STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ- Αστέρας Τρίπολης 2-2

ΑΕΚ- Αστέρας Τρίπολης 2-2
INTIME SPORTS

Έσωσε την παρτίδα η ΑΕΚ. Η Ένωση που βρέθηκε να χάνει στο ΟΑΚΑ με 0-2 από τον Αστέρα Τρίπολης, πίεσε στο τέλος και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με γκολ των Τζεμπουρ και Σκόκο. Φωνές για τα πέναλτι που δεν είδε ο Κουκουλάκης

Μια ΑΕΚ η οποία ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, κατάφερε με πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφερε να έχει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, ενώ δεν βοήθησαν και οι πολλές αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Η ΑΕΚ είχε μια ανούσια υπέροχή στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της κυρίως μετά το δεύτερο γκολ του Αστέρα και έφτασε στην ισοφάριση.

Από την άλλη, η ομάδα της Τρίπολης για μια ακόμη αγωνιστική έδειξε πως διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και πως αν της αφήσεις χώρους θα σου κάνει την “ζημιά”, όπως έκανε και με τον Αράς και με τον Φορτούνη, ωστόσο στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Πάντως συνεχίζει να είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, με μια νίκη και δύο ισοπαλίες.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής / Βοηθοί: Κουκουλάκης/ Καρσιώτης, Τουμπακάρης

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Τζεμπούρ, Μάκος, Μπλάνκο (79' Έντερ), Λαγός (63' Λυμπερόπουλος), Μπερνς (55' Λεονάρντο), Σκόκο, Γκέντσογλου.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Κερ (93' Κρις), Ρούμπιλ, Αράς (68' Φορτούνης), Ροτζέριο (84' Ριμκεβίτσιους).

Κάρτες: Αράς (50'- Αστέρας Τρίπολης), Ουρίμπαρι (78'- Αστέρας Τρίπολης)

Σκόρερ: Τζεμπούρ (83'- ΑΕΚ), Σκόκο (87'- ΑΕΚ)- Αράς (43'- Αστέρας Τρίπολης), Φορτούνης (81' Αστέρας Τρίπολης)

Ο αγώνας

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε με αρκετές αλλαγές την ΑΕΚ, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς οι Λυμπερόπουλος, Ντιόπ και Λεονάρντο δεν βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να τους ξεκουράσει.

Μια επιλογή, η οποία εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται να δικαιώνει τον έμπειρο τεχνικό. Πάντως, η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 19' έχασε μια καλή ευκαιρία όταν ο Σκόκο έκανε την πάσα στον Μάκο, όμως το σουτ του τελευταίου από τα όρια της μεγάλης περιοχής, κατέληξε λίγο άουτ.

Η Ένωση συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 21', έχασε μια ακόμη ευκαιρία όταν ο Σκόκο, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτολίνι και κατέληξε κόρνερ.

Στο 22', οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα στον Μανωλά μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και στο επόμενο λεπτό (23'), οι γηπεδούχοι έφτασαν πάρα πολύ κοντά στο γκολ, όταν από το σουτ του Μπερνς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά και έφυγε άουτ.

Και ενώ η ΑΕΚ είχε αυτή την ανούσια υπεροχή και τον Αστέρα να είναι σε παθητικό ρόλο στο ματς, η ψυχρολουσία για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 43' λοιπόν, στην μοναδική καλή ευκαιρία του ο Αστέρας Τρίπολης, "πάγωσε" τους φίλους της ΑΕΚ και έκανε το 0-1. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι, ο Αραμπατζής έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα θα κατέληξε στον Αράς, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.


Το ίδιο σκηνικό και τα πέναλτι

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ να πιέζει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης για να πετύχει κάποιο γκολ και τους παίκτες του Αστέρα να έχουν “κλείσε” τους διαδρόμους μπροστά από την εστία τους και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν".

Στο 48' μετά από σέντρα του Μπλάνκο από τα αριστερά, ο Τζεμπούρ έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ντεγκρά.

Στο επόμενο λεπτό (49'), η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Σκόκο, μέσα στην περιοχή θα δεχτεί χτύπημα στο πόδι από τον Ρούμπιλ, στην συνέχεια της φάσης ο Μπαστία τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Γκέντσογλου, όμως ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ και όχι πέναλτι, γιατί ο παίκτης της ΑΕΚ έπεσε έξω από την περιοχή.

Στο 76', η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν από την κεφαλιά του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή, ο Ντεγκρά μπλόκαρε την μπάλα και κάπου εκεί ο Αστέρας άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην δεύτερη του καλή ευκαιρία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Στο 81', ο Φορτούνης έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αραμπατζή για να κάνει το 0-2 για τον Αστέρα.


Από την κόλαση στον... παράδεισο

Και ενώ όλοι πίστεψαν ότι το ματς θα κατέληγε στον σύλλογο της Τρίπολης, οι παίκτες της ΑΕΚ, αποφάσισαν στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αυτό φυσικά είχε αποτέλεσμα, καθώς σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έσωσαν την παρτίδα.

Αρχικά στο 83', μετά από σέντρα του Σκόκο στο δεύτερο δοκάρι, ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έκανε το 1-2 και στο 87' ο Σκόκο με ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά για να κάνει το τελικό 2-2.



Η Ένωση μέχρι την λήξη του αγώνα αναζήτησε και το τρίτο γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να το πετύχει και έτσι γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας απώλεια βαθμών.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ