ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανθρακικός- ΑΕΚ 1-5

Πανθρακικός- ΑΕΚ 1-5
INTIME SPORTS

Με σόου του Μπλάνκο ο οποίος πέτυχε τρία γκολ, η ΑΕΚ πέρασε θριαμβευτικά από την Κομοτηνή επικρατώντας με 5-1 του Πανθρακικού για την Δ' Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ

Με πρωταγωνιστή τον Ισμαέλ Μπλάνκο, η ΑΕΚ πέρασε θριαμβευτικά από την Κομοτηνή, επικρατώντας με 5-1 του Πανθρακικού και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και μετά από το πρώτο 20άλεπτο, σοβαρεύτηκε έδειξε κάποια από τα στοιχεία που θέλει ο Ισπανός προπονητής και έφτασε σε μια πολύ άνετη νίκη- πρόκριση.

Από την άλλη ο Πανθρακικός μπήκε καλά στον αγώνα, πέτυχε ένα γκολ, αλλά μόλις η Ένωση πήρε τον αγώνα στα σοβαρά, ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουν οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής.

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής/ Βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Μποζατζίδης, Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Ανδριόλας, Μπαρμπούδης, Τζιωρτζόπουλος (76' Τριανταφυλλίδης), Νατσούρας, Ιασωνίδης (64' Γωνιάδης), Λόπες, Βησόπουλος, Ρεκλείτης, Αρσενίεβιτς (73' Μπουντούρης), Πάγκαλος, Σίμωσης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καλαμιώτης (46' Αργυρίου), Δέλλας, Καράμπελας, Νασούτι, Γκέντσογλου, Μάκος, Νταντόμο, Έντερ (61' Λεονάρντο), Γκερέιρο, Μπλάνκο (79' Τζεμπούρ).

Κίτρινες κάρτες: Μπαρμπούδης (Πανθρακικός), Νατσούρας (Πανθρακικός)- Καλαμιώτης (ΑΕΚ)

Σκόρερ: Σίμωσης (18' πεν., Πανθρακικός)- Μπλάνκο (33', 42' πεν., 69', ΑΕΚ), Καράμπελας (73', ΑΕΚ), Λεονάρντο (84', ΑΕΚ)

Το ματς

Στον βαρύ λόγω της βροχής, αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Κομοτηνής, η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Έντερ η μπάλα κοντράρει έφτασε στον Καράμπελα, ο οποίος έβγαλε σέντρα και ο Μάκος με καρφωτή κεφαλιά, ανάγκασε τον Ανδριόλα να αποκρούσει την μπάλα.

Ο Πανθρακικός, ο οποίος από την πλευρά του δεν είχε τίποτα να χάσει από το παιχνίδι κόντρα στην Ένωση, άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά στην αντεπίθεση και στην πρώτη του καλή ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στο 18', ο Καλαμιώτης που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Πάγκαλο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σίμωσης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για την ομάδα της Κομοτηνής.

Το γκολ του Πανθρακικού, φαίνεται πως "ταρακούνησε" του παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά σοβαρεύτηκαν και με πρωταγωνιστεί τον Μπλάνκο ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους.

Στο 25' μετά από σέντρα-σουτ του Γκερέιρο από τα αριστερά, η μπάλα βρίσκει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Ανδριόλα, ενώ στο 27' από το σουτ του Μπλάνκο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 33', η ΑΕΚ κατάφερε και έφερε το ματς στα ίσια. Όταν ο Γκερέιρο έκανε την κεφαλιά πάσα στον Μπλάνκο και ο Αργεντινός με γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, έκανε το 1-1.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και τελικά πάλι με τον Μπλάνκο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 42'. Ο Νατσούρας έκανε το λάθος στην άμυνα του Πανθρακικού δεν διώχνει την μπάλα και στη συνέχεια ανατρέπει τον Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος επιθετικός της Ένωσης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-2.

Συνέχισε το προσωπικό σόου

Στο δεύτερο ημίχρονο, η βροχή στην Κομοτνή, σταμάτησε, αλλά όχι και ο Μπλάνκο, ο οποίος συνέχισε το προσωπικό του σόου, οδηγώντας την ομάδα του Χιμένεθ σε μια άνετη πρόκριση στους "16" του θεσμού.

Στο 52' ο Γκερέιρο, από μπαλιά του Μπλάνκο, βγήκε τετ α τετ βγαίνει με τον Ανδριόλα, αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 68', η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

Ο Μπλάνκο εκμεταλλεύτηκε την ατομική προσπάθεια του Γκερέιρο από τα αριστερά και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-3 για την Ένωση με το τρίτο του προσωπικό τέρμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (72'), ο Μπλάνκο έγινε δημιουργός, καθώς έκανε την ασίστ στον Καράμπελα και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το Πανθρακικός- ΑΕΚ 1-4.

Παρά το υπέρ τους 1-4, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, δεν έριξαν τον ρυθμό τους και στο 84' διαμόρφωσαν το τελικό 1-5. Ο Τζεμπούρ μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα στον Λεονάρντο και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ολοκληρώσει έτσι τον θρίαμβο της ΑΕΚ στην Κομοτηνή.


TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ