν και την πρώτη τους νίκη στην νέα τους έδρα, "σφραγίζοντας" το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Στην αντίπερα όχθη, η αναμέτρηση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και για την ΑΕΚ. Η ήττα από τον Ηρακλή που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει νέο έδαφος στο πρωτάθλημα και ενώ προηγήθηκε και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, σημαίνει ότι το Κύπελλο αποτελεί τον μοναδικό στόχο που έχει απομείνει.

Οι "κιτρινόμαυροι" έτσι θέλουν τη νίκη-πρόκριση στην έδρα της Λάρισας για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να κλείσουν και με μία ευχάριστη νότα το 2010.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Νορβηγός Γιορν Άντερσεν για τους γηπεδούχους έχει ως αμφίβολο τον Νταμπίζα ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ για τους φιλοξενούμενους άφησε εκτός αποστολής τους Νταντόμο, Έντερ και Πατσατζόγλου. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ