STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι τελείωσε νωρίς. Από τη στιγμή που ο Τζεμπούρ σκόραρε μόλις στο 4ο λεπτό κι έτσι όπως έπαιζε ο Παναθηναϊκός, ήταν σχεδόν αδύνατο να μη νικήσει η ΑΕΚ (1-0) πλησιάζοντας τους "πράσινους" στον ένα βαθμό. Στο -4 ο ΠΑΟ από την κορυφή.

Η ΑΕΚ έβαλε το γκολ νωρίς, αλλά ήταν πολύ καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ βάφτηκε στα "κιτρινόμαυρα" χάρη στο ωραίο πλασέ του Ράφικ Τζεμπούρ μόλις στο τέταρτο λεπτό κι αφού είχε προηγηθεί ολέθριο λάθος του Σαριέγκι. Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό, που είχε απουσίες αλλά ήταν και ακίνδυνος για ενενήντα σχεδόν λεπτά! Αποδεκατίστηκε και η ΑΕΚ, που είχε, όμως προσανατολισμούς και έπαιζε...ποδόσφαιρο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Σαραϊδάρης-Βασιλειάδη

Κίτρινες κάρτες: Μπερνς, Γκαρθία

Γκολ: 4' Τζεμπούρ (1-0)

ΑΕΚ: Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο (83 Καράμπελας), Δέλλας, Νασούτι, Καφές, Λαγός, Μάκος (66' Γκέντζογλου), Γκερέιρο (74 Λεονάρντο), Μπερνς, Τζεμπούρ

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (84 Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (71 Μαυρίας), Κατσουράνης, Σιμάο (46 Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο, Γκαρθία, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Εκπλήξεις γκάφα και 0-1

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα περίεργο σχήμα, τουλάχιστον όσον αφορά στα πρόσωπα, καθώς οι οπαδοί της είδαν μάλλον με απορία τα ονόματα του Γκερέιρο και του Νταvτόμο στην βασική ενδεκάδα. Ο Χιμένεθ έκρυβε εκπλήξεις στην κατάρτιση του 4-2-3-1, ενώ ο Νιόπλιας με την τριάδα Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Σιμάο, έδειχνε να πηγαίνει πιο "συντηρητικά" το παιχνίδι.

Πριν, πάντως, ζεσταθούν οι δυο ομάδες η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ! Ο Γιόσου Σαριέγκι προσπαθώντας να ελέγξει την κίνηση του Μπουμσόνγκ, έχασε την ισορροπία του και η κεφαλιά που έκανε ουσιαστικά ...έστρωσε τη μπάλα στον σέντερ-φορ της "Ένωσης". Ο Αλγερινός, έχοντας το πεδίο ελεύθερο (ο Μπουμσόνγκ δεν πρόλαβε να δώσει βοήθεια) πήρε τη μπάλα και πλάσαρε ιδανικά τον Τζόρβα γράφοντας το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός που είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απειρία του Αργυρίου, στέλνοντας τη μπάλα προς τα αριστερά και στον Χριστοδουλόπουλο, έβλεπε τους γηπεδούχους να αποκτούν αέρα και ψυχολογία.

Η ΑΕΚ άρχισε να πατάει γερά στο χορτάρι, αφού έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός ήταν δύσκολο να "κάνει παιχνίδι", με τον Σισέ απομονωμένο στην επίθεση. Ο Καφές έκανε καλή δουλειά, ο Αργυρίου άρχισε να συνέρχεται από τα δεξιά και η πρόθεση των "κιτρινόμαυρων", προφανώς με εντολή του Χιμένεθ ήταν εμφανής. Πίεση από ψηλά, ειδικά στους επιρρεπείς στο λάθος στόπερ των "πρασίνων".

Ο ΠΑΟ είχε κοπεί στη μέση, αφού ούτε ο Γκαρθία που ήταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής μπορούσε να προσφέρει λύσεις.

'Αλλη φάση, πάντως, εκτός από το γκολ δεν είχε βγει στη συμπλήρωση μισής ώρας ντέρμπι. Άντε να πούμε για την κεφαλιά του Δέλλα στο 34, από το καλοχτυπημένο φάουλ του Μπερνς.

Από το πουθενά δοκάρι

Η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός φάνηκε απειλητικός ήταν στο 41, όταν ο Λουίς Γκαρθία, έκανε μια ατομική προσπάθεια κέρδισε την κόντρα και σούταρε δυνατά. Τα πόδια των αμυντικών της ΑΕΚ και το δοκάρι έσωσαν τον Σάχα. Δεν ήταν πάντως από κάποια οργανωμένη προσπάθεια και γι αυτό, ο Νιόπλιας είχε δώσει, ήδη, εντολή για προθέρμανση στον Καραγκούνη. Ίσως, μάλιστα, να είχε, ήδη, αργήσει!

Η ΑΕΚ απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΟ, με ένα ωραίο συνδυασμό Μπερνς-Τζεμπούρ, με τη μπάλα να φτάνει στον Γκερέιρο, που σημάδεψε τα...περιστέρια στο 44. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκαρθία έκανε λάθος και ο Λαγός σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

Καραγκούνης και απειλή ΑΕΚ

Ο Νιόπλιας έριξε στο ξεκίνημα της επανάληψης τον Καραγκούνη αποσύροντας τον Σιμάο, ο Χιμένεθ έμεινε με τους ίδιους και η ΑΕΚ απείλησε πρώτη, όταν ο Νταντόμο έπιασε δυνατό σουτ, που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Τζόρβα (έδιωξε σε κόρνερ). Η δεύτερη ήταν και πιο ... κλασική ευκαιρία. Ο Νταντόμο αλώνισε από τα αριστερά, έβγαλε ωραία σέντρα, ο Τζεμπούρ βρέθηκε μόνος του στη περιοχή, αλλά δεν πήδηξε στον σωστό χρόνο και δε μπόρεσε να σκοράρει!

Αμέσως μετά, ο Σισέ πήρε για πρώτη φορά στο ματς (!) μια σωστή πάσα, εξαπέλυσε τη βολίδα που πέρασε άουτ, όμως, από τα δοκάρια του Σάχα.

Η "Ένωση", ωστόσο, έδειχνε ορεξάτη. Κι είχε συνδυασμούς. Όπως αυτός του Γκερέιρο με τον Τζεμπούρ, που έβγαλε τον Αλγερινό σε φάση για σουτ, που πέρασε, όμως, άουτ. Η ΑΕΚ πήγαινε από αριστερά, όπου ο Σπυρόπουλος έμενε αρκετές φορές μόνος του, με έναν και δυο παίκτες (Νταντόμο-Λαγός) καθώς ο Γκαρθία δεν μπορούσε να ακολουθήσει και να δώσει βοήθειες.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να έχει κατοχή της μπάλας, αλλά και πάλι δε μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό για να αξιοποιήσει τον Σισέ, που έμοιαζε ολομόναχος στην επίθεση. Στο 64 ο Τζόρβας έσωσε με ωραία απόκρουση το καλό σουτ του Λαγού, από την πάσα του Τζεμπούρ.

Τραυματισμοί και ρίσκο Νιόπλια

Κάπου εκεί η ΑΕΚ ατύχησε. Ο Μάκος, που είχε δώσει πολλές μάχες μέχρι τότε στη μεσαία γραμμή, τραυματίστηκε. Στη θέση του (στο 66) πέρασε ο λίγο πιο αργός Γκέντζογλου. Η πρώτη φάση του Παναθηναϊκού, με την ΑΕΚ να έχει αυτή τη σύνθεση, βρήκε τους "πράσινους" να αλλάζουν τέσσερις φορές τη μπάλα στον καλύτερό τους συνδυασμό. Ο Σισέ, όμως, πλάσαρε χωρίς δύναμη. Τρία λεπτά αργότερα (69), ο Γκαρθία πήρε το ριμπάουντ σούταρε δυνατά αλλά ο Σάχα ήταν στη θέση του.

Ο Νιόπλιας δεν είχε άλλη επιλογή, από να ρισκάρει. Ο Μαυρίας ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή και την επίθεση του ΠΑΟ, με τον Σαριέγκι να πηγαίνει στον πάγκο και τον Κατσουράνη να πηγαίνει στόπερ. Φανερή του πρόθεση να βάλει περισσότερους παίκτες στην περιοχή της ΑΕΚ. Είχαμε, όμως, συμπληρώσει 71 λεπτά αγώνα. Στο 74' τραυματιζόταν και ο Γκερέιρο, δίνοντας τη θέση του στον Λεονάρντο.

Στα πουλιά ο Ζιλμπέρτο... και τέλος

Ο Παναθηναϊκός δεν δημιουργούσε, αλλά πάταγε περιοχή. Από την πάσα του Σπυρόπουλου, το πάτημα της μπάλας από τον Σισέ και μια κόντρα έβγαλαν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα μόνο του απέναντι στον Σάχα. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος σούταρε στα πουλιά. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό κι ενώ ήμασταν ήδη στο 85, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά πάσα του Τζεμπούρ, σούταρε δυνατά και ο Τζόρβας απογειώθηκε για να διώξει σε κόρνερ.

Όλα είχαν τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε, η ΑΕΚ κράτησε τη μπάλα και μαζί μια πολύ σπουδαία νίκη, με ένα σωρό απουσίες αλλά περισσό πάθος και σαφώς ορθολογική προσέγγιση του παιχνιδιού. Ο Τζεμπούρ έκανε ό,τι ήθελε τον Σαριέγκι και ήταν σπουδαίος. Βάζοντας και το μοναδικό γκολ της ΑΕΚ, ήταν σίγουρα ο MVP.

Μεγάλο ματς από Μάκο, Νταντόμο και Λαγό, ενώ ο Μπερνς ήταν διαρκής κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Αρχοντική και η εμφάνιση του Δέλλα, που έδωσε πολλές λύσεις αν και η άμυνα της ΑΕΚ δεν πιέστηκε.

Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς διακριθέντα από τον Παναθηναϊκό. Λίγο ο Βύντρα, λίγο ο Μπουμσόνγκ άντε και ο Τζόρβας που είχε καλές αντιδράσεις μετά το γκολ. Από κει και πέρα το απόλυτο μηδέν...

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου, σε ένα ματς, άλλωστε, που δεν είχε και παγίδες!





TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ